8 PAȘI pentru a șterge de pe INTERNET informațiile PERSONALE despre tine


Astăzi, există online informații despre aproape fiecare dintre noi. Fie că e vorba de profilul de pe rețelele de socializare, fie de mesaje vechi pe forumuri de care abia ne mai amintim, oricine are o conexiune la Internet ne poate descoperi viața. Iată cum poți însă să dispari de pe Internet, dacă asta îți dorești:

1. Rețelele de socializare
Fiecare rețea de socializare te lasă să-ți ștergi contul. Amintește-ți unde te-ai înregistrat și dezactivează-ți contul. Dacă te răzgândești, cele mai multe dintre ele îți oferă posibilitatea de a-ți închide contul numai pentru o anumită perioadă de timp.

2. Amintește-ți unde ai conturi
Încearcă să-ți amintești pe ce site-uri te-ai înregistrat. Intră pe profilurile vechi și șterge-le. Dacă ți-ai uitat parola, de obicei o poți recupera dacă introduci adresa de e-mail. Poți și să cauți prin mail scrisoarea originală de confirmare a înregistrării – de fapt, asta e o metodă eficientă.

3. Joacă-te cu adevărul
Nu-ți poți șterge conturile de pe unele site-uri. Aici va trebui să te bazezi pe capacitatea de a fi creativ dacă vrei ca adevărul despre tine să dispară. Schimbă-ți, pur și simplu, numele, orașul și alte informații importante cu unele complet false.


4. Evită spam-ul
Acum trebuie să faci curățenie în inbox. Uită-te la toate e-mail-urile care conțin reclame sau link-uri către alte site-uri și dă click pe „unsubscribe”.

5. Ascunde-te de motoarele de căutare
Scrie-ți numele într-un motor de căutare sau porecla folosită pe forumurile online. Dacă rezultatele cuprind informații despre tine, trebuie să scapi de ele.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

6. Contactează proprietarii site-urilor
În unele cazuri, nu vei putea șterge de unul/una singur/ă informațiile despre tine. Dacă e așa, contactează proprietarii site-urilor. De obicei, le poți găsi adresa de e-mail pe undeva. Scrie-le un e-mail și roagă-i să elimine informațiile despre tine de pe site.

7. Tot mai e cineva care știe multe despre tine
Dacă te-ai întegistrat pe un site cu adresa de e-mail sau numărul de telefon acestea or să apară cu siguranță în locuri în care nu ai vrea. Pentru a le șterge, va trebui de asemenea să scrii cuiva.

8. Pasul final
Mai trebuie doar să-ți ștergi adresa de e-mail. Trebuie să faci asta ultima dată, în caz că încă mai ai nevoie de ajutorul cuiva.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.