8 MITURI și ADEVĂRURI despre mâncare

Ai auzit vreodată că nu e bine să ții roșiile în frigider? Te-ai întrebat dacă e adevărat sau e un  simplu mit? Uneori, pare ca tot ce ai învățat despre mâncare și despe gătit până acum este doar un mit.
Iată câteva dintre cele mai mari mistere din universul bucătăriei. E timpul să nu mai crezi tot ce se spune!

1. Nu se întâmplă nimic rau dacă consumi mâncare expirată
MIT: Data expirarii indică faptul că după asta, produsele își pierd calitățiile și valorile nutritive. Excepție de la această regula fac produsele neperisabile și produsele alimentare stabile în depozit, dar numai dacă sunt conservate în mod corect.

2. Nu e bine să dezgheți mâncarea la temperatura camerei
REALITATE:  Dacă decongelezi carnea la temperatura camerei, ar trebui să știi că la fiecare 20 de minute bacteriile din carne se dubleză. Cel mai sigur mod de a decongela carnea este în frigider.

3. Nu e bine să manânci mâncare din conservă
MIT:  Dacă conserva nu este ascuțită, sigiliul nu este rupt și conserva nu este printre ultimele la raft, nu este periculos. Ar trebui să eviți sunt conservele umflate sau ruginite.

4. Alcoolul se evaporă complet când este gătit
MIT: După un anumit punct de fierbere, 85% din alcool se păstrează. După o oră de gătit la foc mic, dispare 25%, iar dupa 3 ore doar 3%.

5. Resturile de mâncare pot fi păstrate timp de o săptâmână
MIT: Poți păstra resturile de mâncare pentru cel mult o zi.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

6. Ouăle nu ar trebui păstrate pe raftul de pe ușa frigiderului
REALITATE: Acestea ar trebui păstrate în suportul lor original pe un raft în frigider pentru a te asigura ca își păstrează temperatura constantă.

7. Păstrarea apei in sticle de plastic poate fi nocivă pentru sănătatea ta
REALITATE: Refolosirea sticlelor de plastic fără să le speli înainte este o idee proastă. Pentru a evita contaminarea cu bacterii, spală-ți întotdeauna scticla cu apă fiartă, săpun și o perie.

8. E mai bine să lași mâncarea să se răcească înainte de a o pune în frigider
REALITATE: Ar trebui să lași mâncarea să se răcească înainte de a o pune în frigider. Altfel, mâncare caldă va emana căldură și va încalzi celelalte produse din frigider.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.