9 animale INVIZIBILE despre care nu știai că EXISTĂ

Aceste animale sunt umitoare! Deși s-ar putea să trebuiască să te uiți cu mare atenție, vei fi surprins de acest fenomen. De ce? Pentru că aceste animale sunt aproape invizibile! Majoritatea trăiesc în mediul subacvatic. Toate aimalele care nu sunt protejate de dinți, toxine sau viteză sunt mai mult sau mai puțin transparente pentru autoconservare.

Iată o listă a animalelor transparente:

  1. Fluturele cu aripi de sticlă

Transperenșa aripilor sale rezultă din combinația a trei proprietăți: absorbția scăzută a luminii vizibile de către materialul aripilor sale, împrăștierea redusă a luminii pe suprafața aripilor și reflecția joasă a luminii căzând pe suprafața aripilor.

 

2. Peștele chirurg transparent

Acest pește transparent este un pui de pește chirurg . Se găsesc în diverse ape, inclusiv în cele din jurul Noii Zeelande. E vorba de aceeași specie de pești ca Dory din Finding Nemo.

 

FOLLOW ME

3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice  1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres.
2. primele simptome care apar sunt:  roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces.
3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea  factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată.  Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene.  Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților.  Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns.  🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort
🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii
🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni
🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor
🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece
3 lucruri pe care trebuie să le știi despre dermatita atopică pe 14 septembrie, Ziua Mondială a Dermatitei Atopice 1. poate fi declanșată de alergeni alimentari, de mediu, produse cosmetice, temperaturi extreme sau stres. 2. primele simptome care apar sunt: roșeața, mâncărimea, erupțiile cutanate, uscăciunea în exces. 3. nu se vindecă, se poate preveni prin evitarea factorilor declanșatori cunoscuți și se poate trata prin folosirea produselor de îngrijire a pielii care sunt blânde și hipoalergenice care mențin piele hidratată. Produsele @eauthermaleaveneromania sunt un real ajutor și mă bucur că am avut ocazia să ajung în Franța și să văd exact cum se extrage apa termală folosită la fabricarea acestora. Am văzut acolo copii din toată lumea, în stadii avansate și grave, veniți la tratament pentru a beneficia de proprietățile apelor Avene. Eu și copiii mei ne confruntăm cu dermatita atopică de aproape 18 ani. Este o afecțiune care trebuie ținută sub control permanent și care necesită o atenție sporită din partea părinților. Pe lângă aspectul fizic de piele uscată și roșie (Alesia și Alex au avut episoade foarte grave), dermatita produce și disconfort, nu îi lasă să doarmă și în puseu te poate aduce la crize de plâns. 🫶🏻 se recomandă evitarea hainelor din materiale care pot produce disconfort 🫶🏻 trebuie să fim atenți la produsele cu care spălăm hainele, dar și la cele cu care îi spălăm pe copii 🫶🏻 au nevoie de multă hidratare, atât pe interior, cât și pe exterior, cu produse emoliente special dedicate pielii cu astfel de afecțiuni 🫶🏻 în puseu, trebuie să avem grijă la alimentația lor 🫶🏻 trebuie să fim vigilenți și să identificăm primele semne, pentru a preîntâmpina puseele, mai ales în sezonul rece

3. Calmarul sharpear enope

Corpul său transparent este acoperit cu buline, celule pline de pigment și sub ochii săi se găsesc organe bioluminescente.

 

4. Furnici faraon transparente consumând lichide colorate

Furnica faraon este mică, aproape transparentă și cunoscută ca fiind o pacoste pentru spațiile interioare, mai ales în spitale. Nu se știe de unde este specia originară, dar acum se întâlnește în multe zone din lume, inclusiv Europa, America și Asia de Sud-Est.

 

5. Macropinna Microstoma

Această specie este recunoscută pentru neobișnuitul grad de transparență. Au o cupolă umplută cu lichidă pe cap, printre care lentilele ochilor pot fi văzute. Sunt cunoscute științei din 1939, dar primele specimene vii au fost fotografiate abia în 2004.

 

6. Gândacul cu carapace de țestoasă

Acest gândac nu este total transparent, dar carapacea este aproape invizibilă. Scopul acesteia este să păcălească potențialii prădători, semnele de pe spate fiind unele de avertizare.

 

7. Țiparul european

Acesta își schimbă culoarea de câteva ori de-a lungul vieții. Sunt transparenți, apoi galben-maronii pe burtă și pe lateral, iar după 5-20 de ani, lateralele devin argintii, iar burta albă.

 

8. Caracatița

Puiul de caracatiță are 2 cm lățime și organele sale interne pot fi văzute prin corpul transparent. Petele de pe tentacule își schimbă culoarea și sunt folosite pentru camuflaj.

 

9. Broasca transparentă (Hyperolius Leucotaenius)

Locul său de baștină este Republica Democratică din Congo. La un moment dat s-a crezut că a dispărut, dar în 2011 a fost găsită și fotografiată pe malurile râului Elila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.