Să fii gravidă nu înseamnă că ești condamnată la haine lăbărțate și păr ciufulit

Am mai spus în câteva ocazii că sarcina nu e un pretext pentru a nu mai avea grijă de noi. Nu e o boală și nici un motiv să ne baricadăm în casă. E o perioadă frumoasă în care trebuie să ne bucurăm de miracolul la care asistăm. De aceea mi s-a părut întotdeauna că e foarte important pentru o femeie gravidă să arate bine, pentru că aspectul exterior ne influențează puternic starea psihică.

Știți cum e povestea cu mama care trebuie să-și pună mai întâi ei masca de oxigen și abia apoi copilului? Exact după regula asta trebuie să ne ghidăm. Desigur că în acest caz e vorba de felul în care ne simțim atunci când suntem aranjate și nu despre ceva atât de serios ca o mască de oxigen, însă ideea e aceeași. Ca să putem să-i ajutăm pe ceilalți, trebuie să ne ajutăm mai întâi pe noi.

Nu vreau să fac din acest articol o pledoarie pentru machiaj sau haine. Să arăți bine nu înseamnă neapărat să fii la patru ace. Însă recunosc că pentru mine e foarte plăcută senzația pe care o am după ce mi-am făcut un duș, mi-am hidratat pielea și m-am aranjat. Îmi dă o stare de bine, mă face să am mai multă încredere în mine și să simt că sunt pregătită pentru orice. Asta nu înseamnă că nu ies nemachiată din casă, nici vorbă! Sau că nu am zile în care stau în cel mai comod tricou și cei mai lejeri pantaloni scurți. Dar comoditatea nu îmi dă aceeași satisfacție pe care o am când mă uit în oglindă înainte să ies din casă și sunt aranjată.

A arăta bine e o chestiune de percepție și fiecare femeie o simte în felul ei. Dacă ești genul care preferă să aloce mai mult timp îngrijirii pielii decât machiajului, foarte bine. Efectul asupra stării tale va fi același. Important e să ne acordăm timp și nouă.

Eu m-am trezit azi la patru dimineața, pentru că am dormit cu Alesia și am avut un somn agitat. Acum sunt în tren spre Constanța unde merg să mă vopsesc! Da, de aproximativ doi ani eu merg de fiecare dată până la Constanța să-mi fac părul pentru că acolo am descoperit o persoană în care am încredere și pentru că îmi dă o stare de bine incredibilă să-mi iau timpul ăsta și să fac ceva doar pentru mine. Pe la mijlocul zilei vor veni și Alesia și soțul meu și vom petrece weekend-ul la mare, dar am câteva ore numai și numai pentru MINE!

Să îți faci timp pentru tine nu înseamnă să fii egoistă. Înseamnă să te respecți pe tine ca persoană suficient de mult încât să îți dai seama că ești pe primul loc în viața ta și că astfel de detalii aparent nesemnificative, necontrolate, sunt cele care duc la depresie și stări de anxietate. Când arăți bine, te simți bine! Și invers 🙂

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

Din același motiv eu am refuzat să port și haine de gravidă. Prefer să cumpăr haine într-o mărime mai mare pe care să le modific apoi, tocmai pentru că vreau să mă simt bine cu mine. Nu sunt doar însărcinată. Sunt soție și îmi place să arăt întotdeauna bine pentru soțul meu. Sunt mama a doi copii deja măricei și îmi place să se simtă bine atunci când mergem împreună undeva. Sunt în continuare activă profesional și vreau să le arăt colaboratorilor mei că nimic nu mă oprește să-mi duc proiectele la capăt.

E normal pentru o femeie însărcinată să arate altfel,  să se producă schimbări în corpul ei. Creșterea în greutate poate avea un impact negativ asupra încrederii de sine. Dar înseamnă asta că trebuie să ne schimbăm complet stilul? Că suntem condamnate la haine lăbărțate și păr ciufulit? Nici vorbă! 🙂

Iată care sunt trucurile mele:

1. Simplitatea e cheia 

Alegeți haine cât mai simple, în care să vă simțiți comod, din materiale de calitate care să nu vă irite pielea. Mizați pe un croi care vă avantajează și nu vă încărcați cu prea multe accesorii pentru că posedați deja un accesoriu menit să atragă atenția. Cu cât mai simplu și mai clasic, cu atât mai bine.

2. Acordă-ți o oră pe zi numai pentru tine

Faceți dușuri lungi și relaxante, aplicați creme hidratante pentru a menține elasticitatea pielii, savurați un pahar de fresh făcut în casă, aveți grijă de manichiura voastră, găsiți un nou tip de coafură care să vă placă și hidratați-vă buzele. Par lucruri superficiale, dar de câte ori vei trece prin fața oglinzii vei zâmbi.

3. Ai grijă de corpul tău

E normal să iei în greutate când ești însărcinată. Dar nu e normal să găsești în sarcină scuza pentru a mânca tot ce vrei. Urăsc să aud expresia „mănânci pentru doi”. Adevărul este că trebuie să mâncăm normal în continuare și să avem grijă să mâncăm cât mai sănătos pentru că tot ceea ce alegem ajunge și la bebeluș. Sarcina nu e perioada în care poți în sfârșit să mănânci toate prostiile la care pofteai, dar te abțineai ca să-ți păstrezi silueta. Acum am motive în plus să stai departe de ele.

4. Odihnește-te cât mai mult

Dacă nu ești neapărat adepta machiajului, tind să cred totuși că nu ești nici adepta unor ochi încercănați. Odihnește-te cât mai mult pentru că orele de somn pierdute se văd cel mai ușor pe chipul tău. Și crede-mă că vei avea suficiente motive să nu dormi după ce apare bebe. Acum e momentul să ai grijă de tine.

Pentru a fi la curent cu toate materialele video și povestirile din această călătorie de 9 luni, abonează-te la canalul meu de YouTube și dă-mi follow pe instagram! #jurnaldesarcina 


Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.