8 TRUCURI pe care nu le știai despre aplicația WhatsApp! Trebuie să le folosești și tu!

Mulți oameni folosesc aplicația pentru telefon WhatsApp, dar oare chiar se bucură de întregul său potențial? Iată câteva funcții WhatsApp care îți vor face viața mult mai ușoară:

1. Cum să fii invizibil pe WhatsApp

Dacă nu vrei ca toată lumea să vadă că ești online sau să-ți verifice statusul, poza sau informațiile despre cont, folosește următorul truc:

-pentru Android: mergi la Meniu – Setări – Cont – Confidențialitate. Schimbă setările vizibilității datelor personale.
-pentru iOS: mergi la Setări – Confidențialitate și schimbă setările.

2. Sublinierea mesajelor

Poți să accentuezi ceea ce scrii nu numai cu ajutorul emoticoanelor, ci și ci bold, italics și linie care taie. Dacă vrei ca un mesaj să apară în italics, pune „_” înainte și după. Dacă vrei să apară cu bold, pune „*” înainte și după. Dacă vrei ca textul să apară tăiat folosește „~” înainte și după.

FOLLOW ME

3. Trimite un mesaj de grup fără să faci un grup

Mergi la Chats – Meniu – New Broadcast. Apasă „+” sau tastează numele destinatarilor. Mesajul va ajunge la fiecare în parte, ca de obicei, iar numai tu le vei putea vedea răspunsurile, nu și celelalte contacte de pe listă.

4. Cum să îți dai seama dacă cineva ți-a dat block

Există câteva semne care sugerează că cineva ți-a dat block:

– nu vezi când a fost online ultima dată
-nu vezi poze de avatar noi
-toate mesajele tale au un singur „v” (adică sunt trimise), nu două (care sugerează că au fost livrate).
-atunci când creezi un grup, nu poți adăuga contactul respectiv.

Aceste semne nu garantează 100% că ai primit block, însă – poate că persoana respectivă doar și-a schimbat setările de vizibilitate.

5. Economisirea spațiului de stocare în caz de descărcare automată

WhatsApp este o aplicație care salvează în mod automat toate fișierele media împărtășite, dar acestea îți ocupă, desigur, memoria telefonului. Poți însă să oprești salvarea automata. Pentru Android, mergi la Setări – Utilizarea Datelor și alege parametrii necesari pentru descărcare. Pentru iOS, mergi la Setări – Date și depozitare – Media.

6. Descoperă contactele false

Aproape toată lumea poate să folosească un număr gratuit sau o aplicație specială pentru activarea mesajelor SMS. Dacă vrei să verifici dacă un contact e real sau nu, încearcă să-l suni. Dacă e fals, nu va funcționa.

7. Cum să găsești rapid mesajele importante

Uneori stai să cauți ore întregi un mesaj important. Nu-ți mai pierde timpul – selectează un mesaj și pune-I steluță. Astfel îl vei putea găsi cu ușurință când ai nevoie să îl revezi.

8. Cum să vezi dacă altcineva îți citește mesajele

Deschide Meniul și selectează WhatsAppWeb. Dacă aplicația te invite să accesezi linkul web.whatsapp, să scanezi un cod QR și să folosești aplicația pe pc-ul tău, e bine, nu te urmărește nimeni. Dacă vezi o listă de conexiuni care nu au nicio treabă cu activitatea ta, ai motive de îngrijorare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.