9 lucruri pe care trebuie să le știi dacă vrei să SLĂBEȘTI

Pierderea în greutate a devenit principala preocupare a majorității populației actuale. Cu toate astea, multe dintre trucurile minune nu funcționează. Este timpul să nu mai crezi miturile cu privire la pierderea în greutate și să vezi ce spun specialiștii:

1. Nu restricționa varietatea

Cine a spus că trebuie să renunți la mâncarea preferată? Poate crezi că mesele tale ar trebui să aibă mai puține opțiuni alimentare? Iată câteva vești bune. Adaugă câteva alimente suplimentare pe acea farfurie. Poate niște legume sau niște nuci.

Dacă te forțezi să renunți la alimentele care îți plac, sunt mai multe șanse să trișezi în dieta ta.

2. Monitorizează-ți porțiile

Cantitatea, calitatea și porțiile sunt foarte importante. Degeaba mănânci fructe, dacă îți pregătești o porție multe prea mare.

FOLLOW ME

An error occurred while retrieving media

3. „Tu” nu te schimbi după pierderea în greutate

Pierzi greutate și ești dornici să le prezinți cunoscuților poze cu înainte și după dietă. Apoi treci la poveștile ce țin de ce plan de masă a funcționat, ce ai mâncat etc. Uiți însă să menționezi despre angajament și efortul depus. Tu, ca persoană, ai muncit atât de mult pentru această cauză. Ești în continuare aceeași persoană, cu sau fără acele kilograme în plus. Laudă-ți voința, nu linia taliei.

4. Odihna nu trebuie ignorată

Nu rata ore prețioase de somn doar pentru a petrece o oră în plus la sala de gimnastică. Dacă dormi mai puțin de 7-9 ore pe noapte, e posibil să te simți mai înfometat și deci, să mănânci mai mult. Lipsa de somn, de asemenea, interferează cu controlul impulsurilor, făcând mult mai dificilă sarcina de a alege alimente sănătoase a doua zi.

5. Nu ții dieta ca să arăți bine, ci să te simți bine

O dietă bună îți schimbă complet stilul de viață și nu doar modul în care arăți. Oamenii asociază în general dieta cu pierderea în greutate, când în realitate persoana trece printr-o schimbare a stilului de viață.

6. Ții cont de caloriile consumate?

Acum, că ai adoptat un plan de dietă, s-ar putea să te uiți mai atent în farfuria ta înainte de a mânca. Este pentru că ai început să numeri caloriile pe care le consumi.

După cum au recomandat mai mulți specialiști, nu ține evidența fiecărui gram consumat, dar încearcă să urmărești aportul de calorii. Numărarea caloriilor este de fapt destul de importantă. În acest fel, ești pe deplin conștient de ce și cât de mult mănânci și acest lucru te ajută să îți atingi obiectivul mai repede.

7. Nu urma turma, alege cu înțelepciune

Există multe diete care câștigă popularitate pe Internet zilele acestea, dar greșeala pe care o faci este să crezi că ceea ce a funcționat pentru alții va funcționa și pentru tine. Nu urma o dietă doar pentru că un prieten a avut rezultate vizibile în urma acesteia. Evaluează-ți mai întâi propriul corp.

8. Micile gustări pe timp de zi nu sunt atât de rele cum crezi

Dacă crezi că gustările dintre mese îți pot afecta planul strict de dietă, greșești. O gustare sănătoasă consumată atunci când îți e foame poate ajuta la prevenirea supraalimentării în timpul meselor. Orice gustare bogată în proteine ​​nu numai că te va face să te simți mai plin, dar și ca poftele tale să fie controlate.

9. Mănâncă când ți-e foame, nu când ai chef să mănânci

De multe ori, nu ești capabil să distingi foamea de poftă sau de o dispoziție trecătoare. De exemplu, atunci când ești plictisit sau supărat sau stresat, ai putea să îți dorești să stai singur și să mănânci. Un bun dietician te va sfătui întotdeauna împotriva acestui lucru.

Identifică dacă îți e de fapt foame sau nu. Dacă nu te poți imagina mâncând un morcov, atunci nu îți este foame.

 

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.