7 semne că NU poți avea COPII

Chiar dacă nu te gândeşti să rămâi însărcinată prea curând, nu ar fi o idee rea să înveţi să depistezi semnele unei posibile probleme cu infertilitatea, care nu sunt atât de rare pe cât ai crede. Pentru femei, cel mai mare semn al infertilității este faptul că nu pot rămâne însărcinate nici chiar după un an întreg de sex neprotejat. Iată câteva alte lucruri care ar putea indica infertilitatea (ține minte însă că nu sunt absolute):

1. Ai ciclu prea abundent
Sângerarea menstruală abundentă (menoragie) poate fi un semn al unor probleme de sănătate care cauzează infertilitate. Cel mai adesea, menoragia e cauzată de un dezechilibru hormonal ce are drept rezultat ciclu menstrual fără ovulație. După cum probabil știi, dacă nu ai ovulație, nu poți rămâne însărcinată.

2. Ciclul tău e foarte neregulat
Dacă ciclul întârzie câteva zile nu e o problemă, dar dacă e atât de neregulat încât ai reununțat de mult să-l mai urmărești, asta ar putea indica faptul că nu ai ovulație.

3. Nu ai ciclu deloc
Dacă nu ai avut niciodată ciclu sau s-a oprit deodată, atunci clar nu ai ovulație – iar aceasta e crucială pentru fertilitate. Fă-ți o programare la ginecolog pentru a vedea ce s-a întâmplat.

4. La menstruație ai dureri foarte mari
Multe dintre noi am avut dureri în timpul ciclului, atât de mari că poate ne-au făcut chiar să vomităm. Dacă ai dureri în timpul sexului, sângerări vaginale anormale, durere rectală sau ai observat sânge în urină sau scaun, atunci poate că ai endometrioză.

5. Te-ai trezit deodată cu acnee
Schimbările în tenul adult, precum acneea apărută din senin, ar putea fi un semn că hormonii tăi nu sunt în regulă. S-ar putea să ai un nivel prea ridicat al hormonului masculin, androgenul, care cauzeaz ovulație neregulată sau lipsa ei.

FOLLOW ME

6. Îți cade sau ți se subțiază părul
Părul femeilor poate să cadă din multe motive, nu neapărat din cauza infertilității. Totuși, căderea sau subțierea părului pot fi semne ale sindromului ovarului polichistic.

7. Te îngrași fără motiv
Creșterea rapidă în greutate poate fi și ea un semn al sindromului ovarului polichistic. Femeile care suferă de acest sindrom au și mai mult androgen și o rezistență mai mare la insulină.

3 comentarii pe “7 semne că NU poți avea COPII

  1. Cristina says:

    Am 5 luni de când încerc sa fac un copil… 😑Nici un semn.😑Este posibil sa nu pot face copii? 😑😑 Va rog sa îmi răspundeți… Eu fumez și știu ca asta scade șansele de a rămâne însărcinată,sunt femei ce bea, fumează și tot rămân însărcinate.. . Rog pe voi femeile să îmi dați niște sfaturi sau orice mesaj de la voi este bine primit😑🙏

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.