8 motive pentru care copiii nu ar trebui lăsați singuri cu tații

Nu este nici un secret faptul că mamele și tații au tehinici diferite de creștere a copiilor. Dacă mamele știu instinctiv cum să aibă grijă de copiii, ei bine, tații încearcă să gândească modalități distractive prin care pot avea grijă de copii, astfel încât să se și disreze în același timp.

Sigur că acestea sunt niște exagerări și cazuri foarte rare, dar trebuie să recunoști că sunt amuzante!

Iată ce idei au avut 5 tătici creativi:

1. Când capul copilului arată ca un kiwi

1-79-1-600x327-6945160

2. Tatăl este un profesor desăvârșit

2-64-1-600x449-7960372

FOLLOW ME

3. Oare câte poate ține?

3-63-1-600x600-4397372

4. Momentul de baie e amuzant cu tatăl

4-68-1-600x514-3637429

5. „Tatăl are nevoie de odihnă. Fă ce vrei”

6-65-1-600x448-2173203

Citește și:  7 lecții pe care orice tată adevărat ar trebui să le dea fiul lui

Deşi unii cred că mama joacă cel mai important rol în creşterea şi educarea unui copil, sunt chestii la care taţii se descurcă mai bine. Mai ales când e vorba de un fiu. Iată câteva dintre lucrurile pe care numai un tată le poate face pentru băiatul său:

1. Să-i explice cât e de important să știe cum să câștige și cum să piardă
În afară de prieteni, cine e cel mai bun tovarăș pentru un copil în competiții și jocuri? Tatăl, desigur. Prin intermediul jocurilor, copilul va simți gustul victoriei și cât efort e necesar, iar tatăl poate să îi explice că înfrângerile sunt inevitabile. Dacă se întâmplă să cazi, trebuie să te ridici și să mergi mai departe – nu e nimic rușinos în a avea un eșec.

2. Să-l învețe care e atitudinea corectă față de femei
Și mama îi poate spune fiului cum să se poarte cu o femeie, dar numai tatăl îi va oferi propriul exemplu. Ia-ți fiul cu tine când îi cumperi flori mamei. Mergeți la magazine împreună și vorbește politicos cu doamna de la casă.

3. Să vorbească despre dragoste ca de la bărbat la bărbat
Lasă-ți băiatul să învețe despre sentimentele puternice. Pentru un adolescent ar fi un dar prețios dacă tatăl său i-ar vorbi despre prima dragoste, primele întâlniri și că nu ar trebui să se grăbească, ci să aibă răbdare până găsește fata potrivită.

4. Să-l învețe să lupte
Tatăl își poate învăța fiul să fie puternic și ferm, să-și susțină opiniile și ceea ce e corect. De asemenea, ar trebui să-i explice că blândețea nu înseamnă slăbiciune.

5. Să-i ofere un alt fel de senzații
Chiar și un bebeluș de șase luni poate simți diferența dintre cum își exprimă dragostea o femeie și cum și-o exprimă un bărbat.

6. Să-l învețe trucuri masculine
Unele dintre lucrurile pe care le fac bărbații par magice în ochii femeilor – precum aprinderea focului sau repararea unei mașini. Dacă știe chestii de genul acesta, va avea o reputație bună.

7. Să-l ajute să se descurce cu treburile domestice
Tatăl își poate ajuta fiul să-și pună o cravată, să se bărbierească, să-și calce cămășile, dar și, de ce nu, să gătească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.