8 PAȘI pentru a șterge de pe INTERNET informațiile PERSONALE despre tine

Astăzi, există online informații despre aproape fiecare dintre noi. Fie că e vorba de profilul de pe rețelele de socializare, fie de mesaje vechi pe forumuri de care abia ne mai amintim, oricine are o conexiune la Internet ne poate descoperi viața. Iată cum poți însă să dispari de pe Internet, dacă asta îți dorești:

1. Rețelele de socializare
Fiecare rețea de socializare te lasă să-ți ștergi contul. Amintește-ți unde te-ai înregistrat și dezactivează-ți contul. Dacă te răzgândești, cele mai multe dintre ele îți oferă posibilitatea de a-ți închide contul numai pentru o anumită perioadă de timp.

2. Amintește-ți unde ai conturi
Încearcă să-ți amintești pe ce site-uri te-ai înregistrat. Intră pe profilurile vechi și șterge-le. Dacă ți-ai uitat parola, de obicei o poți recupera dacă introduci adresa de e-mail. Poți și să cauți prin mail scrisoarea originală de confirmare a înregistrării – de fapt, asta e o metodă eficientă.

3. Joacă-te cu adevărul
Nu-ți poți șterge conturile de pe unele site-uri. Aici va trebui să te bazezi pe capacitatea de a fi creativ dacă vrei ca adevărul despre tine să dispară. Schimbă-ți, pur și simplu, numele, orașul și alte informații importante cu unele complet false.

4. Evită spam-ul
Acum trebuie să faci curățenie în inbox. Uită-te la toate e-mail-urile care conțin reclame sau link-uri către alte site-uri și dă click pe „unsubscribe”.

5. Ascunde-te de motoarele de căutare
Scrie-ți numele într-un motor de căutare sau porecla folosită pe forumurile online. Dacă rezultatele cuprind informații despre tine, trebuie să scapi de ele.

FOLLOW ME

6. Contactează proprietarii site-urilor
În unele cazuri, nu vei putea șterge de unul/una singur/ă informațiile despre tine. Dacă e așa, contactează proprietarii site-urilor. De obicei, le poți găsi adresa de e-mail pe undeva. Scrie-le un e-mail și roagă-i să elimine informațiile despre tine de pe site.

7. Tot mai e cineva care știe multe despre tine
Dacă te-ai întegistrat pe un site cu adresa de e-mail sau numărul de telefon acestea or să apară cu siguranță în locuri în care nu ai vrea. Pentru a le șterge, va trebui de asemenea să scrii cuiva.

8. Pasul final
Mai trebuie doar să-ți ștergi adresa de e-mail. Trebuie să faci asta ultima dată, în caz că încă mai ai nevoie de ajutorul cuiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.