1. Ai un simț al mirosului ascuțit
Studiile au arătat că simțul mirosului devine mai sensibil în a doua jumătate a ciclului menstrual normal, pe când te apropii de ovulație (ovulația = cel mai bun moment pentru a încerca să rămâi însărcinată). În această fază fertilă, e mai probabil ca femeile să fie atrase de feromonul masculin numit androsteron.
2. Mucusul cervical își schimbă consistența
În timpul ovulație, corpul produce mai mult estrogen, ceea ce face ca mucusul cervical să fie elastic și transparent, precum albușurile de ou. Examinează-l și când simți o schimbare de consistență, e un indicator bun că ai atins maximul de fertilitate. Și colul uterin se schimbă și devine mai moale și mai deschis în timpul ovulației.
3. Te simți și arăți sexy
Mama Natură e foarte inteligentă. Când se apropie ovulația, s-ar putea să observi că buzele tale sunt mai pline (datorită creșterii nivelului de estrogen), pupilele ți se dilată și pielea pare mai moale. Aceste simptome subtile, dar sexy; nu numai că te pun în dispoziția necesară pentru a face copii, dar îl atrag și pe partener mai mult. Un studiu recent arată că bărbații le găsesc mai atractive pe femeile care sunt în apropierea ovulației, când apar mici schimbări în voce.
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
4. Se modifică saliva
Când se apropie ovulația, saliva arată ca gheața pe un geam. Pentru a vedea asta e nevoie de un microscop și de puțină muncă detectivistă, dar e o modalitate distractivă și non-invazivă de a descoperi când se apropie ovulația.
5. Sânii sunt mai sensibili
Știi zilele acelea când sânii tăi par mai grei sau te dor și tot ce vrei e să ajungi acasă și să îți dai jos sutienul? Asta se întâmplă deoarece în corpul tău sunt mai mulți hormoni înainte și după ovulație.
6. Ciclul menstrual regulat
Menstruația neregulată poate transforma încercarea de a rămâne gravidă într-o provocare. Îți va fi greu să urmărești apogeul ovulației, care e cu 14 zile înainte de următorul ciclu. Dacă menstruația ta e regulată, va fi mult mai ușor să vezi care sunt zilele fertile.
7. Gingii albe și sănătoase
Femeile care au probleme cu gingiile rămân însărcinate mai greu. Deci urmează sfaturile dentistului de a folosi ață dentară și de a te spăla pe dinți de două ori pe zi. O bună igienă orală nu numai că te ajută să te apropii de o sarcină, ci reduce și riscul avortului spontan.
8. Dietă bine echilibrată
Corpul tău ar trebui să fie în formă excelentă pentru a avea copii. Fructele și legumele pline de vitamine și nutrienți te pot ajuta în acest sens.