8 animale atât de rare încât nu o să crezi că există

Anumite animale sălbatice parcă vin direct din povești sau din imaginația oamenilor. De unele probabil nu ai auzit niciodată, iar înfățișarea lor ar surprinde și un specialist – iată câteva dintre cele mai neobișnuite și mai rare animale:

1. Maimuțele cu coadă lungă

1-3-400x600-7901487

Aceste maimuțe fermecătoare au între 9-16cm înălțime și trăiesc în Asia de Sud Est. Ochii lor galbeni uriași și degetele extrem de lungi îți vor rămâne întipărite în memorie pentru mult timp, dar nu ar fi bine să îți iei una pe post de animal de companie, pentru că se simt confortabil numai în sălbăticie.

2. Leul alb

2-3-600x467-6128223

Leii albi nu sunt o subspecie separată, ci sunt niște lei cu o boală genetică ce face ca blana lor să fie mai deschisă la culoare. Se găsesc uneori în Africa de Sud, dar cel mai adesea aceste animale sunt crescute în captivitate. Sunt animale incredibil de frumoase.

3. Axolotl

FOLLOW ME

Unul dintre cele mai uimitoare animale pe care le poți avea în acvariu este axolotl. Sunt recunoscuți pentru cele trei protuberanțe din fiecare parte a capului, care îi fac să fie incredibil de dulci. Ei trăiesc în apele din Mexic, dar sunt crescuți de multe ori în captivitate. Indivizii adulți sunt foarte puternici – ei își pot regenera coada și chiar și membrele.

4. Moloch

Moloch este o șopârlă unică ce se găsește în Australia. Cu ajutorul excrescenței de pe cap el reușește să-și păcălească atât dușmanii, cât și victimele. Se hrănește cu furnici și poate mânca chiar și câteva mii pe zi.

5. Fish-drop

Aceasta ar putea fi cea mai bizară creatură marină de pe planetă – din cauza înfățișării sale respingătoare a reușit să ajungă subiectul glumelor pe Internet. Acest pește trăiește la o adâncime de 800 m, iar densitatea corpului său este mult mai mică decât densitatea apei, așa că poate înota fără să consume vreun pic de energie. Locuitorii țărilor asiatice consideră carnea acestui pește o delicatesă.

6. Păianjenul crab japonez

Silueta sa îi va speria cu siguranță chiar și pe cei mai experimentați scufundători – păianjenul crab japonez este unul dintre cei mai mari reprezentanți ai artropodelor, putând să ajungă la o greutate de 20kg. Ceea ce îl face să arate așa înfricoșător sunt mai ales picioarele sale uriașe – anvergura primei perechi poate ajunge la 3 metri. Crabul se hrănește cu moluște și resturi de animale și poate ajunge să trăiască chiar și o sută de ani.

7. Șopârla cu guler

Dacă dragonii ar exista, sigur ar arăta asemănător cu aceste șopârle – privește numai gulerul imens din jurul gâtului său, care seamănă cu o pelerină de ploaie. Deși sunt mici, aceste șopârle sunt vânători magnifici – pentru a-și intimida dușmanii, se urcă pe un loc înalt, se ridică pe picioarele din spate, își desfășoară gulerul și începe să sâsâie. Da, oricine poate să se teamă de el!

 

8. În America există o specie foarte rară de cai, numită  Appaloosa. Aceși căluți au coprul în două culori

0 comentarii pe “8 animale atât de rare încât nu o să crezi că există

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.