Cele mai bune TRUCURI pentru a curăța suprafețele MURDARE


Chiar dacă curățenia nu se află printre activitățile tale preferate, rezultatele justifică întotdeauna efortul depus. Puține lucruri se compară cu sentimentul pe care îl ai când vezi că totul în jurul tău strălucește de curățenie.
Iată aici câteva sfaturi pentru a face totul în casa ta să strălucească.

Cum să redai strălucirea unei mese de lemn

1-masa-1742929
Amestecă jumătate de ceașcă de oțet cu  un sfert de ceașcă de ulei de măsline, apoi înmoaie o cârpă în amestec și șterge lemnul. Zgârieturile vor dispărea complet, iar suprafața va arata ca nouă.

Cum să albești fețele de pernă


2-perna-6875577
Amestecă o cană de detergent, o ceașcă de praf de spălat vase mărunțit, o cană de înălbitor, jumătate de cană de borax și adaugă apă foarte fierbinte.

Cum să cureți un dulap

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

3-manere-1186167
Amestecă o lingură de ulei vegetal cu două linguri de praf de copt și aplică amestecul cu o perie sau o cârpă.

Cum să cureți capătul de la duș

4-cap-de-dus-4244492
Scapă de acumularea calcarului de pe robinete sau de pe capetele de duș cu ajutorul oțetului în numai 2o de minute. În cazul în care calcarul persistă, înfășoară capătul într-o pungă plastic și mai lasă oțetul încă o oră, apoi spală foarte bine.

Cum să cureți fierul de călcat

5-fier-3020766
Pune pe masa de călcat niște hârtie și presară puțină sare. Pornește fierul de călcat la temperatura maximă. Asigură-te că funcția de abur este oprită și că nu există apă în fier, apoi trece fierul încălzit peste sare. Toată murdăria va dispărea ușor.

Cum să cureți tigăile

6-tigaie-6730681
Vei avea nevoie de un produs de curățare pentru cuptor, mănuși de cauciuc și oțet simplu.

Cum să scapi de mucegaiul de pe cadă

7-cada-2685536
Folosește dischete din bumbac pe care le înmoi într-un înălbitor, așează-le pe mucegai și lasă-le peste noapte. Dimineața, îndepărtează orice mucegai rămas cu o periuță de dinți.

Cum să cureți grilajul de la aragaz

8-aragaz-2740005
Folosește amoniac. Pune grătarul într-o pungă de plastic și adaugă două-trei linguri de amoniac. Lasă-l timp de 12 ore, apoi clătește.

Cum să cureți tacâmurile

9-argintarie-5559520
Este ușor să cureți argintăria, folosind apă clocotită, o folie de aluminiu și sare. Acoperă un bol sau chiuveta cu folia și lasă argintăria acolo 30 de minute.

Cum să cureți canapeaua din microfibre

10-canapea-3359894
Poți să elimini petele de pe acest tip de canapea, cu o perie curată și o cantitate mică de spirt. Adaugă un pic de praf de copt pentru a scăpa de mirosul neplăcut.


0 comentarii pe “Cele mai bune TRUCURI pentru a curăța suprafețele MURDARE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.