9 produse care au fost INTERZISE în alte țări din cauza ingredientelor


Te-ai gândit vreodată la ceea ce cumperi de la supermarket? De multe ori ai încredere în reclamele producătorului, în popularitatea unui produs și în ambalajul frumos, fără să te gândești la ororile care pot fi ascunse în interior.

Iată o listă cu produse care încă sunt în rafturile magazinelor în unele țări și sunt interzise în altele. Desigur, vom oferi și explicații.

1. Kinder Surprise

Această bunătate iubită de mulți oameni, mai ales de copii, a fost interzisă în SUA în 1938. Guvernul a interzis vânzarea de produse care conțin un element necomestibil. Și din moment ce aceste piese mici din aceste ouă pot fi periculoase, importul ouălor de ciocolată a fost întotdeauna suprimat. Cu toate acestea, în urmă cu 5 ani, producătorii inventivi au reușit să eludeze legea și să revină pe piața americană.

2. Coloranții artificiali


În ultimii 50 de ani, numărul de coloranți chimici utilizați a crescut cu 500%, ceea ce a adus mult rău sănătății tale. Acești aditivi provoacă hiperactivitate și pot, de asemenea, dezvolta o alergie sau pot crește riscul de a avea cancer. De aceea, unii coloranți artificiali din produsele exportate în Europa sunt fie eliminați complet din produs, fie înlocuiți cu cei naturali.

3. Pui cu antibiotice

FOLLOW ME

Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… 
Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. 
Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. 
Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. 
Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. 
Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. 
Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. 
De ce? 
Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: 
În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 
👉🏻 Cum îți asiguri copilul? 
Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 
👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 
🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău
🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere
🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) 
⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui
⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina
⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță
⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!
Statisticile cu privire la accidente rutiere din România sunt extrem de triste… Mă număr printre cei care au fost implicați în accidente. Deși eram în oraș și circulam cu viteză mică, în impact, mașina a avut daună totală. I-am mulțumit lui Dumnezeu că eu nu am pățit nimic și că Alesia nu mai era cu mine în mașină, o lăsasem la școală. Dar știți cum își punea centura până atunci? Cu smiorcăieli și milogeală. Așa se punea și Nicholas în scaun până la acest experiment la care l-am luat să asiste și să vadă ce se poate întâmpla. Putem să le explicăm copiilor în multe feluri de ce un lucru e periculos, însă, din păcate, cel mai bine funcționează atunci când se conving singuri. Experimentul pe care l-am făcut pentru campania #CelMaiSigurLoc inițiată de @omvpetrom și Poliția Română a fost unul dur, dar vă recomand să arătați filmările copiilor voștri sau altor membri ai familiei care nu înțeleg de ce e important să fim asigurați în mașină. Nicholas se pune singur acum în scaun și sunt pregătită să-i reamintesc de acest experiment atunci când va uita și va proceda altfel. De ce? Conform informațiilor primite de la Poliția Română și Petrom: În 2021, 2159 de copii au fost victime pe şoselele din România. Asigurarea corectă, la fiecare drum, este cea mai bună șansă în caz de impact, iar riscurile să păţească ceva scad vertiginos. 👉🏻 Cum îți asiguri copilul? Sistemele de siguranță și dispozitivele de fixare, precum scoica de protecție, scaunul auto și înălțătorul, îl protejează pe cel mic atunci când călătoriți împreună. Acestea sunt obligatorii din prima zi de viață până când copilul ajunge la înălțimea de 1,35 m 👉🏻 Cum alegi corect un dispozitiv de protecție? 🤍 să fie potrivit cu vârsta, înălțimea sau greutatea copilului tău 🤍 să fie potrivit pentru mașina ta, în funcție de sistemul de prindere 🤍 să fie certificat în urma unui test de impact independent (ADAC, OAMTC, Plus, NHSA, Which, RACE) ⚠️ asigură-l pe cel mic corect, conform nevoilor lui ⚠️ nu ține niciodată copilul în brațe atunci când mergeți cu mașina ⚠️ poartă întotdeauna centura de siguranță ⚠️ fii un model pentru copilul tău: acționează cum ai vrea să acționeze el!

Livrarea de pui de la cea mai mare companie americană de fabricare a cărnii, Tyson Foods, este interzisă în Europa, Rusia, Norvegia și Australia. S-a întâmplat după ce lumea a aflat că Tyson a injectat antibiotice, steroizi, medicamente antiinflamatoare și ketamină în păsările lor. După anunțarea acestor informații, reprezentanții companiei au promis să excludă utilizarea acestor articole, ceea ce au făcut în luna septembrie a acestui an.

4. Produsele modificate genetic

Mai mult de jumătate din țările din Europa au interzis produsele modificate genetic în 2015 din motive care includ alergenicitatea, toxicitatea și scăderea valorii nutriționale a produselor. Este important să știi că nu numai fructele și legumele pot fi modificate genetic, dar și produsele de origine animală.

5. Pâine cu bromat de potasiu

Ai auzit vreodată de bromat de potasiu ? Acesta servește ca o pulbere de copt . Cu ajutorul său, pâinea rămâne moale și frumoasă pentru o perioadă lungă de timp ca și cum tocmai ar fi fost scoasă din cuptor. Dar bromatul de potasiu poate provoca dureri de cap, erupții cutanate și probleme cu digestia. Din păcate, se găsește în cele mai multe tipuri comerciale de pâine. Este interzisă în Canada, China și UE.

6. Somon de crescătorie

Somonul cultivat în ferme este interzis în Australia și Noua Zeelandă. Problema este că acești pești de crescătorie sunt ținuți la o dietă strictă specială care include antibiotice și elemente pentru creșterea caloricității. Nu există elemente sănătoase în acest somon.

7. Alimente cu înlocuitori de grăsimi

Olestra este un înlocuitor sintetic de grăsime, iar numărul de calorii pe care îl conține este zero. Este adesea folosit în chipsuri de cartofi fără grăsimi. Se crede că această substanță chimică provoacă multe consecințe negative pentru organism, inclusiv absorbția slabă a vitaminelor esențiale. Alimentele care conțin olestra sunt complet interzise în Canada și Europa.

8. Băuturi pentru fitness

Băuturile pentru sportivi nu sunt neapărat rele sau interzise și conțin, de fapt, vitamine, minerale și alte elemente sănătoase. Dar unii producători lipsiți de scrupule blochează mirosul rău al acestei băuturi și sporesc culoarea cu ajutorul uleiului vegetal bromurat, BVO (E-443). E-443 este interzis în Japonia și Europa datorită toxicității sale și există, de asemenea, riscul de a dezvolta cancer de sân și de prostată.

9. Lapte

Producătorii folosesc multe trucuri diferite pentru a mări vânzările. Pentru a obține mai mult lapte, unele vaci din SUA primesc un hormon de creștere. Utilizarea laptelui de la astfel de vaci este legată de un risc de cancer, un risc crescut de boli cardiovasculare și o creștere a nivelului hormonilor tiroidieni. De aceea acest lapte este interzis în Norvegia, Elveția, Noua Zeelandă, Japonia, Australia și alte 29 de țări europene.

 

sursa: brightside.me


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.