9 MITURI pe care companiile de COSMETICE ne fac să le credem

Publicitate și ambalajul strălucitor sunt adesea factori care determină modul în care alegem produsele cosmetice.

Make-up artista Paula Begoun afirmă că multe dintre reclamele companiilor de înfrumusețare promit lucruri total neadevărate.  

Iată o listă cu cele mai răspândite mituri despre produsele cosmetice:

1. Cu cât e mai cunoscută firma, cu atât e mai bun produsul

1-23-9734245

Eficacitatea unui produs de frumusețe este determinată în întregime de compoziția sa chimică. Nici marca, magazinul care îl vinde, nici prețul nu au nicun efect asupra utilității sale. Verifică cu atenție ingredientele.

2. Cremele au efect de întinerire

FOLLOW ME

2-19-7122459

Fie că ești tânăr sau bătrân, este important să ai grijă de pielea ta și să folosești produsele potrivite pentru asta. Din păcate, crema de piele care previne îmbătrânirea nu există. Atunci când cumperi o crema anti-îmbătrânire, ceea ce compania vinde o cremă ce  păstrează pielea flexibilă, previne pigmentarea, și face ridurile mai puțin evidente.

3. Crema poate vindeca celulita

3-22-5123530

Dacă acest lucru ar fi adevărat, modelele nu ar mai folosi Photoshop. În prezent, nu există  date științifice sau produse cosmetice care te pot ajuta să scapi de celulită. Regimul, dieta și exercițiile fizice pot influența țesutul adipos, dar niciun produs cosmetic nu te poate ajuta să scapi de ea.

4. Bronzul este sănătos

4-19-9397136

5. Produsele organice sunt mai bune decât cele normale

5-20-5572584

Produsele organice sunt doar o metodă de introducere pe piață. Prezența produselor naturale în produsele cosmetice nu are niciun efect asupra eficacității produsului. Așa-numitele „produse cosmetice organice” ar putea fi mai sigure, pentru că nu conțin atâtea substanțe chimice, dar asta nu înseamnă automat că sunt mai eficiente.

6. Poți scăpa de ridurile mici cu ajutorul cremelor

6-18-6574933

Nu există produse cosmetice capabile să te scape de vergeturi, riduri, sau cearcăne. Acestea nu au efecte comparabile cu tratamentele cosmetice sau  Botox-ul. Știința pur și simplu nu a ajuns încă atât de departe și va dura mult timp până să ajungă în acel punct în care va repara astfel de probleme.

7. Protecția solară trebuie folosită numai când mergi la plajă

7-19-2792513

Folosirea produselor cu protecție solară este una dintre principalele metode de a ajuta la prevenirea apariției ridurilor, decolorării și pierderii supleței. Protecția solară ar trebui folosită pe toată perioada anului.

8. Șamponul oprește căderea părului

8-18-1731152

În ciuda a ceea ce scrie pe sticlă pentru a te tenta să cumperi produsul, șamponul nu are altă funcție asupra părului decât de a-l curăța. Secretul pentru îngrijirea părului constă în utilizarea frecventă a balsamului și a măștilor.

9. Există vopsea care nu dăunează părului

9-17-8674976

 Toate vopselele de păr au același efect dăunător și numai henna naturală are o șansă de a nu face rău părului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.