9 lucruri pe care bărbații le vor de la o femeie zi de zi

Alegerea unui partener ca soție sau soț poate fi determinată de mai mulți factori. Nu îți dai seama cât de mult la prima întâlnire analizezi cealaltă persoană și verifici dacă este atractivă sau nu. În plus, prima impresie este decisivă pentru a face relații mai profunde. Deci, dacă te întrebai ce trăsături observă bărbații la o femeie la prima întâlnire, vei descoperi în acest articol.

1. Șolduri

Chiar dacă niciun bărbat nu va recunoaște, șoldurile femeilor îi vor atrage atenția. Forma lor specifică este legată de abilitățile de sănătate și de reproducere, deși dorința de a avea descendenți, în cazul multor bărbați, este ascunsă departe în conștiința lor. Conform studiului descris în Jurnalul Personalității și al Psihologiei Sociale, marea majoritate a bărbaților chestionați au recunoscut că, la început, au acordat atenție acestui aspect.

2. Sânii

Media modernă a indus un punct de vedere conform căruia bărbații preferă sânii mari, în timp ce știința spune ceva complet diferit. Opinia comună este: mai mare nu înseamnă mai bine. Nu este vorba despre dimensiune și formă neapărat. Mai presus de toate, sânii fermi, pentru bărbați, sunt asociați cu tinerețea și fertilitatea, în timp ce sânii mari, dar ușor lăsați, sugerează inițierea procesului de îmbătrânire.

3. Simetria

FOLLOW ME

Deși primul lucru pe care l-ai putea gândi după ce vezi acest cuvânt este matematica, se pare că în biologie este la fel de importantă. Pentru toți oamenii, simetria înseamnă în mod subconștient atractivitate, deși nu există o explicație pentru asta. Unii oameni de știință cred că simetria este un semn al sănătății generale, în timp ce alții consideră că oamenii simetrici sunt mai plăcuți în percepția minții celorlalți.

4. Părul și lungimea lui

În 2004, revista Human Nature a efectuat o cercetare, care arată că bărbații acordă atenție părului femeii. Potrivit opiniei domnilor, dacă ai părul mai lung pari mai sănătoasă și prin urmare, mai atractivă. Interesant, coafura nu a contat deloc. Studiile au demonstrat că o femeie cu păr lung este considerată atractivă, indiferent de coafură.

5. Culoarea roșie

Culoarea pe obraji, unghiile roșii sau buzele sunt modalități de a atrage atracția unui bărbat. În 2008, revista Personalitate și Psihologia Socială a arătat că atractivitatea acestei culori stă în evoluția umană și este legată de ciclul menstruației. Potrivit cercetărilor, bărbații au reacționat mai intens la fotografiile femeilor cu cămăși roșii sau buze roșii.

6. Mirosul

Prin feromoni comunici non-verbal cu o altă persoană. Conform cercetărilor, ciclul menstrual are un impact asupra emisiilor de feromoni la femei. În funcție de timpul ciclului în care te găsești și de mirosul pe care îl emani atunci, ești mai atrăgătoate sau mai puțin atrăgătoare pentru bărbați.

7. Ochii strălucitori

Mulți bărbați acordă atenție ochilor femeii; de fapt, acesta chiar este unul dintre cele mai vechi complimente din lume! Potrivit revistei „Creierul Harvard”, pentru bărbați mai atractive sunt femeile cu ochi strălucitori. Nu contează culoarea lor, ci starea. Astfel, dacă îți strălucesc ochii vei părea mai sănătoasă, pentru că ochii uscați sunt asociați cu procesul de îmbătrânire.

8. Buze

Faptul că fiecare femeie visează să aibă buze ca Angelina Jolie nu este o coincidență. Buzele pline sunt considerate a fi una dintre cele mai dezirabile calități ale unei femei atrăgătoare. Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au realizat un studiu care a constatat că, în timp ce se întâlnesc cu o femeie, bărbații petrec aproximativ jumătate din timp uitându-se la buzele ei.

9. Voce

Se pare că, pentru bărbați, nu numai aspectul este important, ci și felul în care vorbești. Vocea se schimbă odată cu vârsta, deoarece atunci când nivelul de estrogen scade, tonul vocii devine mai profund. Revista Smithsonian sugerează că femeile cu o voce mai înaltă sunt considerate mai atractive pentru bărbați, deoarece se asociază cu tineretul și, prin urmare, cu fertilitatea.

0 comentarii pe “9 lucruri pe care bărbații le vor de la o femeie zi de zi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.