De ce ne dor dinții + CONCURS

De foarte multe ori primesc complimente legate de zâmbetul meu și îmi doresc foarte mult ca toți copiii mei să-mi moștenească dantura frumoasă. Din fericire n-am avut nevoie de aparat dentar sau alte intervenții complicate, pentru că am avut dintotdeauna grijă la igiena orală.

Deși se spune că în timpul sarcinii dinții noștri au de suferit, nu pot să spun că am fost afectată prea tare, însă am o anumită sensibilitate pe care o resimt când beau sau mănânc ceva foarte rece. Nu acordam foarte mare importanță acestui aspect, însă am aflat căîn România, aproximativ 54% dintre adulți suferă atât de sensibilitate dentară, cât și de probleme gingivale, mult mai ridicat decât în alte țări europene Polonia (45%), Ungaria (42%) sau Cehia (39%).

Săptămâna trecută am fost cu Alesia la evenimentul de lansare Sensodyne Sensitivity & Gum, produs destinat persoanelor ce se confruntă cu sensibilitate dentară și probleme gingivale, unde am aflat și de statisticile supărătoare de mai sus. Tot acolo, am aflat și care sunt principalele cauze ce duc la sensibilitatea dentară și vreau ca întotdeauna să le împărtășesc și cu voi, mai ales că vin din partea unui specialist:

Cauzele sensibilității dentare:

– periaj dur sau cu periuță cu peri duri
– bruxism (scrâșnitul dinților)
– retracții gingivale
– gingivite
– dinți sparți/cariați
– mâncarea acidă (subțiază smalțul)
– procedurile stomatologice cum ar fi detratrajul (durerea dispare în 4-6 săptămâni)

Ce putem face:

FOLLOW ME

– să utilizăm paste de dinți cu fluor sau special create pentru dinții sensibili
– să folosim periuțe cu peri moi sau foarte moi
– să evităm alimentele acide
– să folosim zilnic apa de gură cu fluor
– să evităm scrâșnitul dinților

Tot de la medicul dentist prezent la eveniment am aflat și că e perfect normal ca la un anumit interval să schimbăm și pasta de dinți pe care o folosim, pentru că așa cum tenul se obișnuiește cu o cremă și nu mai vedem efectul, la fel se întâmplă și în cazul dinților. A recomandat ca în cazul în care avem sensibilități dentare să fim foarte atenți la perii pe care îi are periuța, pentru că e nevoie să fie foarte moi și, bineînțeles, să o schimbăm la 3 luni sau după ce am fost bolnavi.

Deși evenimentul nu era destinat neapărat copiilor am luat-o și pe Alesia cu mine și am asistat acolo la un moment de teatru radiofonic dintre doi dințișori, la care s-a amuzant destul de tare. A fost foarte atentă să prindă tot momentul, care s-a terminat cu un cântecel foarte haios și mărturisit și ea cu jumătate de gură că o mai dor dinții când mănâncă dulciuri, dar cred că uită repede de durerea asta ca să nu aibă interdicție la ceva ce îi place.

Pe toată durata prezentării a stat cuminte și, inspirată de cadrul în care ne aflam, a desenat și ea un dințișor. Era un dințișor vesel, nu ca cei care își exprimau sensibilitatea la înghețată și popcorn, iar la final, dr. Razvan Pelea a felicitat-o pentru „opera de artă”, așa că ea s-a declarat mulțumită de eveniment și a zis să o mai iau cu mine când am treabă.

Pentru că noi am intrat deja în posesia Sensodyne Sensitivity & Gum vă țin la curent cum voi putea savura vara asta limonadă rece și aștept să îmi spuneți și voi în comentarii dacă ați avut probleme cu sensibilitatea dentară și ce alimente vă dau bătăi de cap.

Pentru că îmi doresc să o testați și voi ca să îmi spuneți cum vi se pare, v-am pregătit alături de Sensodyne și un concurs! ❤ Puteți câștiga unul dintre cele 3 kit-uri de îngrijire orală (pastă de dinți + periuță) dacă:

1. Îmi spuneți într-un comentariu care sunt problemele dentare și gingivale cu care vă confruntați și cum reușiți să le țineți sub control.
2. Împărtășiți acest articol pe profilul vostru.

Succes! Câștigătorii vor fi anuntați pe 1 iulie și vor fi aleși prin tragere la sorți.

 

UPDATE:

 

Câștigătorii sunt:

Elena Ramona Savoiu

Carmen Aureliana Baicu

Alina Diana Moisă

 

Mulțumesc că ai citit acest articol. Dacă informațiile ți se par utile, le poți împărtăși cu prietenii tăi cu un simplu SHARE. Pe mine mă găsești zilnic și pe pagina mea de facebook, Instagram sau pe canalul de Youtube.

Hai cu mine pe:

Facebook: https://www.facebook.com/ela.craciun/
Instagram: https://www.instagram.com/elacraciun/
YouTube: https://www.youtube.com/elacraciun

0 comentarii pe “De ce ne dor dinții + CONCURS

 1. Vacaru Florentina Gabriela says:

  Am probleme cu sensibilitate dentară atunci când beau ceva rece sau mananc inghetata…
  De rezolvat incerc sa nu mai mananca inghetata si sa beau foarte rece…iar de cateva zile am inceput sa folosesc si pasta de dinti Sensodyne.

 2. Agache lucica says:

  Sensibilitate la rece si dulce,uneori imi sangereaza gingiile in timpul spalarii.folosesc apa de gura Listerine si pasta de dinti Crest prohealth

 3. Cristina Ion says:

  Ma confrunt cu o mare sensibilitate la rece dar si cu sangerari gingivale cam dese. Folosesc pasta de dinti speciala pentru a atenua din probleme si apa de gura.

 4. Trandafir Mihaela Anabela says:

  Am dureri la cald, rece, dulce, cam la fiecare periaj, mai am si sangerari gingivale 🙁 si uneori am impresia ca. mi cad dintii cu totul ca si cum as avea placa ingura precum batraneii😒

 5. Milea Mersinica says:

  Am sensibilitate si un inceput de paradontoza datorita diabetului. Pentru asta o data la 3 luni merg la detartraj, periaj profesional si verifica cum e, daca avanseaza sau ramane la acelasi nivel sau se retrage!

 6. Dutu Oana Monica says:

  Ma confrunt cu retractie gingivala și sensibilitate la rece cald. Încerc sa le țin sub control cu periajul lor de doua ori pe zi cu o pasta de dinți de calitate și cu vizite periodice la medicul dentist.

 7. Ionel Simona says:

  am probleme cu sensibilitatea de rece . ma deranjeaza cand beau sau mananc rece . nu suport .am incercat tot felul de paste de dinti ,dar degesba.

 8. Ionela Carlea says:

  Am sensibilitate la rece și sangerari gingivale la fiecare periaj.
  Folosesc permita de dinti electrică,pasta de dinți Lacalut și apa de gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.