8 TRUCURI pe care nu le știai despre aplicația WhatsApp! Trebuie să le folosești și tu!


Mulți oameni folosesc aplicația pentru telefon WhatsApp, dar oare chiar se bucură de întregul său potențial? Iată câteva funcții WhatsApp care îți vor face viața mult mai ușoară:

1. Cum să fii invizibil pe WhatsApp

Dacă nu vrei ca toată lumea să vadă că ești online sau să-ți verifice statusul, poza sau informațiile despre cont, folosește următorul truc:

-pentru Android: mergi la Meniu – Setări – Cont – Confidențialitate. Schimbă setările vizibilității datelor personale.
-pentru iOS: mergi la Setări – Confidențialitate și schimbă setările.


2. Sublinierea mesajelor

Poți să accentuezi ceea ce scrii nu numai cu ajutorul emoticoanelor, ci și ci bold, italics și linie care taie. Dacă vrei ca un mesaj să apară în italics, pune „_” înainte și după. Dacă vrei să apară cu bold, pune „*” înainte și după. Dacă vrei ca textul să apară tăiat folosește „~” înainte și după.

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3. Trimite un mesaj de grup fără să faci un grup

Mergi la Chats – Meniu – New Broadcast. Apasă „+” sau tastează numele destinatarilor. Mesajul va ajunge la fiecare în parte, ca de obicei, iar numai tu le vei putea vedea răspunsurile, nu și celelalte contacte de pe listă.

4. Cum să îți dai seama dacă cineva ți-a dat block

Există câteva semne care sugerează că cineva ți-a dat block:

– nu vezi când a fost online ultima dată
-nu vezi poze de avatar noi
-toate mesajele tale au un singur „v” (adică sunt trimise), nu două (care sugerează că au fost livrate).
-atunci când creezi un grup, nu poți adăuga contactul respectiv.

Aceste semne nu garantează 100% că ai primit block, însă – poate că persoana respectivă doar și-a schimbat setările de vizibilitate.

5. Economisirea spațiului de stocare în caz de descărcare automată

WhatsApp este o aplicație care salvează în mod automat toate fișierele media împărtășite, dar acestea îți ocupă, desigur, memoria telefonului. Poți însă să oprești salvarea automata. Pentru Android, mergi la Setări – Utilizarea Datelor și alege parametrii necesari pentru descărcare. Pentru iOS, mergi la Setări – Date și depozitare – Media.

6. Descoperă contactele false

Aproape toată lumea poate să folosească un număr gratuit sau o aplicație specială pentru activarea mesajelor SMS. Dacă vrei să verifici dacă un contact e real sau nu, încearcă să-l suni. Dacă e fals, nu va funcționa.

7. Cum să găsești rapid mesajele importante

Uneori stai să cauți ore întregi un mesaj important. Nu-ți mai pierde timpul – selectează un mesaj și pune-I steluță. Astfel îl vei putea găsi cu ușurință când ai nevoie să îl revezi.

8. Cum să vezi dacă altcineva îți citește mesajele

Deschide Meniul și selectează WhatsAppWeb. Dacă aplicația te invite să accesezi linkul web.whatsapp, să scanezi un cod QR și să folosești aplicația pe pc-ul tău, e bine, nu te urmărește nimeni. Dacă vezi o listă de conexiuni care nu au nicio treabă cu activitatea ta, ai motive de îngrijorare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.