9 metode prin care să îndepărtezi ZGÂRIETURILE de pe orice SUPRAFAȚĂ

E suficientă doar o mișcare greșită ca să apară o zgârietură pe obiectul tău favorit. Nu intra în panică și nu arunca ceea ce aparent e stricat – poți scăpa de zgârieturile nu foarte profunde. Iată cum:

Suprafețele de cristal

1. Aplică puțină pastă de dinți (fără granule sau efect de albire) pe o dischetă de bumbac sau o cârpă naturală. Cu grijă, freacă zgârietura timp de 10 secunde. Scapă de pasta de dinți rămasă cu ajutorul apei.

2. Pe o cârpă din microfibră sau bumbac aplică un strat subțire de ulei vegetal și freacă suprafața zgâriată timp de câteva secunde. În același scop poți folosi o cantitate mică de vaselină.

Obiecte din piele

FOLLOW ME

3. Aplică pe zgârietură puțin ulei vegetal sau săpun pentru copii. Freacă folosind mișcări circulare și lasă să se usuce. Curăță restul cu o cârpă curată. Dacă e nevoie, repetă procedura.

4. Folosește ceară – pentru piele sau de albine, de la o lumânare. Încălzește-o și aplic-o pe piele. Freacă zona cu o flanelă. Aplică apoi o cremă de pantofi de nuanța potrivită.

Suprafețe din lemn

5. Dacă zgârietura e pe un lemn de culoare închisă, te va ajuta iodul. Dizolvă-l în apă, aplică-l pe o dischetă de bumbac și acoperă defectele. Dacă e necesar, acoperă zgârietura cu email.

6. Folosește o jumătate de nucă pentru a freca zonele deteriorate. Când zgârietura devine întunecată, folosește un șervețel pentru a freca zona și aplică email incolor.

Suprafețe de plastic

7. Defectele de pe suprafețele de plastic pot fi corectate cu un simplu uscător de păr. Pornește-l la viteza minimă și îndreaptă-l spre zgârietură. Dacă e nevoie, mărește temperatura. Așteaptă 10-15 minute și apoi lustruiește suprafața.

Suprafețe metalice

8. Pentru a repara o suprafață din oțel inoxidabil, poți folosi o pilă de unghii.
9. Pentru un obiect abraziv, folosește o pastă de dinți cu efect de albire. Aplic-o pe zona afectată și freacă folosind o perie sau o cârpă moale de-a lungul zgârieturii. Curăță cu o cârpă umedă.

Citește și 6 TRUCURI pentru a-ți curățata CALCULATORUL de praf și MIZERIE

Praful este unul din principalii inamici ai calculatorului tău. Oricât am încerca să-l menținem curat, orice am face, praful din aer se depune pe calculator, împiedicându-l să funcționeze cum trebuie și făcându-te să strănuți mereu. Iată câteva sfaturi pentru un calculator curat, lipsit de praf:

1. Șterge ecranul
Pentru a îndepărta praful de pe monitorul unui calculator oamenii folosesc adesea prosoape de hârtie, dar bucățele din acestea cad și ajung în interiorul tastaturii. În plus, prosoapele de hârtie sau alte materiale aspre lasă pete sau, mai rău, mici zgârieturi pe ecran. Șterge monitorul numai cu o lavetă din microfibră.

2. Îndepărtează murdăria din carcasă
Nu folosi produse din alcool, amoniac sau acetonă. Aceste lichide agresive pot îndepărta vopseaua de pe butoane și-i pot dăuna monitorului, mai ales dacă e anti-reflectorizant. Pregătește un lichid de curățare universal din apă și oțet alb în proporții egale și folosește-l pentru a umezi puțin laveta.

3. Scapă de zgârieturi
Folosește puțină pastă de dinți pentru a curăța zgârieturile. Ai grijă să nu fie gel, pentru că nu va funcționa. Ar fi bine ca pasta să aibă particule pentru albire. Aplică pasta pe zgârieturi folosind o lavetă din microfibră sau un șervețel delicat. Lasă să se usuce, apoi șterge-o cu o cârpă ușor umedă.

