#TIPS&TRICKS

9 MITURI pe care companiile de COSMETICE ne fac să le credem

Scris de Ela la 07 octombrie 2016

Publicitate și ambalajul strălucitor sunt adesea factori care determină modul în care alegem produsele cosmetice.

Make-up artista Paula Begoun afirmă că multe dintre reclamele companiilor de înfrumusețare promit lucruri total neadevărate.  

Publicitate

Iată o listă cu cele mai răspândite mituri despre produsele cosmetice:


1. Cu cât e mai cunoscută firma, cu atât e mai bun produsul

1

Eficacitatea unui produs de frumusețe este determinată în întregime de compoziția sa chimică. Nici marca, magazinul care îl vinde, nici prețul nu au nicun efect asupra utilității sale. Verifică cu atenție ingredientele.

Publicitate

2. Cremele au efect de întinerire

2

Fie că ești tânăr sau bătrân, este important să ai grijă de pielea ta și să folosești produsele potrivite pentru asta. Din păcate, crema de piele care previne îmbătrânirea nu există. Atunci când cumperi o crema anti-îmbătrânire, ceea ce compania vinde o cremă ce  păstrează pielea flexibilă, previne pigmentarea, și face ridurile mai puțin evidente.

3. Crema poate vindeca celulita

Publicitate

3

Dacă acest lucru ar fi adevărat, modelele nu ar mai folosi Photoshop. În prezent, nu există  date științifice sau produse cosmetice care te pot ajuta să scapi de celulită. Regimul, dieta și exercițiile fizice pot influența țesutul adipos, dar niciun produs cosmetic nu te poate ajuta să scapi de ea.

4. Bronzul este sănătos

4

5. Produsele organice sunt mai bune decât cele normale

5

Produsele organice sunt doar o metodă de introducere pe piață. Prezența produselor naturale în produsele cosmetice nu are niciun efect asupra eficacității produsului. Așa-numitele „produse cosmetice organice” ar putea fi mai sigure, pentru că nu conțin atâtea substanțe chimice, dar asta nu înseamnă automat că sunt mai eficiente.

6. Poți scăpa de ridurile mici cu ajutorul cremelor

6

Nu există produse cosmetice capabile să te scape de vergeturi, riduri, sau cearcăne. Acestea nu au efecte comparabile cu tratamentele cosmetice sau  Botox-ul. Știința pur și simplu nu a ajuns încă atât de departe și va dura mult timp până să ajungă în acel punct în care va repara astfel de probleme.

7. Protecția solară trebuie folosită numai când mergi la plajă

7

Folosirea produselor cu protecție solară este una dintre principalele metode de a ajuta la prevenirea apariției ridurilor, decolorării și pierderii supleței. Protecția solară ar trebui folosită pe toată perioada anului.

8. Șamponul oprește căderea părului

8

În ciuda a ceea ce scrie pe sticlă pentru a te tenta să cumperi produsul, șamponul nu are altă funcție asupra părului decât de a-l curăța. Secretul pentru îngrijirea părului constă în utilizarea frecventă a balsamului și a măștilor.

9. Există vopsea care nu dăunează părului

9

 Toate vopselele de păr au același efect dăunător și numai henna naturală are o șansă de a nu face rău părului.

Publicitate

Alţii au citit şi despre:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

--