9 lucruri pe care VÂNZĂTORII nu ți le spun niciodată despre ALIMENTE! Vei fi dezmăgit!


8 alimente despre care am fost mințiți în tot acest timp

Nu toate fabricile care produc alimente sunt și sincere cu clienții lor. Uneori, atunci când cumperi un produs din magazin, nu știi cu siguranță din ce este făcut. Iată o serie de 15 produse, despre care nu știm tot adevărul:

1. Cipsuri

Majoritatea cipsurilor nu sunt făcute din cartofi. Fabricile folosesc făină și un mix de amidon. Ca rezultat, cipsurile nu conțin mai mult de 42% cartof.


Există și producători care folosesc cartofi adevărați. O pungă mare din aceștia conține aproximativ doi cartofi. Este important să știi că un asemenea produs este supus unei taxe mai mari, ceea ce înseamnă că cipsurile din cartofi adevărați nu vor fi deloc ieftini.

2. Brânza feliată pentru sandwișuri

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Majoritatea acestor tipuri de brânză nu sunt de fapt… brânză. Pentru a economisi bani și a simplifica procesul, unele fabrici înlocuiesc laptele cu proteine sau ulei de palmier. Un asemenea lucru se numește produs din lapte și nu brânză adevărată.

Brânza adevărată ar tebui să fie făcută din lapte și nu ar trebui să conțină grăsimi vegetale. Brânza care conține ulei de palmier se va rupe atunci când o desfaci, iar dacă apeși pe ea, va rămâne o urmă din care va ieși lichid.

3. Mâncarea la conservă

Ca regulă, pe ambalazul acestor produse poți găsi greutatea lor totală pe un fond mai mare. În producția și ambalarea acestor alimente, este permisă o mică deviere de la greutatea netă. Această deviere este de fapt spre un număr mai mic.

4. Sosul de brânză

Dacă există ceva care se numește sos de brânză, asta nu conține în nici un caz brânză. În general, toate sosurile au aceeași bază și un gust specific care poate fi doar parțial natural.

5. Produsele de patiserie

Majoritatea acestor produse sunt umplute doar pe jumătate sau doar în centru prin injectare. Desigur, fabricile fac asta pentru a economisi bani, în timp ce cumpărătorul speră să primească un produs cu o umplutură savuroasă și sfârșește prin a nu primi nimic.

6. Ciocolata cu alune

Pe ambalaj scrie că aceasta conține o grămadă de alune. De fapt, o tabletă normală de ciocolată cu alune conține în medie între 3 și 5 alune, care pot fi zdrobite și înlocuite parțial cu ceva mai ietin. Nu vei observa diferența, dar acest fel de ciocolată va costa de obiei de 2-3 ori mai puțin.

7. Cafeaua instant

Orice ar spune în reclamă, cafeaua instant nu poate fi 100% naturală. Da, este făcută din boabe de cafea naturale care sunt măcinate și procesate cu apă caldă. Apoi este transformată în pudră (cafeaua instant), granule (cafea granulată) sau înghețată și măcinată. Ca rezultat al acestor procese, cafeaua își pierde mult din aromă și savoare. Aceste lipsuri sunt corectate cu ajutorul unor arome artificiale.

8. Untul

Nu orice produs pe al cărui ambalaj este inscripționat cuvântul „unt” este chiar asta. Compoziția untului natural este simplă: lapte și smântână. Untul adevărat nu se sfărâmă și nu se lipește de cuțit dacă este abia scos din frigider.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.