#TIPS&TRICKS

8 condimente pe care le poți cultiva în casă

Scris de Ela la 03 noiembrie 2016

Toți visăm să avem toate condimentele de care avem nevoie de fiecare dată cand dorim să gătim. Uneori avem impresia că preparatul nu ne va ieși bine tocmai pentru că nu avem la îndemâna condimentele potrivite ori o mână de pătrunjel proaspăt. Știai că poți cultiva multe ierburi necesare la gătit chiar la tine acasă, indiferent că stai la curte sau la bloc?

Iată aici o listă cu 8 ierburi și condimemte pe care le poți cultiva cu ușurință la tine în bucătărie:

Publicitate

Coriandru

1-coriandru

Seamănă semințele de coriandru într-un ghiveci de flori în rânduri. Este foarte important să îl uzi în mod regulat și să ai un sol bogat în calciu. Primele frunze de coriandru vor începe să apară în doar câteva săptămâni.

Mărar

2-marar

Dacă vrei să îți cultivi mărar acasă, ar trebui să știi că acestuia îi place foarte mult lumina. De asemenea, are nevoie să fie udat în mod regulat și să îi adaugi îngrășăminte minerale în pamânt o dată la 2 săptămâni.

Pătrunjel

3-patrunjel

Este indicat să pui semințele de pătrunjel într-un vas cu apă cu o zi înainte de a le planta. Atunci când le plantezi, pune-le la o adâncime mai mare de 0,5 cm în sol. Ghiveciul trebuie să stea într-un loc întunecat și să fie udat în fiecare zi până când apar primele frunze, după care, trebuie mutat la lumină.

Rozmarin

4-rozmarin

Este recomandat să plantezi semințele de rozmarin la o adâncime de 15 cm în sol. Vor încolți în aproximativ o lună, însă trebuie să ai grijă ca solul să fie mereu umed. Ține minte că rozmarinul are nevoie de mult aer, așa că nu îl lăsa într-un spațiu închis.

Salvie

5-salvie

Pentru început, ai nevoie doar de un pahar de plastic, dar, când planta va crește, schimbă vasul cu unul de cel puțin 1,5L. La fel ca și rozmarinul, salvia are nevoie în permanență sa fie udată pentru a avea solul umed.

Cimbru

6-cimbru

Pentru a planta cimbru, vei avea nevoie de un vas de circa 15 cm. Umezește ușor solul folosind un pulverizator și plantează mai multe semințe pe care trebuie să le acoperi cu încă un strat de 1 cm de pământ. Înainte de a apărea primele răsaduri, nu lăsa stratul superior al solului uscat. Dar ai grijă, spre deosebire de coriandru, cinbrul trebuie să fie udat moderat.

Oregano

8-oregano

Acesta nu este foarte pretențios când vine vorba de sol, dar are nevoie de foarte multă lumină, așa că pune ghiveciul în cel mai însorit loc din casă. Introdu semințele în sol la o adâncime de 0,5 cm. Cand este tânăr, oregano are nevoie se fie udat de 3- 4 ori pe zi, iar când planta devine matură, o dată pe zi.

Menta

Menta ar trebui să fie plantată pe un singur rănd, la o înalțime de 12-15 cm si să fie udată de 3 ori pe săptămână. Dacă vrei să facă mai multe frunze, nu ar trebui să o lași să înflorească. Îți recomand să tai florile cănd apar.

Menta ar trebui să fie plantată pe un singur rănd, la o înalțime de 12-15 cm si să fie udată de 3 ori pe săptămână. Dacă vrei să facă mai multe frunze, nu ar trebui să o lași să înflorească.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--