Manichiura perfectă în cinci pași…la tine acasă

shutterstock_87926731O vorbă veche spune că mâinile și, implicit, manichiura reprezintă o carte de vizită pentru femei și bărbați deopotrivă. Pentru femei, însă, manichiura perfectă reprezintă, dincolo de amprenta personală, o grijă permanentă și, de ce nu, un tărâm al fanteziei care se schimbă, asemenea hainelor, de la un sezon la altul. Și pentru că manichiura perfectă se poate face chiar și acasă, nu numai în salon, am încercat să aflu câteva trucuri care ne pot ajuta, într-un timp record, să avem unghiile la care visăm. Am stat de vorba cu Carmen Bucuraș, nail tehnician,  care mi-a dezvăluit niște ponturi și sfaturi extrem de utile, pe care le voi împărtași cu voi în rândurile ce urmează.

Există cinci pași pe care este imperativ să-i urmăm, dacă vrem să avem o manichiură impecabilă. Într-o primă etapă pregătiți o pilă, un buffer (burețel pentru finisarea unghiei), ulei de cuticule, un bețișor pentru cuticule (din lemn de portocal sau trandafir), un lac pentru bază (care protejează unghia), oja, un lac topcoat (care are rolul de a proteja oja, de a usca și a-i da luciu pentru mai mult timp) și o cremă de mâini.

1. Cu ajutorul pilei, dați unghiei forma dorită, apoi finisați cu ajutorul buffer-ului.

2. Aplicați uleiul de cuticule cu ajutorul pensulei, în jurul unghiei, cât și pe ea. Masați cu mișcări circulare înspre cuticulă, vreme de 10-15 secunde pentru fiecare unghie, pentru o mai bună hidratare.

3. Mai departe, unghiile se degresează cu ajutorul unui șervetel îmbibat în spirt, un pas important care ajută la aplicarea uniformă a ojei, dar și la mentinerea acesteia pe unghii pentru mai mult timp.

4. Urmează aplicarea lacurilor: baza, care protejează unghia de ojă și previne îngălbenirea acesteia; oja- care se aplică în două straturi: primul va fi pus cât mai subțire (ne folosim de pensula ojei cu mișcări de la baza unghiei în jos), al doilea strat se aplică puțin mai gros pentru a acoperi și a intensifica culoarea; după cinci minute, se aplică topul. Urmatoarele 10 minute sunt rezervate unei scurte așteptări pentru ca unghiile să fie uscate total.

FOLLOW ME

5. Nu în ultimul rând, profesioniștii ne îndeamnă să nu uităm de crema hidratantă, pentru ca o manichiură impecabilă să fie dublată și de o piele a mâinilor hidratată. Crema de mâini contribuie la înfrumusețarea manichiurii și se alege în funcție de nivelul de hidratare de care avem nevoie în acea perioadă (știm că fiecare anotimp își lasă amprenta asupra pielii). Foarte important de reținut: crema de mâini se folosește în fiecare zi, înainte de culcare.

OpiLa capitolul culori, ai de unde alege vara asta! Se poartă nuanțele puternice, care atrag toate privirile şi care nu te lasă să treci neobservată! Alege cu încredere corai, tonuri metalizate (argintiu, auriu, bronz), albastru si neon- merg de minune cu pielea bronzată. Iar dacă ești încă îndrăgostită de clasica manichiură franțuzească înlocuieste albul cu o culoare puternică, spune Carmen Bucuraș. O noutate sunt modelele în două nuanţe complementare.manichiura_perfecta

 

Ponturi pe scurt

• Uleiul de cuticule se poate aplica în fiecare seară, înainte de culcare – menține cuticulele hidratate și oja pe unghie mai mult timp

• Topcoat-ul și lacul pentru protecția unghiei se pot aplica o dată la două zile pentru a pastra si mai mult timp oja pe unghii si pentru a da manichiurii un plus de prospetime, prin luciu.

•Dacă vrei să fii în tendințe, nu asorta culoarea unghiilor de la mâini cu cea de la picioare: dacă alegi nud la picioare, pune o ojă viu colorată la mâini, sau invers.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.