8 lucruri pe care le-au descoperit oamenii de știință despre REȚELELE SOCIALE

Unii utilizatori ai rețelelor de socializare consideră că este nevoie de o anumită abilitate pentru a-ți face un selfie reușit și pentru a putea gestiona un profil competent. Unii oameni de știință cred că rețelele de socializare reprezintă o amenințare pentru societate. Astfel, aceștia au inițiat o mulțime de cercetări pentru a descoperi ce se petrece.

Iată câteva sfaturi utile legate de acest domeniu al mediului virtual:

1. Cele mai bune selfie-uri sunt cele realizate din partea stângă

Pozele de acest gen fac ca fața să fie mult mai expresivă din punct de vedere emoțional. Cercetătorii spun că acest profil este mai atractiv, deoarece este controlat de emisfera dreaptă a creierului.

2. Fotografierea mâncării nu este recomandată

Anumiți profesori de la Universitatea din Minnesota au efectuat cercetări asupra acestui fapt. Se pare că cei care fac poze farfuriilor, înainte de mânca, au parte de un sentiment de sațietate mult mai rapid. Acest lucru este valabil și pentru vizualizarea altor mâncăruri pe rețelele de socializare.

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

3. Pozele în care ți se văd degetele sunt periculoase

Tehnologia recunoașterii amprentelor digitale devine tot mai frecventă. De exemplu, acum este folosit chiar pentru a accesa meniul smartphone. Oamenii de știință îndeamnă insistent fanii așa-numitului semn al păcii să fie mai atenți. Potrivit cercetătorilor, cu o fotografie preluată de la o distanță de chiar 3 metri, poți fura cu ușurință amprentele digitale.

4. Filtrele cauzează depresie

Oamenii de știință de la Universitatea din Vermont și Harvard au dezvăluit acest fapt curios. Se pare că utilizatorii filtrului Inkwell, cel care face o fotografie alb-negru, sunt cei mai predispuși către depresie.

5. Creierul poate fi afectat

Se pare că oamenii care își petrec foarte mult timp pe rețelele de socializare, chiar au de pierdut. Creierul uman începe să lucreze la o schema mult mai simplă. Pot apărea sensibilități la zgomotele externe, iar oamenii devin mai puțini capabili să resolve simultan mai multe sarcini.

6. Oamenii pozitivi și optimiști își fac poze de jos

Experții din Singapore au realizat acest studiu. Ca rezultat, oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii optimiști au tendința de a-și face poze mai de jos, iar iubitorii de selfie, sunt predispuși la nevroză.

7. Fenomenul Selfie

Un cercetător de la Universitatea din California a analizat aspectele culturale și politice ale fenomenului Selfie. În opinia sa, astfel de imagini în rețelele sociale nu sunt pur și simplu, așa cum cred mulți psihologi, o manifestare a narcisismului. Dacă le considerăm împreună, atunci ele reprezintă o formă de mișcare revoluționară.

8. Riscul apariției depresiei

Angajații Universității din Pittsburgh susțin că numărul de platforme pe care utilizatorul este înregistrat este mai asociat cu riscul depresiei decât timpul total petrecut în rețelele sociale.

Faptul că, în prezent, rețelele sociale au luat așa o mare amploare, face ca oamenii de știință să-și dorească să înțeleagă pe deplin acest fenomen. Domeniul de cercetare este unul foarte vast, însă rezultatele sale sunt extreme de folositoare pentru întreaga societate, nu doar pentru utilizatori.

sursa: adme.ru

traducerea și adaptarea: echipa elacraciun.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.