7 zone ale corpului nostru pe care nu trebuie să le atingem cu mana

În timp ce anumite părți ale corpului trebuie examinate cu ajutorul mâinilor noastre, există și alte zone pe care ar fi bine să evităm să le atingem. Nu spune nimeni că nu trebuie să le atingem niciodată, însă în momentele în care o facem trebuie ca mâinile noastre să fie dezinfectate, și de asemenea să ne referim la igienă.

7 zone ale corpului nostru pe care nu trebuie să le atingem cu mana

1. Fața

Te plângi adesea că ți-a mai ieșit un coș, că punctele negre sunt imense și ai tendința să dai vina pe alimentație și hormoni. Însă, gestul care îți poate distruge tenul este să duci mâna ”murdară„ la față. În timpul zilei, când ești la birou ar fi recomandat să eviți pe cât de mult posibil să-ți duci mâna la față. Asta chiar dacă ai mers la baie și te-ai spălat înainte. Pe clanța de la toaleetă este un număr de bacterii mult mai mare decât pe closet.

2. Ochii

Din pricina faptului că petreci prea multe ore în fața calculatorului, ochii tăi pot să se simtă foarte obosiți. Acela este momentul în care trebuie să te lupți cu tine și să nu lași mâna să te frece la ochi. Specialiștii în oftalmologie spun că bacteriile pe care le transporţi în zona oculară pot conduce la iritaţii, conjunctivită sau chiar afecţiuni mult mai grave! Așadar, dacă te confrunți cu senzații de uscăiuni sau mâncări, simți nevoia constantă de a te freca la ochi, recomandat este să te consulți cu medicul de familie și să ții mâna departe de ochi.

3. Urechile

Canalul auditiv este una dintre cele mai sensibile zone ale corpului uman. Medicii nu recomandă nici măcar bețișoarele de urechi deoarece acestea pot agresa zona fragilă, ducând în cel mai grav caz inclusiv la pierderea auzului. Așadar, nici degetele tale nu au ce căuta acolo. Pentru o igienă corectă și un examen adevărat este recomandat să te prezinți la un specialist ORL. El va găsi cu siguranță răspuns la toate problemele tale când vine vorba despre urechi.

4. Gura

Cercetătorii au descoperit că între o pătrime și o treime din germenii care provoacă afecțiuni au fost duși în gură de mâini. Deși după vârsta copilăriei nu ar mai trebui să stăm cu degetele în gură, se pare că oamenii se joacă cu mâinile în jurul gurii atunci când sunt prictisiți sau sunt când ocupați. Acesta devenind un tic care poate pune în pericol sănptatea.

5. Posteriorul

Indiferent de cât de mândră ești de posteriorul tău trebuie să ții minte un lucru foarte important: microorganismele din anus sunt extrem de periculoase. Nu trebuie să îți verifici mereu posteriorul, iar dacă ai făcut asta ai grijă să te dezinfectezi bine pe mâini apoi.

FOLLOW ME

6. Nasul

Să te ”scobești„ în nas nu doar că este un gest foarte urât pe care îl poți face în fața familiei, pritenilor sau partenerului de viață, însă este și un obicei nesănătos. Acest obicei reprezintă o agresiune a sănătății tale și te poți alege cu un stafilococ de toată frumusețea.

7. Zona de sub unghii

Nu este un secret pentru nimeni faptul că unghiile mari sunt pritene bune cu bacteriile. Aceste microorganisme „buclucaşe” adoră să se ascundă în spaţiile de sub unghii şi se înmulţesc cu şi mai mult spor atunci când foloseşti degetele sau diverse „ustensile” pentru a curăţa această zonă. Dacă totuși nu te poți dezice de unghiile mari alege să folosești o perie pentru a elimina impuritățile de sub unghii pe care să o cureți după fiecare utilizare cu sfințenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.