4. Scapă de praf
Praful de pe tastatură poate fi îndepărtat cu ajutorul unui uscător de păr obișnuit. Îl poți folosi și pentru a elimina praful din unitate. Scoate calculatorul din priză și trage toate cablurile. Îndepărtează pereții laterali ai cutiei cu o șurubelniță. Folosește numai aerul rece.

5. Îndepărtează praful din zonele dificile
Folosește o siringă bulb pentru a scăpa de praful din radiator și ventilator. Ai grijă să aibă cel puțin 0.4l, ca să se creeze suficient aer.

6. Curăță tastele și butoanele mouse-ului
Amestecă oțet alb și apă în proporții egale, udă o lavetă din microfibră cu soluția și stoarce-o. Acoperă vârful unui obiect ascuțit, precum un cuțit de unt sau o linie, cu laveta și îndepărtează astfel murdăria de sub taste.

 

Citește și Cele mai bune TRUCURI pentru a curăța suprafețele MURDARE

Chiar dacă curățenia nu se află printre activitățile tale preferate, rezultatele justifică întotdeauna efortul depus. Puține lucruri se compară cu sentimentul pe care îl ai când vezi că totul în jurul tău strălucește de curățenie.
Iată aici câteva sfaturi pentru a face totul în casa ta să strălucească.

Cum să redai strălucirea unei mese de lemn

1-masa-1742929
Amestecă jumătate de ceașcă de oțet cu  un sfert de ceașcă de ulei de măsline, apoi înmoaie o cârpă în amestec și șterge lemnul. Zgârieturile vor dispărea complet, iar suprafața va arata ca nouă.

Cum să albești fețele de pernă

2-perna-6875577
Amestecă o cană de detergent, o ceașcă de praf de spălat vase mărunțit, o cană de înălbitor, jumătate de cană de borax și adaugă apă foarte fierbinte.

Cum să cureți un dulap

3-manere-1186167
Amestecă o lingură de ulei vegetal cu două linguri de praf de copt și aplică amestecul cu o perie sau o cârpă.

Cum să cureți capătul de la duș

4-cap-de-dus-4244492
Scapă de acumularea calcarului de pe robinete sau de pe capetele de duș cu ajutorul oțetului în numai 2o de minute. În cazul în care calcarul persistă, înfășoară capătul într-o pungă plastic și mai lasă oțetul încă o oră, apoi spală foarte bine.

Cum să cureți fierul de călcat

5-fier-3020766
Pune pe masa de călcat niște hârtie și presară puțină sare. Pornește fierul de călcat la temperatura maximă. Asigură-te că funcția de abur este oprită și că nu există apă în fier, apoi trece fierul încălzit peste sare. Toată murdăria va dispărea ușor.

Cum să cureți tigăile

6-tigaie-6730681
Vei avea nevoie de un produs de curățare pentru cuptor, mănuși de cauciuc și oțet simplu.

Cum să scapi de mucegaiul de pe cadă

7-cada-2685536
Folosește dischete din bumbac pe care le înmoi într-un înălbitor, așează-le pe mucegai și lasă-le peste noapte. Dimineața, îndepărtează orice mucegai rămas cu o periuță de dinți.

Cum să cureți grilajul de la aragaz

8-aragaz-2740005
Folosește amoniac. Pune grătarul într-o pungă de plastic și adaugă două-trei linguri de amoniac. Lasă-l timp de 12 ore, apoi clătește.

Cum să cureți tacâmurile

9-argintarie-5559520
Este ușor să cureți argintăria, folosind apă clocotită, o folie de aluminiu și sare. Acoperă un bol sau chiuveta cu folia și lasă argintăria acolo 30 de minute.

Cum să cureți canapeaua din microfibre

10-canapea-3359894
Poți să elimini petele de pe acest tip de canapea, cu o perie curată și o cantitate mică de spirt. Adaugă un pic de praf de copt pentru a scăpa de mirosul neplăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.