Ai auzit vreodată că nu e bine să ții roșiile în frigider? Te-ai întrebat dacă e adevărat sau e un simplu mit? Uneori, pare ca tot ce ai învățat despre mâncare și despe gătit până acum este doar un mit.
Iată câteva dintre cele mai mari mistere din universul bucătăriei. E timpul să nu mai crezi tot ce se spune!
1. Nu se întâmplă nimic rau dacă consumi mâncare expirată
MIT: Data expirarii indică faptul că după asta, produsele își pierd calitățiile și valorile nutritive. Excepție de la această regula fac produsele neperisabile și produsele alimentare stabile în depozit, dar numai dacă sunt conservate în mod corect.
2. Nu e bine să dezgheți mâncarea la temperatura camerei
REALITATE: Dacă decongelezi carnea la temperatura camerei, ar trebui să știi că la fiecare 20 de minute bacteriile din carne se dubleză. Cel mai sigur mod de a decongela carnea este în frigider.
3. Nu e bine să manânci mâncare din conservă
MIT: Dacă conserva nu este ascuțită, sigiliul nu este rupt și conserva nu este printre ultimele la raft, nu este periculos. Ar trebui să eviți sunt conservele umflate sau ruginite.
4. Alcoolul se evaporă complet când este gătit
MIT: După un anumit punct de fierbere, 85% din alcool se păstrează. După o oră de gătit la foc mic, dispare 25%, iar dupa 3 ore doar 3%.
5. Resturile de mâncare pot fi păstrate timp de o săptâmână
MIT: Poți păstra resturile de mâncare pentru cel mult o zi.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Best of this week ✨ Săptămâna asta mi-am propus să îmi fac calendarul astfel încât să reușesc să fac 3 lucruri doar pentru mine și mi-a ieșit: am fost de 2 ori la pilates, am fost să-mi fac unghiile și la un tratament cosmetic. A fost o săptămână relaxată, dar și foarte productivă. Am avut primele filmări din acest an, am lucrat mult și la casă, iar sfârșitul de săptămână a fost foarte frumos. În acest weekend, Alesia și Alex au mers la Sinaia, la ski, așa că am avut ocazia să repetăm exercițiul nostru de timp petrecut cu un singur copil, astfel încât toată atenția să se concentreze asupra lui. A funcționat și de această dată minunat. Nicho a fost foarte încântat să ne aibă doar pentru el și să facem tot ce și-a dorit: ne-am jucat cu toate piesele LEGO posibile, am dormit de prânz, am făcut baie cu el, am gătit împreună, a stat lipit de noi non-stop (să vedem dacă mai vrea mâine dimineață să meargă la grădiniță 😂). Alesia s-a îndrăgostit de ski, abia așteapta să fie pe pârtie de dimineața până seara și abia reușim să o convingem să coboare. 😅 Alex nu a stat atât de mult ca ea, pentru că i-au fătat oițele 2 miei și a avut grijă de el. Sper că ați avut și voi o săptămână frumoasă! Nu uitați să vă gândiți în această seară la cum ar arăta săptămâna perfectă pentru voi și să vă puneți în calendar câteva activități doar pentru sufletul vostru! 🙏💕
6. Ouăle nu ar trebui păstrate pe raftul de pe ușa frigiderului
REALITATE: Acestea ar trebui păstrate în suportul lor original pe un raft în frigider pentru a te asigura ca își păstrează temperatura constantă.
7. Păstrarea apei in sticle de plastic poate fi nocivă pentru sănătatea ta
REALITATE: Refolosirea sticlelor de plastic fără să le speli înainte este o idee proastă. Pentru a evita contaminarea cu bacterii, spală-ți întotdeauna scticla cu apă fiartă, săpun și o perie.
8. E mai bine să lași mâncarea să se răcească înainte de a o pune în frigider
REALITATE: Ar trebui să lași mâncarea să se răcească înainte de a o pune în frigider. Altfel, mâncare caldă va emana căldură și va încalzi celelalte produse din frigider.