8 semne pe care ți le dă CORPUL când trebuie să mergi la MEDIC

Corpul nostru este un mecanism perfect în care se petrec multe lucruri în același timp. Uneori ne dă indicia că are nevoie de ajutor care, dacă sunt ignorate, pot duce la numeroase probleme de sănătate mai serioase. Iată câteva dintre lucrurile la care ar trebui să fii atentă:

8. Insomnie, iritabilitate, crampe la picioare

Dacă ai aceste semne, corpul tău are nevoie de magneziu și potasiu. Pentru a obține aceste elemente vitale, mănâncă în fiecare zi roșii, portocale, banane, spanac.

7.  Piele uscată

Uscarea pielii poate semnifica o lipsă a vitaminei E. Prin urmare, ar trebui să mănânci mai multe legume, nuci, pește și ulei.

6. Poftă de dulce

FOLLOW ME

Dacă simți dintr-o dată o dorință puternică de a mânca dulce, atunci stresul, depresia sau epuizarea ar putea fi de vină. Corpul tău s-ar putea să îți ceară glucoză. Mănâncă ceva dulce, dar ca să eviți să te îngrași, cel mai bine ar fi să alegi niște ciocolată neagră sau miere.

5. Dorința de a mânca gheață

Dacă te trezești cu pofta de a mânca gheață, atunci ai anemie – deficiență de fier. Cele mai bune surse de fier sunt carnea de vită, ouăle și moluștele. Totuși, e mai bine să mergi la medic dacă vrei să mănânci gheață și nu ai energie.

Anemia este o boală care apare atunci când în corpul tău nu sunt suficiente celule roșii sau hemoglobin. Hemoglobinele sunt principalele componente ale celulelor roșii. Dacă nu ai suficiente celule roșii, celulele din corpul tău nu primesc suficient oxigen. Anemia cauzată de deficiența de fier apare din cauza lipsei acestui mineral. Fără el, corpul nu poate produce suficiente hemoglobine pentru celulele roșii ale sângelui. Cauzele acestei anemii pot fi: dieta săracă în fier, cerințele metabolice ale sarcinii și alăptării, menstruația, donarea de sânge frecventă etc. Simptomele cele mai comune sunt: oboseala rapidă și lipsa energiei, ritm rapid al bătăilor inimii, dificultăți de respirație și dureri de cap, dificultate la concentrare, amețeală, piele palidă, crampe la picioare, insomnia.

4. Îți sângerează gingiile

Sângerarea bruscă sau constantă a gingiilor atunci când te speli pe dinți e un semn că îți lipsește vitamina C. include în dieta ta fructe citrice, spanac, ardei gras roșu și verde, roșii, varză, conopidă și broccoli.

3. Unghii și păr fragil

Corpul îți spune că îți lipsește vitamina B. Bea mai mult lapte și mănâncă alge marine și ciuperci.

2. Inele în jurul irisului

Asemenea inele ar putea să apară la oamenii de peste 50 de ani, iar asta e normal. Totuși, dacă apare la o persoană mai tânără, acesta e un semn al unui nivel ridicat de colesterol. Cel mai bine ar fi să discuți cu un medic despre asta.

1. Picior grecesc

Piciorul grecesc are al doilea deget mai mare decât primul – acest lucru ar putea cauza disconfort. S-ar putea să fie nevoie să fii atent/ă la un anumite tipuri de încălțăminte.

Citește: 6 teste simple prin care să îți EVALUEZI SĂNĂTATEA

E important să ai grijă atât de mintea cât și de trupul tău. Asta îți va permite să ai încredere în deciziile pe care le faci, îți va da energie și te va menține în formă, îâi va îmbunătăți sănătatea fizică, vei avea parte de mai multă distracție și vei fi un model pentru familie și prieteni. Orice schimbare în stilul de viață e o îndeletnicire continua. Schimbările necesită mult timp. A fi bine înseamnă să fii atent la sănătatea ta și să faci alegeri sănătoase în legătură cu dieta și exercițiile fizice. Aceasta va fi cea mai importantă investiție pe care o poți face pentru viața ta.

