8 semne SIGURE că poți rămâne GRAVIDĂ

1. Ai un simț al mirosului ascuțit

Studiile au arătat că simțul mirosului devine mai sensibil în a doua jumătate a ciclului menstrual normal, pe când te apropii de ovulație (ovulația = cel mai bun moment pentru a încerca să rămâi însărcinată). În această fază fertilă, e mai probabil ca femeile să fie atrase de feromonul masculin numit androsteron.

2. Mucusul cervical își schimbă consistența

În timpul ovulație, corpul produce mai mult estrogen, ceea ce face ca mucusul cervical să fie elastic și transparent, precum albușurile de ou. Examinează-l și când simți o schimbare de consistență, e un indicator bun că ai atins maximul de fertilitate. Și colul uterin se schimbă și devine mai moale și mai deschis în timpul ovulației.

3. Te simți și arăți sexy

Mama Natură e foarte inteligentă. Când se apropie ovulația, s-ar putea să observi că buzele tale sunt mai pline (datorită creșterii nivelului de estrogen), pupilele ți se dilată și pielea pare mai moale. Aceste simptome subtile, dar sexy; nu numai că te pun în dispoziția necesară pentru a face copii, dar îl atrag și pe partener mai mult. Un studiu recent arată că bărbații le găsesc mai atractive pe femeile care sunt în apropierea ovulației, când apar mici schimbări în voce.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

4. Se modifică saliva

Când se apropie ovulația, saliva arată ca gheața pe un geam. Pentru a vedea asta e nevoie de un microscop și de puțină muncă detectivistă, dar e o modalitate distractivă și non-invazivă de a descoperi când se apropie ovulația.

5. Sânii sunt mai sensibili

Știi zilele acelea când sânii tăi par mai grei sau te dor și tot ce vrei e să ajungi acasă și să îți dai jos sutienul? Asta se întâmplă deoarece în corpul tău sunt mai mulți hormoni înainte și după ovulație.

6. Ciclul menstrual regulat

Menstruația neregulată poate transforma încercarea de a rămâne gravidă într-o provocare. Îți va fi greu să urmărești apogeul ovulației, care e cu 14 zile înainte de următorul ciclu. Dacă menstruația ta e regulată, va fi mult mai ușor să vezi care sunt zilele fertile.

7. Gingii albe și sănătoase

Femeile care au probleme cu gingiile rămân însărcinate mai greu. Deci urmează sfaturile dentistului de a folosi ață dentară și de a te spăla pe dinți de două ori pe zi. O bună igienă orală nu numai că te ajută să te apropii de o sarcină, ci reduce și riscul avortului spontan.

8. Dietă bine echilibrată

Corpul tău ar trebui să fie în formă excelentă pentru a avea copii. Fructele și legumele pline de vitamine și nutrienți te pot ajuta în acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.