8 MITURI și ADEVĂRURI despre mâncare


Ai auzit vreodată că nu e bine să ții roșiile în frigider? Te-ai întrebat dacă e adevărat sau e un  simplu mit? Uneori, pare ca tot ce ai învățat despre mâncare și despe gătit până acum este doar un mit.
Iată câteva dintre cele mai mari mistere din universul bucătăriei. E timpul să nu mai crezi tot ce se spune!

1. Nu se întâmplă nimic rau dacă consumi mâncare expirată
MIT: Data expirarii indică faptul că după asta, produsele își pierd calitățiile și valorile nutritive. Excepție de la această regula fac produsele neperisabile și produsele alimentare stabile în depozit, dar numai dacă sunt conservate în mod corect.

2. Nu e bine să dezgheți mâncarea la temperatura camerei
REALITATE:  Dacă decongelezi carnea la temperatura camerei, ar trebui să știi că la fiecare 20 de minute bacteriile din carne se dubleză. Cel mai sigur mod de a decongela carnea este în frigider.

3. Nu e bine să manânci mâncare din conservă
MIT:  Dacă conserva nu este ascuțită, sigiliul nu este rupt și conserva nu este printre ultimele la raft, nu este periculos. Ar trebui să eviți sunt conservele umflate sau ruginite.


4. Alcoolul se evaporă complet când este gătit
MIT: După un anumit punct de fierbere, 85% din alcool se păstrează. După o oră de gătit la foc mic, dispare 25%, iar dupa 3 ore doar 3%.

5. Resturile de mâncare pot fi păstrate timp de o săptâmână
MIT: Poți păstra resturile de mâncare pentru cel mult o zi.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

6. Ouăle nu ar trebui păstrate pe raftul de pe ușa frigiderului
REALITATE: Acestea ar trebui păstrate în suportul lor original pe un raft în frigider pentru a te asigura ca își păstrează temperatura constantă.

7. Păstrarea apei in sticle de plastic poate fi nocivă pentru sănătatea ta
REALITATE: Refolosirea sticlelor de plastic fără să le speli înainte este o idee proastă. Pentru a evita contaminarea cu bacterii, spală-ți întotdeauna scticla cu apă fiartă, săpun și o perie.

8. E mai bine să lași mâncarea să se răcească înainte de a o pune în frigider
REALITATE: Ar trebui să lași mâncarea să se răcească înainte de a o pune în frigider. Altfel, mâncare caldă va emana căldură și va încalzi celelalte produse din frigider.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.