Ce alimente sunt interzise în timpul sarcinii

După cum știai, în timpul sarcinii trebuie să fii mai atentă la stilul tău de viață, mai ales la alimentație, și să îl schimbi dacă este cazul.

Ce pești sunt interziși în timpul sarcinii

În timpul sarcinii nu trebuie să consumi pești ce conțin cantități mari de mercur, cum ar fi: peștele-sabie, macroul, rechinul etc. După ce ajunge în corp, mercursul se transformă într-o neurotoxină care poate avea un impact negativ asupra creierului bebelușului și a dezvoltării sale cognitive.

Alege în schimb pești bogați în Omega 3, cu cât mai puține grăsimi, cum r fi somonul, codul și chiar și tonul din conservă.

Și totuși nu ar trebui să incluzi un anumit tip de pește în alimentația ta până când medicul nu îți dă acordul.

Peștele crud

FOLLOW ME

Trebuie să eviți peștele crud în perioada în care ești însărcinată, pentru că îți poate transmite bacterii periculoase, spre exemplu Listeria, o bacterie care îi pune în pericol viața copilului. Peștele pe care îl consumi ar trebui să fie gătit la 63 de grade Celsius.

De evitat din cauza acelorași tipuri de bacterii sunt peștii afumați și fructele de mare afumate. Nu mânca scoici, stridii sau alte tipuri de moluște crude pentru că te pot îmbolnăvi atât pe tine cât și pe bebeluș.

Tipurile de carne care nu sunt indicate pentru perioada sarcinii

Carnea crudă sau gătită prea puțin

Carnea crudă poate purta un parazit care e responsabil de declanșarea toxoplasmozei. Toxoplasmoza începe cu simptome asemănătoare cu cele ale gripei dar poate duce și la pierderea sarcinii.

Un alt risc la care ești supusă dacă consumi carne crudă sau insuficient gătită este contactarea bacteriei Salmonella. Așadar, asigură-te că mănânci mereu carne bine gătită. Spre exemplu: bucățile de carne compacte sunt bine gătite la 62, 7 grade, carnea tocată la 71 de grade, iar pieptul de pui la aproximativ 74 de grade.

Evită mezelurile, care la rândul lor pot conține bacteria Listeria care poate provoca chiar și decesul fătului.

Produse lactate pe care e bine să le eviți pe timpul sarcinii

Conform specialiștilor, poate fi periculos să consumi laptele nepasteurizat, întrucât poate conține bacterii precum Salmonella, Listeria, E.coli. Prin pasteurizarea laptelui, bacteriile sunt eliminate.

De asemenea, poți consuma lapte de migdale, de orez , sau din alte surse vegetale întrucât sunt nutrivitve și chiar mai ușor de digerat. Uită de bânzeturi moi precum Camembert, Roquefort, Gorgonzola, Brie, Feta sau orice alt tip de brânză cu mucegai. Toate acestea pot fi periculoase pentru că nu poți fi sigură dacă provin dintr-o sursă de lapte pasteurizat.Este recomandat să alegi doar tipuri de brânză tare.

Deși fructele și legumele sunt în general sănătoase, pe timpul sarcinii câteva dintre ele sunt interzise:

Ananas. Ananasul este interzis din cauza Conținutului de bromelaină care poate duce la apariția unei nașteri premature, în condițiile în care poate „înmuia” cervixul.

Papaya. Papaya poate provoca contracții, din cauza latexului.

Strugurii negrii. Acest tip de struguri pot stimula „încălzirea” internă a corpului.

Varza și salata verde.  Aceste tipuri de legume sunt mai predispuse la bacterii și pot fi contaminate cu nitrați.

Vinetele. Vinetele stimulează menstruația și astfel pot crește șansele unui avort.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.