8 greșeli de îngrijire a pielii care îți fac porii să pară mai mari

8 greșeli de îngrijire a pielii care îți fac porii să pară mai mari

Excesul de ulei, celulele moarte ale pielii, murdăria și bacteriile pot înfunda porii și le fac să pară mai mari. Grija de fața ta este crucială, dar uneori poți deveni obsedat. Cu toate acestea, se dovedește că prea multă îngrijire nu este bună și unele dintre rutinele și obiceiurile noastre zilnice de frumusețe dăunează mult mai mult decât orice factori externi ar putea.

1. Folosirea frecventă a hârtiei de eliminare a uleiului – Greșeli de îngrijire

Hârtia care elimină uleiul poate fi o situație economisitoare în zilele toride, când pielea noastră tinde să devină uleioasă și transpirată. Deși, folosirea ei de mai multe ori va face mai mult rău pielii tale decât bine. În realitate, un strat subțire de ulei este necesar pentru pielea ta. Îndepărtându-l constant îți forțezi pielea să producă mai mult ulei. Acest lucru duce la pori înfundați și îi mărește.

2. Extragerea forțată a punctelor negre, albe sau cosuri – Greșeli de îngrijire

Da, poate fi într-adevăr satisfăcător pentru cosuri pop, dar ar trebui să fie făcut în siguranță. Există bacterii pe pielea ta și un popim expune o rană la această bacterie. Dacă forțați un cos care să nu fie gata să fie extras încă, lăsați bacteriile să intre în straturile interioare ale pielii voastre. Acest lucru poate înrăutăți situația, deoarece iritarea se va răspândi, rezultând pori și cicatrici lărgite.

3. Prea multă exfoliere – Greșeli de îngrijire

Citește și: Cuvintele care aduc fericirea în viața ta. Este mai simplu decât crezi

Exfolierea ajută la eliminarea murdăriei, celulelor moarte ale pielii și uleiurilor în exces care îți pot bloca porii. Această acțiune simplă este revigorantă și poate face ca porii să pară mai mici. Deși, trebuie să o faci doar de 1-2 ori pe săptămână. Exfolierea excesivă poate duce la pielea uscată și deschiderea porilor, care, fără un strat natural de ulei, va absorbi praful din împrejurimile sale. Acest lucru vă va face porii mai mari.
De asemenea, spălarea feței de mai mult de 2 ori pe zi va îndepărta stratul natural de ulei. Această piele este sensibilă la praful și murdăria exterioară, ceea ce poate duce la inflamații și acnee.

FOLLOW ME

4. Lasi pielea să se usuce -Greșeli de îngrijire

Pielea uscată duce la riduri și te face să pari mai în vârstă. De asemenea, pielea uscată face ca porii să se aplaneze și să pară mai mari. Deci, nu numai că este dăunător pentru porii tăi, dar te face să pari și mai în vârstă! Din fericire, este ușor de prevenit – alegeți o apă tonică bună și hidratantă pentru tipul dvs. de piele și aplicați-le pe față zilnic.

5. Utilizarea produselor care blochează porii – Greșeli de îngrijire

Există unele produse extrem de populare, care sunt folosite pe piele, dar nu ar trebui să fie utilizate pe fața ta. Untul de cacao, uleiul de nucă de cocos și crema de lanolină au proprietăți de blocare a porilor. S-ar putea să fie bune pentru a-ți păstra pielea hidratată, dar pot provoca, de asemenea, cusururi și pentru a păstra murdăria în pori. Cosuri de genul acesta vă pot întinde porii. Este mai bine să găsiți o cremă de față bună și să folosiți aceste uleiuri pe corp.

7. Mănânci alimente dăunătoare – Greșeli de îngrijire

Produsele lactate, alcoolul și alimentele bogate în zahăr rafinat, picante sau prăjite sunt dăunătoare pentru pielea ta. Ele pot declanșa inflamații în corpul vostru și pot duce la pielea predispusă la acnee. Acneea îți slăbește glandele sebacee și deschiderile foliculilor de păr, ceea ce îți face porii mai mari. Deci, un plan alimentar bun este întotdeauna o opțiune minunată pentru a avea grijă de starea pielii tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.