8 SCULPTURI superbe făcute în cinstea MAMELOR – cele mai puternice ființe din lume

Universitatea Nagasaki din Japonia a realizat anumite cercetări, conform cărora s-a demonstrat faptul că, încă din uter, copiii pot reacționa la starea de spirit a mamelor. Asta arată faptul că oamenii sunt strânși legați de mamele lor chiar de la începutul vieții.

De-a lungul timpului, s-au construit numeroase sculpturi și monumente în cinstea celei mai dragi persoane din viața oricărui om- mama.

Acest lucru s-a datorat faptului că, indiferent de orice s-ar întâmpla, mama este cea care va fi mereu acolo. Mama este lângă tine atunci când treci prin cel mai frumos al vieții tale și rămâne chiar și în cele mai rele momente. De aceea, se poate spune că certitudine că mamelor trebuie să li se ridice monumente.

Aceste monumente ilustrează strânsa legătură dintre copii și mame, pornind de la cele mai mici vârste. Sunt prezentate momente cruciale din viața unui om, cum ar fi cel în care mama își învață copiii primii pași, cel în care aceasta le citește povești, se joacă împreună sau pur și simplu le oferă o îmbrățișare plină de căldură. Așa cum spune și cea de-a 8-a sculptură, mama este reflecția sentimentului de “acasă”. De fiecare data când întâmpini o problemă, ea este prima căreia îi ceri ajutor sau sfaturi.

Mamele merită, cu siguranță, aceste monumente. Merită să aibă parte de un asemenea privilegiu și merită să li se fie recunoscute eforturile, în întreaga lume.

Uneori, pentru unele persoane este mult mai greu să-și exprime sentimentele. Cu toate acestea, sentimentele pentru mama există. Dacă și tu ești în această situație, ar trebui să încerci să faci o schimbare în comportamentul tău.

FOLLOW ME

Cu puțin interes, vei realiza că ai greșit până acum și că, dacă ai anumite sentimente, trebuie să le împărtășești. Momentele vin și pleacă și s-ar putea ca într-o zi să-ți pară rău. Prețuiește ceea ce ai, cât mai este timp! În plus, câteva cuvinte pot însemna mai mult decât orice sculptură și orice monument.

Iată 8 dintre acestea

1. Mama cu fiul – St. George, Statele Unite ale Americii


2. Mama și fiii săi – Salt Lake City, Statele Unite ale Americii


3. Mama jucându-se cu fetița ei – Salt Lake City, Statele Unite ale Americii


4. Maica Tereza împreună cu un copil – Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii

„Adevarata mama nu este cea care-i dă viață copilului, ci bună crestere.” Sfântul Ioan Gură de Aur

„Cum ați putea voi bănui câte lumi mișuna într-o rază de soare, câte lupte se dau într-o gaură de furnici, câte dureri ascunde o inimă de mamă trudită și câte daruri se pot naște într-un suflet de copil!” Panait Istrati

„Sufletele de mamă n-au nicio cumpătare la recunoștință, cum n-au nici la iubire.” Hortensia Papadat-Bengescu

5. Ajutorul mamei este cel mai puternic – Canada


6. Moment important alături de mama – American Fork, Statele Unite ale Americii

 

„Dumnezeu nu a putut fi pretutindeni, așa că a creat mamele!” proverb evreiesc

„Mama este numele lui Dumnezeu pe buzele și în inimile copiilor.” William Makepeace Thackeray

„Mama este banca la care ne depunem toate rănile și toate grijile.” Thomas De Witt Talmage

7. Îmbrățișarea mamei este cel mai bun lucru din lume – Salt Lake City, Statele Unite ale Americii

„O mamă nu este o persoană pe care să te sprijini, ci o persoana care face sprijinul nenecesar.” Dorothy Canfield Fisher

„Fără mama nu se poate iubi. Fără mama nu se poate muri.” Hermann Hesse

„O mamă bună prețuiește cât o sută de profesori”. Johann Friedrich Herbart

8. Bine ai venit acasă! – Virginia, Statele Unite ale Americii

 

traducerea și adaptarea: echipa elacraciun.ro

 sursa: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.