8 lucruri ciudate care sunt INTERZISE în jurul lumii

Rareori învățăm prea multe despre legile țărilor pe care le vizităm ca turiști. Uneori însă, a cunoaște acest gen de lucruri ne poate ajuta să evităm situațiile neplăcute, mai ales dacă legile respective sunt prea neobișnuite pentru a le putea crede. Iată câteva lucruri care sunt interzise în unele țări:

1. În Regatul Unit e interzis să mănânci biscuiți în ziua de Crăciun

În 1644, Oliver Cromwell a interzis acest lucru deoarece a considerat că e imoral. E curios că nu a fost emis un decret care să anuleze legea lui Cromwell, astfel că fiecare englez comite o crimă dacă mănâncă biscuiți de Crăciun – deși nimănui nu îi pasă.

2. În Regatul Unit e interzis să atingi balenele

Altă lege ciudată din Regatul Unit spune că toți delfinii, toate balenele și celelalte mamifere marine dintr-o rază de trei mile sunt proprietatea Reginei, așa că e interzis să le atingi. Pentru Dumnezeu, nu faceți asta!

3. În China nu ai voie să îi salvezi pe cei care se îneacă

FOLLOW ME

Legea conform căreia nu ai voie să-i ajuți pe cei care se îneacă are legătură cu filozofia orientală, care spune că nu ar trebui să intervii în soarta unei persoane. Totuși, scepticii cred că autoritățile chineze doar încearcă astfel să țină numărul populației sub control.

4. În Franța săruturile pe peron sunt interzise

Această lege este valabilă în Franța, dar și într-uunele stații din Regatul Unit. A apărut pentru prima dată în 1910, când trenurile aveau de multe ori întârziere din cauza cuplurilor care nu voiau să se mai despartă. Urmarea a fost că autoritățile au interzis săruturile pe platformă. Au avut grijă să amenajeze zone speciale unde îndrăgostiții să poată avea momente de tandrețe însă.

5. În Italia e interzis prin lege să hrănești porumbeii

În Veneția poți primi o amendă dacă hrănești porumbeii, deoarece acestea trebuie să fie împiedicate să strice statuile sau monumentele arhitecturale.

6. În Statele Unite ale Americii sunt interzise surprizele ouălor de ciocolată Kinder

Faimoasele ouă de ciocolată au fost interzise în toate Statele Unite chiar din ziua în care au apărut, deoarece acolo e ilegal să pui jucării în mâncarea copiilor, pentru ca aceștia să nu se înece cu părțile mici. Abia din 2013 ouăle Kinder au apărut pe rafturile magazinelor americane – condiția a fost ca în interior să se afle jucării mari, alcătuite dintr-o singură bucată.

7. În Samoa e interzis să uiți de ziua de naștere a soției tale

Samoa este un stat independent din Insulele Pacificului, faimos pentru legiile sale obișnuite. De exemplu, dacă uită de ziua de naștere a soțiilor, bărbații plătesc o amendă care ajunge direct în mâinile femeilor.

8. În Japonia e interzis să-ți arăți tatuajele

Cei mai mulți japonezi nu au tatuaje, deoarece chiar și azi acestea continuă să fie asociate cu grupări criminale. Nu există o lege propriu-zisă care să interzică tatuajele, dar multe hoteluri, băi publice și săli de gimnastică nu permit intrarea clienților care au tatuaje vizibile.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.