8 LUCRURI la care nu ar trebui să te ZGÂRCEȘTI când mergi la cumpărături


Abilitatea de a renunța la cumpărăturilor sau plăcerilor inutile pentru motive de investiții utile te poate ajuta foarte mult. Cu toate acestea, așa cum se spune cei care sunt în stare să plătească pentru ceva bun, plătesc de două ori: există lucruri pentru care nu poți economisi bani pentru cumpărare, pentru că viața, sănătatea și bugetul tău viitor depinde direct de acestea.

Iată o listă de achiziții importante, pe care nu ar trebui să le neglijezi chiar dacă încerci să faci economii. Adesea, acestea sunt lucruri atât de simple încât probabil că nu le acorzi atenție.

1. Pantofi

„Nu sunt atât de bogat ca să cumpăr lucruri ieftine”, a spus Baron Rothschild. Mai bine o pereche de pantofi mai scumpă decât două perechi ieftine în care îți îngheață picioarele sau se rup după scurt timp de la cumpărare.


Pantofii incomozi, pe lângă răni ale piciorului, îți pot aduce o senzație de oboseală, probleme cu circulația sângelui, probleme cu articulațiile, boli ale venelor, precum și o încălcare a posturii corecte. Și costul tratamentului va fi mai mare decât prețul unei perechi de pantofi buni.

2. Lenjerie intimă

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Cu cât lucrul este mai aproape de corp, cu atât mai scump trebuie să fie. Deci, nu te gândi să economisești atunci când vine vorba de lenjeria ta. Alege articole care să fie fabricate din materiale care respiră, deoarece afectează direct calitatea somnului. De asemenea, nici lenjeria de pat nu ar trebui să fie ieftină: țesăturile necorespunzătoare pot irita pielea, pot provoca roșeață și mâncărime.

Un sutien de calitate slabă interferează cu respirația, perturbă circulația sângelui și căile limfatice de drenare. Stagnarea sângelui și a limfei duce la probleme serioase: de la o cantitate mică de lapte după nașterea unui copil la bolile de sân.

3. Blugii

O investiție importantă în garderoba ta sunt niște blugi de calitate. Pantalonii din denim sunt un lucru confortabil de zi cu zi, care ar trebui să fie durabil. Blugii de calitate se potrivesc perfect conformației, nu au detalii suplimentare, nu își pierd forma după câteva spălări, nu se rup după câteva luni după cumpărare și sunt fabricați dintr-o țesătură care nu provoacă alergii.

Prin urmare, pentru economii mai mari în viitor, merită să cumperi o pereche de blugi clasici albaștri, care va arăta excelent pentru câțiva ani.

4. Stomatologie

Deși prețurile pentru tratamentul stomatologic pot părea nejustificat de mari, nu pot fi neglijate din motive de economie, deoarece sănătatea este mai scumpă decât banii. Dantura sănătoasă și frumoasă – una dintre cele mai importante componente ale sănătății, dar și a încrederii în sine, deci trebuie să vizitezi dentistul de cel puțin 2 ori pe an.

Trebuie reamintit faptul că costul ridicat al serviciilor se referă la calificările specialiștilor, echipamentele de calitate și anestezia. Există întotdeauna riscul de a intra în birou unui specialist cu prețuri scăzute, dar cu puțină experiență și un diagnostic nepotrivit.

5. Ciocolata

Ciocolata amară este foarte sănătoasa, dar numai dacă este de înaltă calitate. Câteva bucăți de ciocolată scumpă vor aduce mai multă plăcere și beneficii decât o întreagă țiglă de ciocolată ieftină cu grăsimi nesănătoase în compoziție. Acest lucru este valabil și pentru gustul deserturilor de ciocolată de casă – folosește cacao bun și ciocolată de calitate superioară pentru obținerea celor mai bune rezultate.

6. Tehnologie

Nu este necesar să achiziționezi cele mai recente modele de smartphone-uri sau televizoare, dar nu merită să alegi nici cele mai ieftine modele. Tehnologia ieftină nu garantează calitatea. Merită întotdeauna să acorzi atenție reputației companiei. Uită de aparatură ieftină sau veche, uneori poate fi foarte periculoasă.

Este mai bine să investești doar o dată și să cumperi un produs cu adevărat de înaltă calitate.

7. Alcoolul

Fără îndoială, consumul de alcool dăunează sănătății. Cu toate acestea, o cantitate mică de vin roșu, dimpotrivă, este utilă , principalul lucru este să cunoști măsura.

Nu economisi când vine vorba de calitatea vinului: este mai bine să cumperi o băutură bună și să te bucuri de gust și de beneficii. Alcoolul ieftin poate provoca otrăviri severe, dureri de cap și alte probleme grave de sănătate.

8. Securitate

Mulți oameni cred că asigurarea auto, a locuințelor, de viață – este un lux. Deseori refuză asigurarea, deoarece nu doresc să dea bani doar pentru posibilitatea ipotetică a accidentului. Indiferent cât de prudent ai fi, nimeni nu poate să privească în viitor și să știe sigur cum vor evolua evenimentele. Prin urmare, este mult mai rezonabil să te gândești în prealabil la posibila compensare a pierderilor în caz de nevoie.

Acest lucru este valabil și pentru încuietori de înaltă calitate pentru apartament și un sistem de alarmă care te va salva de furt și foc.


Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.