#TIPS&TRICKS

9 FUNCȚII ale TELFONULUI MOBIL pe care mulți oameni nu știu să le folosească

Scris de Laura P la 30 august 2017

O mulțime de persoane folosesc astăzi telefoane mobile inteligente, dar nu toate știu de ce sunt cu adevărat în stare. Mai mult decât atât – se fac progrese mereu, iar aceste telefoane pot face tot mai multe lucruri. Iată o listă cu funcții mai puțin cunoscute ale telefoanelor, care îți vor ușura sarcinile de zi cu zi:

1. Aplicații clonă

Publicitate


În noile versiuni Android există ”App Cloner”, care îți permite să copiezi aplicația dorită cu o singură atingere. Această funcție poate fi foarte utilă celor care accesează o rețea de socializare de pe mai multe conturi. Dacă aplicația nu e instalată pe telefonul tău, poți descărca un program special.


2. Descărcarea videoclipurilor și a melodiilor de pe YouTube

Google ascunde din start aplicațiile care îți permit să descarci videoclipuri de pe Youtube din magazinul oficial, dar există multe aplicații ale dezvoltatorilor pe care le poți folosi. Unele au deja o reputație consolidată, iar altele sunt destul de noi.

Publicitate

3. Transformă-ți telefonul într-un cântar digital


Poți să îți folosești telefonul pentru a cântări lucruri mici, precum fructele sau legumele, datorită unei aplicații speciale care îți transformă dispozitivul într-un cântar digital.

4. Treci la urmărirea a două ferestre prin intermediul unei singure atingeri

Publicitate


Vrei să citești o carte electronică și să verifici niște cuvinte în dicționar fără să trebuiască să schimbi ecranele? Nimic mai simplu: doar pornește modul de ferestre multiple. Dezavantajul e că nu toate telefoanele inteligente pot funcționa în acest mod.

5. Treci la modul sigur

Acesta e necesar pentru eliminarea aplicațiilor care interferează cu funcționarea corectă a telefonului tău. Pentru a porni modul sigur, pornește-ți telefonul sau tableta, apoi apasă butonul de aprindere din nou și menține apăsat. Când apare un meniu, apasă și menține butonul de stingere, iar când apare opțiunea mod sigur, apasă OK.

6. Folosirea hărților fără Internet

Folosirea Internetului mobil în roaming poate fi destul de scumpă. Ce faci dacă te rătăcești și ai nevoie să folosești o mapă electronică? Soluția cea mai bună e să descarci hărțile pe telefon și să dezactivezi Internetul mobil, lăsând GPS-ul pornit. Locația ta va apărea în continuare pe harta online, datorită datelor din satelit – și nu va trebui să plătești nimic.

7. Plătește cu telefonul, nu cu un card de credit


Modulele NFC, prezente în multe telefoane mobile, îți permit să îți folosești dispozitivul pentru a plăti.

8. Un scanner mereu la îndemână

Știai că poți scana orice document sau fotografie cu ajutorul camerei foto a telefonului tău? Descarcă o aplicație specială pentru a scana și trimite documentele pe Internet.

9. Căutări nelimitate

Poți găsi orice vrei cu ajutorul unei aplicații numite Google Goggles. Ea folosește camera telefonului, nu un text scris. E foarte utilă atunci când cauți ceva legat de mâncare, imagini sau coduri de bară.

 

Sursa: brightside.me

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 
--

Cel mai frumos cadou pentru o viitoare mamă