8 MINCIUNI pe care le spun PĂRINȚII

Odată ce devii părinte, educația copilului devine acțiunea primordială în viața ta. Desigur, o faci pentru bunăstarea familiei, a copilului, viitorul său dar și pentru a fi admirat de ceilalți părinți pentru educația exemplară pe care i-ai dat-o copilului tău. Este adevărat, educația copilului este unul dintre cele mai dificile examene pe care un om trebuie să le treacă. Pe lângă iubirea necondiționată, e la mijloc și buna dezvoltare a copilului, care este adultul de mâine, deci, viitorul societății.

Părinții au fost întotdeauna cea mai importantă sursă de informație pentru copil. Cu toate acestea, aceste informații nu au fost întotdeauna fiabile.

Deși este bine cunoscut faptul că reuşita educaţiei unui copil este consecvenţa si coerenţa dintre vorbe şi fapte. Poate ai observat chiar în experiența ta că pe măsură ce ai crescut, ți s-a dovedit că lucrurile pe care ți le spuneau părinții nu erau tocmai adevărate în toate cazurile. Dar, de multe ori nici părinții tăi nu știau că nu este adevărat.

Iată câteva dintre aceste exemple:

1. Când minți, urechile devin roșii

Urechile participă la procesul de termoreglare a corpului, iar în cazul în care simți că îți ard urechile, acest lucru indică faptul că corpul s-a supraîncălzit, nicidecum că ai spus o minciună.

FOLLOW ME

2. Dacă te uiți la televizor de la o distanță apropiată – îți strici vederea

O afirmație foarte des întâlnită, totuși, după cum arată studiul pe termen lung și la scară largă, vederea slabă nu are legătură cu timpul petrecut în fața televizorului.

3. Dacă stai în apropierea cuptorului cu microunde, atunci când funcționează, te îmbolnăvești

Cuptoarele cu microunde moderne, cu condiția să fie pe deplin funcționale, sunt absolut sigure în timpul funcționării.

4. Dacă îți trosnești degetele des, faci artrită

Acest mit este foarte comun, dar nu ai de ce să-ți fie frică. Nu există nicio legătură între artrită și un deget trosnit, deoarece nu sunt oasele care trosnesc , ci bulele de aer.

5. Dacă mănânci o mulțime de ciocolată – vei suferi de acnee 

Acneea este o boală inflamatorie a pielii, iar ciocolata nu afectează formarea de acnee, deoarece studiul care confirmă contrariul este considerat de lumea științifică controversat.

6. Dacă înghiți o gumă de mestecat, aceasta rămâne în stomac timp de 7 ani

Dacă vei  înghiți guma de mestecat, ea va fi de asemenea digerată în stomac, ca orice aliment pe care îl mănânci, doar că guma de mestecat o va face puțin mai greu.

7. Dacă iei o broască în mână, îți vor apărea negi

Cauza negilor este virusul papiloma uman și scăderea imunității.

8. Dacă îți tunzi des părul, atunci e va crește mai repede și mai des

Din nefericire, viteza de creștere a părului nu depinde de frecvența de tăiere. Aproximativ 0,35 mm pe zi este rata de creștere a părului. Dar există mulți factori influențează creșterea părului: vârsta, hormonii și chiar și perioada anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.