7 SECRETE pe care VÂNZĂTORII nu ți le vor spune niciodată! Ai fost MINȚIT!

Când mergem la o cafenea sau la un magazin, avem de obicei o idee în legătură cu lucrurile pe care vrem să le cumpărăm. Uneori însă mai luăm și chestii neprevăzute, pe care nu ni le putem explica.

Iată câteva trucuri prin care ești păcălit să cheltuiești mai mult:

1. Ți se oferă un produs frumos
Cele mai simple produse revin adsea în glorie după o schimbare de imagine. Ar cumpăra tinerii prăjturi obișnuite, le-ar face poze ca să le pună pe Instagram? Deloc. Totuși, dacă schimbi puțin rețeta și îmbunătățești aspectul, prăjiturile, redenumite brioșe, vor fi la modă.

2. Trucuri psihologice în meniu
Restaurantele pot folosi expresii legate de familie, precum „supa bunicii” sau descrieri apetisante. De asemenea, fiindcă prima dată te uiți în partea de sus a meniului, acolo sunt trecute cele mai delicioase – și mai scumpe – feluri de mâncare.

3. Se folosesc de dorința noastră de a compara
Unii clienți pot considera anumite produse prea scumpe și le evită. Pentru ca vânzările să crească, cei care se ocupă de marketing pun alături un produs similar cu un preț mai mare.

4. Profită de lenea noastră
Lucrătorii comerciali știu că suntem uneori prea leneși ca să deschidem un pachet de sticle pentru a lua una singură. Știu, e asemenea, că unii cred că e o idee bună să ia tot pachetul, pentru a-l folosi mai târziu.

FOLLOW ME

5. Vând de două ori mai mult
Te-ai întrebat vreodată de ce oamenii din reclamă iau două tablete de gumă de mestecat deodată? E un truc, pentru a te face să crezi că acesta este modul corect de a o mesteca și pentru ca producătorii să vândă mai mult.

6. Fac lucruri mai de proastă calitate
Dacă oamenii cumpără un produs ce rezistă mult timp, vânzările scad. Unii s-au gândit să facă produse mai slabe, pe care oamenii să le înlocuiască regulat.

7. Adaugă autoritate
Producătorii încearcă mereu să adauge „greutate” produselor lor. Vor insista pe esența de floare exotică din șampon, chiar dacă e într-o rație de doar 1:10.000. de asemenea, vor spune că șamponul e recomandat de fiecare stilist din Paris.

0 comentarii pe “7 SECRETE pe care VÂNZĂTORII nu ți le vor spune niciodată! Ai fost MINȚIT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.