8 PROBLEME de sănătate pe care corpul îți arată că le ai

Se spune că ochii sunt ferestrele sufletului. Nimeni nu știu de unde a venit zicala, dar știm azi că ochii pot spune cu adevărat multe despre noi și starea noastră de sănătate.

1. Urcior permanent

O umflătură pe pleoapă poate să apară din cauza unui blocaj al glandelor sebacee și dispare de obicei în câteva zile. Dacă stă mult timp, poate fi un simptomul unui carcinom al glandei sebacee.

2. Căderea părului de la sprâncene

Sunt mulți factori pentru asta: îmbătrânirea, stresul, alimentația deficientă. Chelirea poate fi un motiv, dar asta afectează doar 0.1% din populație. Un motiv mai plauzibil este hipotiroidismul. Dacă ți se subțiază părul, e mai bine să mergi la medic și să îți verifici tiroida.

3. Vedere încețoșată

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Fiindcă astăzi mulți ne petrecem ore întregi în fața calculatorului la muncă sau acasă, având astfel vederea încețoșată, a apărut și un termen medical specializat pentru asta: sindromul ochiului uscat.

4. Pete oarbe

E mereu înfricoșător să observi o pată oarbă. De obicei, petele oarbe, poate acompaniate de puncte strălucitoare sau linii șerpuitoare, se asociază cu durerile de cap. Dacă îți sună cunoscut, discută cu un medic.

5. Ochi bulbucați

Dacă își simți mereu ochii măriți, asta poate fi un simptom al unei boli de ochi legată de tiroida hiperactivă (Graves). Unul dintre simptome sunt dificultățile la închiderea ochilor. Se întâmplă în 30% din cazuri. Dacă observi ceva asemănător, sună-ți medicul.

6. Albul ochilor e galben

Ne uităm mereu în oglindă, așa că e greu să ratăm așa ceva. Se poate întâmpla atât la adulți, cât și la copiii al căror ficat nu funcționează cum trebuie sau poate avea legătură cu vezica biliară.

7. Vedere încețoșată cu diabet

Oamenii cu diabet ar trebui să fie mai atenți la sănătatea lor, iar vederea oferă indicii bune. Retinopatia diabetică e cauzată de probleme ale vaselor de sânge în țesutul retinei fotosensibile și poate duce la vedere „încețoșată”.

8. Vedere dublă sau pierderea vederii

Orice schimbare în vedere e o alarmă pe care trebuie să o iei imediat în serios. Dacă vezi dublu, în ceață sau nu mai vezi pentru un moment, caută imediat ajutor medical, fiindcă acestea sunt de obicei primele semne ale unui atac cerebral.

0 comentarii pe “8 PROBLEME de sănătate pe care corpul îți arată că le ai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.