8 SEMNE că o RELAȚIE nu mai MERGE

Bineînțeles, fiecare om știe cel mai bine ce se întâmplă în viața sa și nimeni nu are dreptul să îi spună dacă să păstreze o relație sau să o abandoneze. Uneori însă, ai de ales între „a fi cu” și „a fi tu” sau între „a fi o victimă” sau „a fi fericită”. Iată câteva lucruri care sugerează că relația ta nu mai merge așa cum trebuie:

1. Te simți nefericită

Dacă relația nu îți aduce bucurie și ești încordată, tristă și rănită tot timpul, acesta e un semn foarte important că legătura voastră este toxică pentru tine. E important să fii sinceră cu tine și să recunoști ce se întâmplă. Gândește-te la avantajele și dezavantajele relației.

2. Nu poți fi tu însăți în preajma partenerului

Alături de persoana potrivită ar trebui să te poți purta de parcă ai fi singură – ar trebui să nu joci niciun rol, să îți poți arăta vulnerabilitatea și să fii jucăușă. Dacă partenerul de acum nu îți permite asta, atunci nu e cel potrivit.

2-12-1-600x570-3813922

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

3. Furie necontrolată

Până și cea mai echilibrată persoană poate să-și piardă uneori cumpătul, dar asta nu ar trebui să devină un obicei. Dacă partenerul tău se înfurie ușor din orice, asta poate fi periculos – din punct de vedere emoțional, economic sau fizic.

4. Riști să rămâi izolată

Unii oameni ar putea încerca să te izoleze de familie și prieteni sau ar putea să nu te lase să-ți cauți o slujbă. Și acest tip de comportament este o formă de abuz emoțional.

5. Ești mereu geloasă

Gelozia patologică se manifestă prin controlul total al mijloacelor de comunicare și nu are nimic de-a face cu dragostea.

5-9-1-600x593-2252077

6. Nu îți este apreciată personalitatea, nici realizările

Dacă auzi mereu că nu ai nimic special, că ești o persoană obișnuită și că realizările tale sociale nu înseamnă nimic și uneori te gândești chiar și tu că partenerul are dreptate și tu ești o persoană plictisitoare, nu e în regulă. Dacă partenerul încearcă să te manipuleze și să-ți coboare stima de sine, înseamnă că el însuși are probleme cu încrederea în sine.

7. E imposibil să te gândești la un viitor împreună

Caracteristicile de bază ale unei relații sănătoase sunt încrederea în viitor, simțul stabilității și planurile de viitor. Atunci când relația e disfuncțională, nu îți poți imagina un viitor alături de el și folosești trecutul ca justificare pentru continuarea relației. Dacă nu te poți gândi la un viitor alături de el, relația îți otrăvește viața.

8. Ești mereu de vină pentru ceva

De fiecare dată când ceva merge prost trebuie să oferi explicații – îți sună cunoscut? Dacă da, înseamnă probabil că partenerul tău e un maestru al manipulării.

9. Partenerul încearcă să te controleze total

Știi cum e atunci când partenerul întreabă mereu cine te sună, cine îți scrie, cu cine ieși și îți controlează toate experiențele personale? Controlul total și pretenția de transparență poate fi deghizată ca grijă, dar este de fapt o formă de abuz emoțional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.