8 greșeli pe care să le eviți pentru o vacanță fără griji

Se zice că o vacanță în care iei și copiii nu e cu adevărat vacanță. Doar avem grijă de copii în altă parte. 😂

Dar eu îmi pun întotdeauna speranțele în faptul că poate de data asta copiii mei nu vor mai fi ca șoarecele și pisica și nădejdea în soțul meu, care e un partener mai bun de joacă, așa că mie îmi rămân câteva momente de liniște.

În seama mea rămân lucrurile mai serioase, așa că vă las aici o listă cu recomandările mele pentru vacanțe fără griji. 

Cele câteva momente de liniște la care visăm în concediu pot fi câștigate doar dacă suntem precaute, organizate și evităm aceste greșeli:

8 greșeli pe care le faci în vacanță

1. Subestimezi importanței hidratării 

Când este caniculă, copiii se pot deshidrata rapid. Fie că suntem la plajă, într-o excursie sau pur și simplu în parc, trebuie să avem mereu la îndemână o sticlă cu apă  și să le amintim copiilor să bea regulat, chiar dacă nu cer. 

Pentru un gust mai atractiv, în apă putem adăuga fructe proaspete sau congelate. 

Băuturile acidulate și cu îndulcitori nu sunt recomandate în zilele caniculare. Zahărul poate duce  la deshidratare. Totuși, consumul moderat de sucuri naturale sau înghețată de fructe făcută în casă poate fi o alternativă sănătoasă pentru a satisface pofta de dulce a copiilor, fără a le afecta sănătatea. 

Cum îți dai seama dacă copilul nu a băut suficientă apă: buze uscate, urină închisă la culoare, oboseală excesivă. În această situație, nu trebuie să îi dai lichide în exces într-un timp scurt. Încurajează-l să bea înghițituri mici și frecvente pentru a se rehidrata treptat.

2. Neglijezi programul de somn 

Unul dintre cele mai neglijate aspecte în zilele libere este respectarea programului de somn. Călătoriile și ieșirea din rutină au impact direct asupra comportamentului copilului. 

În ciuda a ceea ce ți-ai propus să faci sau să vizitezi, îți recomand să adaptezi programul de vacanță în funcție de orele de somn ale copilului, pentru a evita tantrumurile și nopțile albe.

3. Nu restricționezi accesul la tehnologie

Chiar și în timpul liber, este important să nu permitem copiilor să petreacă prea mult timp  pe telefoane sau cu jocuri video. 

Aceste activități pot limita interacțiunea reală cu prietenii sau membrii familiei. Încurajează copiii facă activități interactive și sociale, precum jocuri în aer liber sau explorarea naturii. 

Comunicarea și interacțiunea sunt esențiale pentru dezvoltarea emoțională și socială.

4. Nu folosești SPF

Crema de protecție solară nu este doar pentru plajă, ci este esențială și în zilele obișnuite de vară când copiii sunt expuși la soare. Chiar și în timpul unei plimbări în parc sau în oraș, expunerea prelungită la razele UV poate provoca arsuri solare ale pielii sensibile a copiilor. Aplică un strat generos pe toate zonele expuse, inclusiv fața, brațele și picioarele copiilor, înainte de a ieși din casă.

5. Subestimeazi importanța materialelor în alegerea hainelor 

Costumele de baie și rochițele de vară sunt foarte atractive, însă, înainte de a le cumpăra trebuie să fim atenți dacă conțin materialele care favorizează transpirațiai sau sunt inconfortabile. 

Este important să alegem haine de vară fabricate din materiale respirabile și ușoare, care permit circulația aerului și mențin corpul copiilor la o temperatură confortabilă, evitând astfel supraîncălzirea, cum ar fi bumbacul și inul.

6. Te îngrijorezi din cauza apetitului redus 

Din cauza caniculei, copiii obișnuiesc să mănânce mai puțin decât de obicei. În plus, atunci când călătorim, pot fi mai reticenți să încerce mâncărurile locale, să se adapteze la aromele și texturile diferite. Chiar dacă mănâncă mai puțin, nu trebuie să îi forțăm, ci să le oferim multe fructe și legume proaspete. 

7. Nu acorzi importanță calității ochelarilor de soare

Alegerea ochelarilor de soare pentru copil poate părea ușoară, însă se poate dovedi periculoasă. Fie că cere o pereche colorată și strălucitoare sau te temi să investești într-o pereche de calitate, pentru că știi că o să crească repede, o să îi rupă sau o să îi piardă, trebuie să te gândești, în primul rând, la sănătatea ochilor lui. 

Ochelarii de soare de calitate, cu protecție UV corespunzătoare pentru ochii sensibili, poate ajuta la reducerea expunerii la radiațiile UV și la prevenirea problemelor oftalmologice.

8. Uiți de insecte

Înțepăturile de insecte sunt dureroase și inconfortabile. Pentru a proteja copiii, este recomandat să utilizăm repelente potrivite pentru vârsta lor, înainte de a ieși în aer liber. De asemenea, este important să evităm zonele în care sunt multe insecte: albine, viespi sau țânțari, căpușe, toate sunt periculoase. 

Dacă plecați departe de casă, puneți în bagaj și un kit de prim ajutor pentru a trata eventualele mușcături sau înțepături de insecte, dar și haine lungi, pentru serile în care devin foarte active.

 

Sper că sfaturile mele vă vor ajuta să aveți o vacanță fără griji. Vă doresc o vară frumoasă, plină de zâmbete și momente prețioase. Aștept să aflu ce planuri de vacanță v-ați făcut, în secțiunea de comentarii de pe Facebook sau Instagram. 

Un comentariu pe “8 greșeli pe care să le eviți pentru o vacanță fără griji

  1. Simona Asaftei says:

    Mulțumim pentru aceste sfaturi draga mea ,chiar îmi prinde foarte bine,mereu am de învățat câte ceva din articolele pe care le publici .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.