#TIPS&TRICKS

8 trucuri pentru a curăța lucruri pe care nu credeai că le vei mai curăța vreodată

Scris de Ela la 21 septembrie 2016

Pentru mulți dintre noi, curățenia nu este una dintre activitățile noastre preferate. Din fericire însă, pentru cei ce se găsesc în această categorie există o mulțime de trucuri menite să facă actvitatea mai ușoară.

Cea mai bună parte e că nu necesită mult timp și efort, ci sunt la îndemâna tuturor. 

Publicitate

8 trucuri de curățenie pe care trebuie să le știi:


1. Grătarul aragazului

1

Grăsimea și uleiul de pe grilaj pot fi curățate folosind amoniac și spirt. Pune-l într-un sac etanșabil (sau pungă) și adaugă 2-3 linguri de soluție.  Se lasă să acționeze  12 ore, apoi se spală. 

Publicitate

2. Tocătoarele

10

Asigură-te că tocătorul este uscat, apoi freacă cu sare cu un burete sau o perie, apoi scufundă-l în apă fierbinte. Repetă dacă e necesar. 

3. Tapițeria 

Publicitate

3

Se amestecă 1 lingură de sodă, 1/3 dintr-un pahar de oțet, apă caldă (dar nu fiartă) și 1 lingură de detergent. Amestecul funcționează perfect pentru îndepărtarea petelor de tapițerie.

4. Zona dintre gresie

4

Murdăria și mucegaiul care se acumulează în spațiile subțiri dintre gresie pot fi îndepărtate prin frecarea zonei afectate cu un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu. Se lasă amestecul pe suprafață timp de câteva minute, apoi se clătește cu apă și se șterge cu o țesătură uscată.

5. Chiuveta

5

Se amestecă 2 linguri de sodă calcinată și 2 linguri de bicarbonat de sodiu obișnuit și se freacă suprafața chiuvetei, care trebuie să fie ușor umezită. După aproximativ 10 de minute, se amestecă împreună 50 g de oțet și 50 g de clor și se toarnă în partea de sus a stratului de sodă. Aștaptă o jumătate de oră, apoi spală chiuveta cu apă.

6. Cuptorul

6

Se toarnă amoniac într-un recipient mic și se lasă în cuptor peste noapte (neîncălzit). Dimineață, murdăria va fi ușor de curățat de pe pereții cuptorului. Mirosul nu va persista mult timp, dar nu uita să-l lași ferestrele deschise în timpul curățării și poartă mănuși de cauciuc.

7. Cuptorul cu microunde

8

Se toarnă 1 pahar de apă într-un recipient mare și se adaugă câteva linguri de oțet. Pune-l în cuptorul cu microunde, pornește și așteaptă până când geamul începe să se aburească. Oprește-l și lasă-l să se răcească timp de aproximativ 15 minute înainte de a deschide ușa. Apoi scoate recipientul și șterge interiorul cuptorului cu microunde cu un burete umed.

8.  Covoarele

9

Șterge zona pătată pentru a o face umedă. Presară zona cu sodă și las-o timp de 10 minute. Amestecă o lingură de lichid de spălat vase cu o lingură de oțet alb și adaugă amestecul într-un recipient cu apă caldă (ai nevoie de aproximativ 2 pahare). 

foto: brightside.me

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


2 thoughts on "8 trucuri pentru a curăța lucruri pe care nu credeai că le vei mai curăța vreodată"

  1. dinuana spune:

    foarte bune sfaturile !

  2. fodor ramona spune:

    utile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--