9 metode prin care să-ți ALBEȘTI DINȚII acasă

Cu toții visăm să avem un zâmbet ca de Hollywood, dar nu toți își pot permite să meargă la dentist pentru albire. Din fericire, există câteva metode naturale de albire a dinților pe care le poți aplica acasă:

1. Carbon activat

Albirea cu carbon activat este una dintre cele mai simple și mai ieftine metode. E suficient să zdrobești o tabletă, să o presari pe periuța de dinți înmuiată în apă și să te speli ca de obicei.

2. Laptele praf și pastă de dinți

Folosirea laptelui praf nu numai că îți va albi dinții, ci îi va face și mai puternici. Aplică padtă de dinți pe periuță și deasupra puțin lapte praf și periază-te ca de obicei.

3. Bicarbonat de sodiu și suc de lămâie

FOLLOW ME

Pentru a încerca această metodă, trebuie să pui un praf de bicarbonat de sodiu pe periuță și câteva picături de suc de lămâie deasupra și să-ți periezi dinții. Totuși, nu ar trebui să faci asta mai mult de o dată pe săptămână.

4. Apă oxigenată

Înainte de a folosi apă oxigenată pentru albire, asigură-te că dinții tăi nu sunt prea sensibili. Dacă totul e în ordine, poți umezi o dischetă vătuită cu apă oxigenată și să-ți freci ușoor dinții. Nu exagera însă, ca să nu-ți deteriorezi smalțul.

5. Praf de copt și suc de lămâie

Amestecă o linguriță de praf de copt și una de suc de lămâie proaspăt stors și îți poți albi dinții în numai două minute. E important să nu lași amestecul în contact cu dinții pentru mai mult de două minute.

6. Sare de mare, suc de lămâie și pastă de dinți

Într-un bol mic, amestecă jumătate de linguriță de sare de mare și suc de lămâie proaspăt stors, ca să formezi o pastă. Aplică amestecul pe dinți pentru un minut, apoi clătește-ți gura.

7. Suc de lămâie și apă

Un amestec în proporții egale de suc de lămâie și apă poate să îți albească dinții și să îți dezinfecteze întreaga cavitate orală.

8. Oțet de mere și apă

Diluează o lingură plină de oțet într-un pahar de apă. Clătește-ți gura cu această soluție în fiecare dimineață, înainte de a te spăla pe dinți.

9. Căpșunile

E suficient să zdrobești o căpșună și să îți periezi dinții cu pasta.

Ține minte că nu ar trebui să folosești toate aceste metode în același timp și că nu ar trebui să încerci să îți albești dinții acasă dacă ai probleme cu ei.

Acum că ai aflat cum să îți albești dinții, iată câteva lucruri interesante despre ei:
1. Smalțul care îți acoperă dinții este cea mai dură parte a întregului corp.
2. Nu există două persoane cu același set de dinți – aceștia sunt la fel de unici precum amprentele digitale.
3. O persoană obișnuită petrece 38.5 zile din viață periindu-și dinții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.