Ai grijă de sănătatea ta având o dietă echilibrată – gătește-ți acasă, caută să ai la îndemână gustări sănătoase, mănâncă numai când ți-e foame, nu când ești plictisit/ă, trist/ă sau enervat/ă. Contează să mănănci o varietate de alimente (fructe, legume, surse de protein, produse lactate și cereale integrale), dar cu moderație. Concentrează-te pe a te simți confortabil, nu sătul/ă după ce mănânci.

Nu uita de exercițiile fizice – cu ajutorul lor poți preveni problemele serioase de inimă și diabetul. Nu sta prea mult în fața unui ecran și fă mișcare pe afară.

De asemenea, nu neglija nici aspectul verificării stării tale de sănătate. Dacă a merge la spital nu este activitatea ta preferată, dar încă îți pasă de sănătatea ta, atunci acest articol este pentru tine.
Iată câteva teste simple pentru a ține evidența stării tale de sănătate:

Ochii

Închide un ochi, și depărtează-te cu trei-cinci pași de monitor. Aruncă o privire la cercul de mai sus. Verifică dacă unele dintre liniil par mai întunecate decât altele. În cazul în care răspunsul este da, atunci ar trebui să vizitezi un oftalmolog, deoarece ai făcut probabil astigmatism.

Flexibilitatea

Pentru a efectua acest test, stai pe podea, întinde-ți picioarele în față, și încearcă să-ți atingi laba picioarelor cu vârfurile degetelor. Dacă poți face acest lucru cu ușurință, atunci corpul tau este în mare formă. Dacă ar fi fost dificil, ar fi o idee bună să te apuci de yoga, pilates,sau înot pentru a-ți îmbunătăți flexibilitatea corpului si pentru a preveni slăbirea excesivă a articulatiilor.

Inima

Stai liniștit/ă timp de cinci minute în tăcere, și apoi pune-ți patru degete pe partea interioară a încheieturii mâinii. Găsește pulsul. Măsoară-l timp de un minut, un minut este considerat numărând numărul de bătăi. Pentru adulți și copii peste zece ani, numărul normal de bătăi este de 60-100 pe minut. Mai mult sau mai puțin e semn de probleme cu tensiunea arterială. Cu toate acestea, nu îți pune singur/ă un diagnostic, ci mergi la doctor.

Degetele

4-4-4355219

Toarnă niște apă foarte rece într-un pahar, și înmoaie-ți degetele în el timp de 30 de secunde. În cazul în care vârfurile degetelor devin albe sau albastre, atunci ai o problemă cu circulația sângelui. O scădere semnificativă a temperaturii (sau o senzație neplăcută) pot provoca contracții ale vaselor de sânge care aprovizionează degetele de la mâini, picioare, nasul și urechile. Ca rezultat, acestor părți ale corpului lipsește cantitatea potrivită de sânge și amorțesc. Ar trebui să eviți schimbările bruște ale temperaturii.

Sistemul respirator

5-4-7267233

Aprinde un chibrit, și întinde mâna ținându-l în fața ta. Respiră adânc pe nas și apoi expiră pe gură Apoi, în timp ce face acest lucru încercând să stingi flacăra. De câte încercări ai nevoie pentru a o stinge? Dacă îți trebuie foarte multe, se poate să ai un sistem respirator slăbit. Acest lucru ar putea fi cauzat de fumat, de lipsa de exerciții fizice, sau de o boala cronică a căilor respiratorii.

Retenţia de lichide

7-4-6453368

Apasă partea superioară sau interioară a piciorului cu degetul mare. În cazul în care există încă o adâncitură pe picior la câteva secunde după ce ați luat degetul, atunci e posibil să ai o problem cu retenția de fluide. Este recomandat să reduci cantitatea de sare din dieta ta și să eviți consumul produselor alimentare procesate.

Tiroida

6-4-1259792

Închide ochii, întinde-ți brațele în fața ta, împrăștie degetele în lateral, și roagă pe cineva să îți pună în mâini o foaie subțire de hârtie. În cazul în care bucata de hârtie și degetele tale încep să tremure, ar trebui să vizitezi un endocrinolog.

Aceste teste nu îți oferă un diagnostic decisive și pot indica o varietate de boli. Cu toate acestea, dacă observe oricare dintre simptomele de mai sus, nu ar trebui să le ignori. Mergi la medic pentru o consultație minuțioasă.

sursa: brightside.me

0 comentarii pe “8 semne pe care ți le dă CORPUL când trebuie să mergi la MEDIC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.