8 LUCRURI la care nu ar trebui să te ZGÂRCEȘTI când mergi la cumpărături

Abilitatea de a renunța la cumpărăturilor sau plăcerilor inutile pentru motive de investiții utile te poate ajuta foarte mult. Cu toate acestea, așa cum se spune cei care sunt în stare să plătească pentru ceva bun, plătesc de două ori: există lucruri pentru care nu poți economisi bani pentru cumpărare, pentru că viața, sănătatea și bugetul tău viitor depinde direct de acestea.

Iată o listă de achiziții importante, pe care nu ar trebui să le neglijezi chiar dacă încerci să faci economii. Adesea, acestea sunt lucruri atât de simple încât probabil că nu le acorzi atenție.

1. Pantofi

„Nu sunt atât de bogat ca să cumpăr lucruri ieftine”, a spus Baron Rothschild. Mai bine o pereche de pantofi mai scumpă decât două perechi ieftine în care îți îngheață picioarele sau se rup după scurt timp de la cumpărare.

Pantofii incomozi, pe lângă răni ale piciorului, îți pot aduce o senzație de oboseală, probleme cu circulația sângelui, probleme cu articulațiile, boli ale venelor, precum și o încălcare a posturii corecte. Și costul tratamentului va fi mai mare decât prețul unei perechi de pantofi buni.

2. Lenjerie intimă

FOLLOW ME

Cu cât lucrul este mai aproape de corp, cu atât mai scump trebuie să fie. Deci, nu te gândi să economisești atunci când vine vorba de lenjeria ta. Alege articole care să fie fabricate din materiale care respiră, deoarece afectează direct calitatea somnului. De asemenea, nici lenjeria de pat nu ar trebui să fie ieftină: țesăturile necorespunzătoare pot irita pielea, pot provoca roșeață și mâncărime.

Un sutien de calitate slabă interferează cu respirația, perturbă circulația sângelui și căile limfatice de drenare. Stagnarea sângelui și a limfei duce la probleme serioase: de la o cantitate mică de lapte după nașterea unui copil la bolile de sân.

3. Blugii

O investiție importantă în garderoba ta sunt niște blugi de calitate. Pantalonii din denim sunt un lucru confortabil de zi cu zi, care ar trebui să fie durabil. Blugii de calitate se potrivesc perfect conformației, nu au detalii suplimentare, nu își pierd forma după câteva spălări, nu se rup după câteva luni după cumpărare și sunt fabricați dintr-o țesătură care nu provoacă alergii.

Prin urmare, pentru economii mai mari în viitor, merită să cumperi o pereche de blugi clasici albaștri, care va arăta excelent pentru câțiva ani.

4. Stomatologie

Deși prețurile pentru tratamentul stomatologic pot părea nejustificat de mari, nu pot fi neglijate din motive de economie, deoarece sănătatea este mai scumpă decât banii. Dantura sănătoasă și frumoasă – una dintre cele mai importante componente ale sănătății, dar și a încrederii în sine, deci trebuie să vizitezi dentistul de cel puțin 2 ori pe an.

Trebuie reamintit faptul că costul ridicat al serviciilor se referă la calificările specialiștilor, echipamentele de calitate și anestezia. Există întotdeauna riscul de a intra în birou unui specialist cu prețuri scăzute, dar cu puțină experiență și un diagnostic nepotrivit.

5. Ciocolata

Ciocolata amară este foarte sănătoasa, dar numai dacă este de înaltă calitate. Câteva bucăți de ciocolată scumpă vor aduce mai multă plăcere și beneficii decât o întreagă țiglă de ciocolată ieftină cu grăsimi nesănătoase în compoziție. Acest lucru este valabil și pentru gustul deserturilor de ciocolată de casă – folosește cacao bun și ciocolată de calitate superioară pentru obținerea celor mai bune rezultate.

6. Tehnologie

Nu este necesar să achiziționezi cele mai recente modele de smartphone-uri sau televizoare, dar nu merită să alegi nici cele mai ieftine modele. Tehnologia ieftină nu garantează calitatea. Merită întotdeauna să acorzi atenție reputației companiei. Uită de aparatură ieftină sau veche, uneori poate fi foarte periculoasă.

Este mai bine să investești doar o dată și să cumperi un produs cu adevărat de înaltă calitate.

7. Alcoolul

Fără îndoială, consumul de alcool dăunează sănătății. Cu toate acestea, o cantitate mică de vin roșu, dimpotrivă, este utilă , principalul lucru este să cunoști măsura.

Nu economisi când vine vorba de calitatea vinului: este mai bine să cumperi o băutură bună și să te bucuri de gust și de beneficii. Alcoolul ieftin poate provoca otrăviri severe, dureri de cap și alte probleme grave de sănătate.

8. Securitate

Mulți oameni cred că asigurarea auto, a locuințelor, de viață – este un lux. Deseori refuză asigurarea, deoarece nu doresc să dea bani doar pentru posibilitatea ipotetică a accidentului. Indiferent cât de prudent ai fi, nimeni nu poate să privească în viitor și să știe sigur cum vor evolua evenimentele. Prin urmare, este mult mai rezonabil să te gândești în prealabil la posibila compensare a pierderilor în caz de nevoie.

Acest lucru este valabil și pentru încuietori de înaltă calitate pentru apartament și un sistem de alarmă care te va salva de furt și foc.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.