8 IMAGINI care arată de ce nu trebuie să-ți lași copiii singuri acasă

Iată niște reguli pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când vine vorba de siguranța copiilor:

Cât timp vei fi plecat?
Copilul tău respectă instrucțiunile? Va respecta regulile dacă tu pleci?
Mai rămân și alți copii acasă? Cât de mulți și de ce vârstă?
Cât de sigur este cartierul tău?
Copilul tău s-ar simți în siguranță dacă rămâne singur?

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți lăsa copilul singur acasă?:

Regulile de bază
Ce pot și ce nu pot să facă. Fii cât mai specific și nu lăsa nimic nespus.
Cum să încuie / descuie ușile și ferestrele
Faceți un test pentru a te asigura că știe cum să facă aceste lucruri.
Vorbiți despre siguranță și despre cât este de important să nu răspundă la telefon sau să nu deschidă ușa altor persoane în afară de tine.
Informațiile de urgență
Cercetează planurile evacuării de urgență.
Reguli legate de cartier sau prieteni
Poate să meargă afară la joacă? Da sau nu? Fii categoric/ă.
Regulile din bucătărie

De obicei, copiii mici nu ar trebui să pornească aragazul sau cuptorul fără supravegherea unui adult. Pe măsură ce cresc însă ar trebui să aibă voie în bucătărie.

Lasă copilul să-ți pună întrebări sau să își exprime nedumeririle

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Nu trebuie să îi sperii, dar trebuie să discutați deschis ca să te asiguri că se simt bine dacă rămân singuri acasă. Acest lucru se rezumă la întrebarea: e sau nu pregătită? Unii copii de zece ani se roagă să rămână acasă, iar alții nu ar vrea să fie lăsați singuri niciodată.

7 ani și mai mici – copiii de această vârstă nu ar trebui să fie lăsați niciodată singuri acasă, indiferent de ce interval de timp e vorba.
8 – 10 ani – copiii de această vârstă nu ar trebui să fie lăsați singuri acasă pentru mai mult de o oră și jumătate. Și numai pe lumină sau seara devreme.
11-12 ani – copiii de această vârstă pot fi lăsați singuri pentru maxim trei ore, dar nu noaptea târziu.
13-15 ani – copiii de această vârstă pot fi lăsați nesupravegheați, dar nu și peste noapte.
16-17 ani – copiii de această vârstă pot fi lăsați nesupravegheați.

Reguli de siguranță

Copiii trebuie să țină minte: numele complet, adresa, numărul de telefon.
Pune-le la dispoziție o listă de urgență, cu numere la care pot suna dacă se întâmplă ceva.
Spune-le vecinilor că cel mic / cea mică ar putea să rămână singur/ă acasă.
Sună-ți copilul de câteva ori cât ești plecat.
Spune-i copilului să nu meargă în casele altor oameni (nici măcar ale vecinilor) fără permisiunea ta.
Creează-i un locșor în care să se adăpostească dacă simte că e în pericol.

Iată 7 fotografii amuzante care arată de ce nu ar trebui să-i lași pe cei mici nesupravegheați:

1. Atunci când vrei să arăți ca un ștrumf

1-3-450x600-9750461

2. Acum face și ea ce vede la tati

2-4-423x600-1131552

3. Și asta e exact ce face mami

3-3-600x450-9328881

4. Atunci când vrei să renovezi

4-4-450x600-8776178

5. Când vrei să te asiguri că animăluțele sunt bine hrănite

5-3-450x600-9283701

6. E mai amuzant să mănânci de pe jos

6-3-600x600-2314616

7. E super să fii curățel

7-3-463x600-7505080

8. Cea mai bună dovadă de iubire

8-2-600x566-3040891

 

 

9. Banii sunt și ei jucării

13-3-450x600-7352417

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.