9 GREȘELI care îi vor face pe oameni să nu mai vorbească cu tine

Câteodată, o persoană bună poate crea o impresie proastă din cauza unui singur lucru- nu-și poate ține gura închisă atunci când trebuie

Iată câteva exemple despre cum NU ar trebui să te comporți cu cei din jur. Este dovedit că un astfel de comportament poate distruge reputația unor oameni care chiar au un suflet bun.

1. Nu vorbi pe la spate

Înainte să judeci pe cineva, asigură-te că ești gata să spui aceleași lucruri chiar și în public sau de față cu persoana respectivă. Dacă nu, ar fi bine să nu începi o astfel de conversație. Bârfa nu te va face să pari un om de încredere.

2. Nu da un răspuns în grabă

Nu te grăbi să dai un răspuns, dacă nu ai fost atent la oferta interlocutorului. Chiar dacă ai impresia că ai înțeles despre ce este vorba, ia-ți puțin timp de gândire înainte de a da răspunsul final.

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

3. Nu te ridica în slăvi

Ar fi bine să nu vorbești prea mult despre propriile merite sau despre succesele tale. De obicei, oamenii evită persoanele care fac asta. Lasă-i pe ei să te felicite atunci când ai făcut ceva demn de apreciat. Este un mod foarte greșit de a face pe cineva să te placă.

4. Nu te plânge non-stop

Dacă nu ești mulțumit cu viața pe care o ai, încearcă să vorbești cu un psiholog. Oamenii din jurul tău nu pot fi forțați să-ți asculte problemele zilnic. Ei vor dori să aibă în preajmă persoane cu energie pozitivă care să îi înveselască, nu să îi împovăreze, deci vei fi exclus din grup.

5. Oferă respect

Adresează-te unei persoane spunându-i pe nume. O va face să se simtă specială și astfel veți avea o relație personală.

6. Evită folosirea argoului

Evită pe cât posibil argoul pentru a nu-l pune pe interlocutor în situația inconfortabilă de a nu înțelege ce vrei să spui. Comunicarea ar trebui să fie una relaxată și pozitivă.

7. Nu spune adevăruri dureroase

Nu judeca și nu vorbi despre problemele celui de lângă tine. Este posibil să îl afecteze anumite lucruri despre viața lui personală, chiar dacă este conștient că sunt reale. Încearcă să eviți discuțiile care l-ar putea face să se simtă prost.

8. Nu intra în polemici

Doar pentru că nu ești de acord cu mentalitatea celui de lângă tine, nu înseamnă că opinia ta este cea corectă. Evită subiectele ce pot fi discutabile, cum ar fi religia sau politica. Oamenii sunt diferiți, deci au păreri diferite.

9. Nu fi superior

Nu încerca niciodată să te pui deasupra celorlalți. Comportă-te normal, relaxat, iar cei din jur te vor aprecia și-ți vor recunoaște meritele atunci când este cazul. Un comportament superior îi va face pe ceilalți să te evite.

Așadar, nu este foarte complicat să te faci plăcut și respectat într-un grup. Trebuie să fii atent la cei din jur, nu doar la tine și să oferi ceea ce vrei să primești.

0 comentarii pe “9 GREȘELI care îi vor face pe oameni să nu mai vorbească cu tine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.