8 trucuri pentru a curăța lucruri pe care nu credeai că le vei mai curăța vreodată

Pentru mulți dintre noi, curățenia nu este una dintre activitățile noastre preferate. Din fericire însă, pentru cei ce se găsesc în această categorie există o mulțime de trucuri menite să facă actvitatea mai ușoară.

Cea mai bună parte e că nu necesită mult timp și efort, ci sunt la îndemâna tuturor. 

8 trucuri de curățenie pe care trebuie să le știi:

1. Grătarul aragazului

1-50-9460680

Grăsimea și uleiul de pe grilaj pot fi curățate folosind amoniac și spirt. Pune-l într-un sac etanșabil (sau pungă) și adaugă 2-3 linguri de soluție.  Se lasă să acționeze  12 ore, apoi se spală. 

2. Tocătoarele

FOLLOW ME

Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡  Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă:  ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.   ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei.  Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.
Unul din cele mai mari visuri ale noastre a fost să avem un ACASĂ al nostru 🏡 Odată ce visul acesta a devenit realitate, următorul pas a fost să avem o plasă de siguranță care să ne ofere ajutor în caz de neprevăzut. Sunt o persoană optimistă și nu pun răul înainte, dar nici nu stau liniștită că „mie nu mi se poate întâmpla”. Acolo unde am posibilitatea, prefer să fiu prevăzătoare. Acesta este motivul pentru care casa noastră are atât asigurare obligatorie, cât și facultativă: ✨ Asigurarea obligatorie - este impusă de legislația în vigoare încă din anul 2008 și include cele trei catastrofe care pot distruge o locuință: cutremur, inundație din cauze naturale și alunecări de teren.  ✨ Asigurarea facultativă - deși nu este impusă de legislație, este necesară tocmai pentru că acoperă și alte riscuri, precum: incendiu, explozie, trăsnet, inundația cu apă provenită de la vecini, furt, vandalism etc. Noi am ales pentru siguranța căminului nostru Asigurarea de locuință cu extra acoperiri de la @groupama_asigurari, pentru că am putut să o personalizăm după nevoile noastre și am adăugat fix acele acoperiri de care noi am avut nevoie. În plus, noi am optat si pentru clauza suplimentară de asistenta tehnică de urgență “Acasă”, prin intermediul careia un specialist vine la noi acasă și ne ajută în regim de urgență cu rezolvarea problemei. Cu ajutorul lor ne simțim mult mai în siguranță, știind cât de mult ne-ar putea ajuta în cazul unui eveniment nefericit.

10-22-2720945

Asigură-te că tocătorul este uscat, apoi freacă cu sare cu un burete sau o perie, apoi scufundă-l în apă fierbinte. Repetă dacă e necesar. 

3. Tapițeria 

3-38-3068382

Se amestecă 1 lingură de sodă, 1/3 dintr-un pahar de oțet, apă caldă (dar nu fiartă) și 1 lingură de detergent. Amestecul funcționează perfect pentru îndepărtarea petelor de tapițerie.

4. Zona dintre gresie

4-41-4800302

Murdăria și mucegaiul care se acumulează în spațiile subțiri dintre gresie pot fi îndepărtate prin frecarea zonei afectate cu un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu. Se lasă amestecul pe suprafață timp de câteva minute, apoi se clătește cu apă și se șterge cu o țesătură uscată.

5. Chiuveta

5-36-6541862

Se amestecă 2 linguri de sodă calcinată și 2 linguri de bicarbonat de sodiu obișnuit și se freacă suprafața chiuvetei, care trebuie să fie ușor umezită. După aproximativ 10 de minute, se amestecă împreună 50 g de oțet și 50 g de clor și se toarnă în partea de sus a stratului de sodă. Aștaptă o jumătate de oră, apoi spală chiuveta cu apă.

6. Cuptorul

6-40-2175059

Se toarnă amoniac într-un recipient mic și se lasă în cuptor peste noapte (neîncălzit). Dimineață, murdăria va fi ușor de curățat de pe pereții cuptorului. Mirosul nu va persista mult timp, dar nu uita să-l lași ferestrele deschise în timpul curățării și poartă mănuși de cauciuc.

7. Cuptorul cu microunde

8-32-4318240

Se toarnă 1 pahar de apă într-un recipient mare și se adaugă câteva linguri de oțet. Pune-l în cuptorul cu microunde, pornește și așteaptă până când geamul începe să se aburească. Oprește-l și lasă-l să se răcească timp de aproximativ 15 minute înainte de a deschide ușa. Apoi scoate recipientul și șterge interiorul cuptorului cu microunde cu un burete umed.

8.  Covoarele

9-25-1635878

Șterge zona pătată pentru a o face umedă. Presară zona cu sodă și las-o timp de 10 minute. Amestecă o lingură de lichid de spălat vase cu o lingură de oțet alb și adaugă amestecul într-un recipient cu apă caldă (ai nevoie de aproximativ 2 pahare). 

foto: brightside.me

0 comentarii pe “8 trucuri pentru a curăța lucruri pe care nu credeai că le vei mai curăța vreodată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.