8 trucuri pentru a curăța lucruri pe care nu credeai că le vei mai curăța vreodată

Pentru mulți dintre noi, curățenia nu este una dintre activitățile noastre preferate. Din fericire însă, pentru cei ce se găsesc în această categorie există o mulțime de trucuri menite să facă actvitatea mai ușoară.

Cea mai bună parte e că nu necesită mult timp și efort, ci sunt la îndemâna tuturor. 

8 trucuri de curățenie pe care trebuie să le știi:

1. Grătarul aragazului

1-50-9460680

Grăsimea și uleiul de pe grilaj pot fi curățate folosind amoniac și spirt. Pune-l într-un sac etanșabil (sau pungă) și adaugă 2-3 linguri de soluție.  Se lasă să acționeze  12 ore, apoi se spală. 

2. Tocătoarele

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

10-22-2720945

Asigură-te că tocătorul este uscat, apoi freacă cu sare cu un burete sau o perie, apoi scufundă-l în apă fierbinte. Repetă dacă e necesar. 

3. Tapițeria 

3-38-3068382

Se amestecă 1 lingură de sodă, 1/3 dintr-un pahar de oțet, apă caldă (dar nu fiartă) și 1 lingură de detergent. Amestecul funcționează perfect pentru îndepărtarea petelor de tapițerie.

4. Zona dintre gresie

4-41-4800302

Murdăria și mucegaiul care se acumulează în spațiile subțiri dintre gresie pot fi îndepărtate prin frecarea zonei afectate cu un amestec de oțet și bicarbonat de sodiu. Se lasă amestecul pe suprafață timp de câteva minute, apoi se clătește cu apă și se șterge cu o țesătură uscată.

5. Chiuveta

5-36-6541862

Se amestecă 2 linguri de sodă calcinată și 2 linguri de bicarbonat de sodiu obișnuit și se freacă suprafața chiuvetei, care trebuie să fie ușor umezită. După aproximativ 10 de minute, se amestecă împreună 50 g de oțet și 50 g de clor și se toarnă în partea de sus a stratului de sodă. Aștaptă o jumătate de oră, apoi spală chiuveta cu apă.

6. Cuptorul

6-40-2175059

Se toarnă amoniac într-un recipient mic și se lasă în cuptor peste noapte (neîncălzit). Dimineață, murdăria va fi ușor de curățat de pe pereții cuptorului. Mirosul nu va persista mult timp, dar nu uita să-l lași ferestrele deschise în timpul curățării și poartă mănuși de cauciuc.

7. Cuptorul cu microunde

8-32-4318240

Se toarnă 1 pahar de apă într-un recipient mare și se adaugă câteva linguri de oțet. Pune-l în cuptorul cu microunde, pornește și așteaptă până când geamul începe să se aburească. Oprește-l și lasă-l să se răcească timp de aproximativ 15 minute înainte de a deschide ușa. Apoi scoate recipientul și șterge interiorul cuptorului cu microunde cu un burete umed.

8.  Covoarele

9-25-1635878

Șterge zona pătată pentru a o face umedă. Presară zona cu sodă și las-o timp de 10 minute. Amestecă o lingură de lichid de spălat vase cu o lingură de oțet alb și adaugă amestecul într-un recipient cu apă caldă (ai nevoie de aproximativ 2 pahare). 

foto: brightside.me

0 comentarii pe “8 trucuri pentru a curăța lucruri pe care nu credeai că le vei mai curăța vreodată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.