#TIPS&TRICKS

8 PAȘI pentru a șterge de pe INTERNET informațiile PERSONALE despre tine

Scris de Laura P la 25 mai 2017

Astăzi, există online informații despre aproape fiecare dintre noi. Fie că e vorba de profilul de pe rețelele de socializare, fie de mesaje vechi pe forumuri de care abia ne mai amintim, oricine are o conexiune la Internet ne poate descoperi viața. Iată cum poți însă să dispari de pe Internet, dacă asta îți dorești:

1. Rețelele de socializare
Fiecare rețea de socializare te lasă să-ți ștergi contul. Amintește-ți unde te-ai înregistrat și dezactivează-ți contul. Dacă te răzgândești, cele mai multe dintre ele îți oferă posibilitatea de a-ți închide contul numai pentru o anumită perioadă de timp.

Publicitate

2. Amintește-ți unde ai conturi
Încearcă să-ți amintești pe ce site-uri te-ai înregistrat. Intră pe profilurile vechi și șterge-le. Dacă ți-ai uitat parola, de obicei o poți recupera dacă introduci adresa de e-mail. Poți și să cauți prin mail scrisoarea originală de confirmare a înregistrării – de fapt, asta e o metodă eficientă.


3. Joacă-te cu adevărul
Nu-ți poți șterge conturile de pe unele site-uri. Aici va trebui să te bazezi pe capacitatea de a fi creativ dacă vrei ca adevărul despre tine să dispară. Schimbă-ți, pur și simplu, numele, orașul și alte informații importante cu unele complet false.

4. Evită spam-ul
Acum trebuie să faci curățenie în inbox. Uită-te la toate e-mail-urile care conțin reclame sau link-uri către alte site-uri și dă click pe „unsubscribe”.

Publicitate

5. Ascunde-te de motoarele de căutare
Scrie-ți numele într-un motor de căutare sau porecla folosită pe forumurile online. Dacă rezultatele cuprind informații despre tine, trebuie să scapi de ele.

6. Contactează proprietarii site-urilor
În unele cazuri, nu vei putea șterge de unul/una singur/ă informațiile despre tine. Dacă e așa, contactează proprietarii site-urilor. De obicei, le poți găsi adresa de e-mail pe undeva. Scrie-le un e-mail și roagă-i să elimine informațiile despre tine de pe site.

7. Tot mai e cineva care știe multe despre tine
Dacă te-ai întegistrat pe un site cu adresa de e-mail sau numărul de telefon acestea or să apară cu siguranță în locuri în care nu ai vrea. Pentru a le șterge, va trebui de asemenea să scrii cuiva.

Publicitate

8. Pasul final
Mai trebuie doar să-ți ștergi adresa de e-mail. Trebuie să faci asta ultima dată, în caz că încă mai ai nevoie de ajutorul cuiva.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--