Dacă ai avea un peștișor auriu, ce dorințe ai vrea să îți îndeplinească?

Mi se întâmplă des să visez cu ochii deschiși. Mai ales în preajma sărbătorilor sau a vacanței de vară. Visez la locuri pe care aș vrea să le văd și oameni pe care aș putea să îi cunosc și imi este ciudă că nu voi putea face toate lucrurile astea într-o singură viață. Am decis, însă, că am voie să visez la maxim trei lucruri pe care le voi face în următorii 5 ani. Mi-am pus un deadline pentru a-mi îndeplini acele trei dorințe, asemenea peștișorului auriu din poveștile copilăriei mele. Dacă mă întrebai acum 5 ani la ce visez aş fi spus că îmi doresc o fetiță și să am propria mea emisiune TV. Astăzi îmi trăiesc visul în care am crezut suficient de mult încât să se îndeplinească.

Acum este o nouă etapă în viața mea. Visez la călătorii și la experiențe profunde care să îmi modeleze frumos sufletul şi mintea. Mi-aș dori să fac o călătorie în America de Sud. Aș vrea să am libertatea de a merge la carnavalul de la Rio, de a sta într-o cafenea din Bogota citind o carte sau de a admira răsăritul de soare într-o călătorie pe Amazon.

Știu că sună puțin hazardat să fac asta, dar până la urmă, are cineva puterea să îmi spună că acest lucru este imposibil? Haideți să vedem, pentru că am pus pe hârtie un buget care să mă ajute să aduc această experiență mai aproape de mine. Inițial am crezut că va fi mai scump, dar la o simplă căutare pe Google am descoperit câteva oferte ale agențiilor de turism. 23 de zile de vacanță în America de Sud costă 2700 de euro la una dintre agenții. Evident, mâncarea și transportul local, biletele de intrare la obiective turistice și asigurările de sănătate ar mai costa încă 2000 de euro. În total 4700 de euro de persoană. Să zicem că am nevoie de 10.000 de euro pentru o vacanță în doi. În următorii 5 ani am putea economisi împreună 166 de euro pe lună, respectiv 83 de euro de persoană, pentru a ne permite să ne îndeplinim visul. Vi se pare mult?

Când îmi făceam aceste calcule am primit o invitație de la OTP Bank pentru a face o simulare de credit de nevoi personale. Mi-a atras atenția sloganul, care părea desprins din viața mea. „Ai tot amânat excursia peste mări și țări. Motive s-au găsit destule: copiii sunt prea mici, drumul e prea lung. Acum, ce mai rămâne de făcut?” spunea reclama din geamul agenției.

Chiar așa… m-am gândit că aș putea să fac ceva și în loc de peștișorul auriu să decid singură momentul în care voi pleca în excursia mult dorită. Dacă vă gândiți și voi la același lucru, aveți timp până pe 31 mai să prindeți o ofertă cu dobândă începând de la 7,9% fără comision de acordare în funcție de oferta aleasă.
Voi ce ziceți? Aveți un peștișor auriu sau începeți să economisiţi?

0 comentarii pe “Dacă ai avea un peștișor auriu, ce dorințe ai vrea să îți îndeplinească?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.