Jurnal de sarcină (19): 5 lucruri pe care trebuie să le facă o femeie însărcinată

5 lucruri pe care trebuie să le facă o femeie însărcinată

Eu voi deveni mamă pentru a treia oară, dar trebuie sa vă mărturisesc că de fiecare dată am simțit sarcina diferit. Fie că ești la primul, la al doilea sau chiar al treilea copil, nu ai cum să uiți emoțiile pe care le-ai simțit în așteptarea confirmării testului de sarcină. Momentul când minus devine plus, iar viața ta capătă un nou sens. Apoi urmează planurile pe care ți le imaginezi despre cum să împărtășești vestea mai departe, cu cei dragi, într-un mod cât mai frumos cu putință. Sau cum să pregătești copilul mai mare pentru venirea pe lume a unui frățior sau surioare. Dar, pe lângă toate acestea, aș vrea să împărtășesc cu voi ce consider eu că ar trebui să facă o femeie care află că este însărcinată.

Știu că tot timpul ne facem liste și planuri, dar vă voi lăsa mai jos 5 lucruri de care orice femeie care află că este însărcinată ar trebui să țină cont:

1. Confirmă rezultatul testului

În zilele noastre testele de sarcină sunt destul de bune și de obicei nu dau greș. Dar cel mai bine e să fii sigură de minunea care urmează să ți se întâmple. A;adar, trebuie să mergi la un control la medicul ginecolog.

2. Caută un medic ginecolog în care să ai încredere

E esențial să existe încredere între pacient și medic. Așa că nu te opri la primul medic la care mergi dacă nu te simți în largul tău. Caută, documentează-te și stai de vorbă cu cât mai mulți medici înainte de a alege doctorul care îți va supraveghea sarcina și te va asista la naștere. E important totuși să faci asta din primele 4-6 săptămâni. Atunci ar trebui să faci primele analize. Și tot atunci ți se recomandă vitaminele și mineralele de care ai nevoie în primul trimestru.

3. Fă câteva schimbări în dieta ta

Primul trimestru e un paradox. Pe de-o parte apetitul tău crește, pe de alta, grețurile nu prea te lasă să mănânci. Încearcă să găsești un echilibru. Alimentează-te cât mai variat pentru a-ți asigura toți nutrienții de care tu și bebelușul aveți nevoie. Consumă alimente bogate în fier cum ar fi nucile, cerealele integrale sau fasolea. Asigură-te că bei cât mai multă apă. Trebuie să ai în vedere introducerea în dieta ta zilnică a vitaminelor prenatale. Acestea asigură cantitatea optimă de nutrienți necesară de la planificarea concepției pâna la sfârșitul perioadei de alăptare. În primul trimestru de sarcină, vitaminele prenatale trebuie să conțină folați (Metafolin®, acid folic), complex de vitamine B, vitamina C şi E, iod, pentru creșterea țesutului matern în timpul sarcinii.

4. Renunță la obiceiurile nocive

Dacă erai obișnuită să faci orice, oricând, sarcina vine cu câteva interdicții de care trebuie să ții cont. Alcoolul și țigările sunt lucrurile la care trebuie să renunți imediat ce afli că ești însărcinată. Există și alimente pe care nu e indicat să le consumi cum ar fi peștele crud sau produsele foarte procesate, dar dacă ai bifat punctul 2, medicul tău te va ghida cel mai bine.

FOLLOW ME

5. Urmează o dietă bogată în acid folic

Acidul folic este vitamina care ajută la formarea și regenerarea celulelor din organism. E2ste extrem de important să te asiguri că e integrată în dieta ta încă din primele săptămâni de sarcină. Acidul folic, cunoscut și sub denumirea de vitamina B9 contribuie la dezvoltarea corespunzătoare a creierului și măduvei spinării. Previne anomaliile tubului neural la făt. Deși există câteva surse bogate în mod natural de acid folic, cum ar fi legumele cu frunze verzi, portocalele, citricele sau sfecla, medicii recomandă întotdeauna administrarea de vitamine prenatale, pentru că cerințele sunt deja crescute la începutul sarcinii, iar aportul de folat recomandat pentru aceasta perioadă, de 400 micrograme, nu poate fi asigurat exclusiv din dietă.

Eu am folosit încă de la începutul sarcinii Femibion Sarcină Sănătoasă 1 pentru a-mi asigura aportul optim de folați, cu atât mai mult cu cât medicul m-a asigurat că Femibion 1 conține un folat direct utilizabil de către organism, nu doar acid folic simplu pe care organismul meu ar fi putut sa nu îl metabolizeze complet. Femibion 1 pregătește organismul pentru sarcină și ajută la dezvoltarea sănătoasă a copilului până la sfârșitul primului trimestru de sarcină. Pentru trimestrul al doilea și al treilea de sarcină am folosit Femibion Sarcină Sănătoasa 2, cu care voi continua și pe toată perioada alăptării.

Am și o super veste pentru voi: Femibion derulează un concurs în urma căruia puteți câștiga wrap-uri, abonamente medicale sau o naștere într-o clinică privată. Tot ce trebuie să faceți e să cumpărați 3 cutii Femibion pe același bon și să vă înscrieți pe http://www.femibion.ro/concurs.

Și încă ceva, sunt curioasă ce ați făcut voi când ați aflat că sunteți însărcinate și vă aștept poveștile în comentarii.

 

Pentru a fi la curent cu toate materialele video și povestirile din această călătorie de 9 luni, abonează-te la canalul meu de YouTube și dă-mi follow pe instagram! #jurnaldesarcina 

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.