O piele curată face parte dintre principalele elemente asociate cu frumuseţea. Un mod de a te asigura că ai o piele frumoasă şi sănătoasă e să ai grijă de ea în fiecare zi. Iată câteva remedii naturale care te vor ajuta să îndepărtezi punctele negre și albe de pe nas și față:
1. Lămâie + miere + zahăr
Taie o lămâie pe jumătate și acoepră suprafața tăiată cu miere în întregime. Apoi presară pe jumătatea de lămâie niște zahăr (din trestie de zahăr), și masează zonele problematice cu acest „burete” natural într-o mișcre circulară. Urmează această procedură o dată pe săptămână.
2. Vaselină + folie de plastic
Folosește acest truc după duș, fiindcă ai porii deschiși de la apa fierbinte. Aplică vaselină pe zonele afectate. Apoi, așază folia de plastic peste. După aceea, aplică un prosop fierbinte și așteaptă să se răcească la temperatura camerei. Apoi folosește un șervețel pentru a îndepărta surplusul de vaselină de pe față și strânge ușor pielea cu punctele negre pentru a le îndepărta. În final, șterge-te pe față cu o dischetă de bumbac înmuiată în loțiune. Repetă procedura o dată sau de două ori pe lună.
3. Ulei de cocos + uleiuri esențiale
FOLLOW ME

La mulți ani, Alesuca noastră curajoasă, blândă, dar neînfricată! 💕🎉 I-am sărbătorit în avans ziua luni seara, alături de prietenii ei, la o petrecere laser tag, cu ea urcată pe un tigru uriaș. 🐆 Oricât de greu îmi e uneori să îi țin piept cu răbdare, sunt mândră de ea că e o fată atât de hotarâtă, efervescentă și cu principii solide! E foarte greu să câștigi un argument cu ea, pentru că își apără cu înverșunare punctul de vedere, lucru ce o va ajuta foarte mult în viitor. Pe cât de aventurieră e, căci ar sta numai cu genunchii juliți dacă ar fi după ea și dorința ei de a face toate trăznăile posibile, pe atât e de blândă și grijulie când vine vorba de cele mai constante și dragi pasiuni ale ei: animalele și natura. E o oază de bunătate și o enciclopedie cu baterii inepuizabile, în fiecare zi spunându-ne câte un știați câte specii de păiajeni există în România, știați cum se numesc trandafirii care cresc așa de încolăciți? E sinceră și directă, dar știe cum să nu îți rănească sentimentele. Pune pasiune în tot ce face, e descurcăreață, agilă, amuzantă și iubită de noi toți, iar de azi are 11 ani. ❤️

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
Încălzește timp de 10-15 secunde o pătrime de ceașcă de ulei de cocos la microunde. Apoi combină-l cu 10 picături de ulei de lămâie, lavandă și arbore de ceai. Amestecă bine. Folosește o dischetă de bumbac pentru a aplica soluția pe piele dimineața și seara după ce te speli pe față. Păstrează amestecul într-un borcan închis, la temperatura camerei.
4. Scorțișoară + făină de ovăz
Amestecă o linguriță de făină de ovăz cu o linguriță de pudră de scorțișoară. Adaugă puțină apă caldă și amestecă bine, până are consistența unei creme foarte groase. Aplică ușor amestecul pe față, cu degetele, într-o mișcare circulară. După un minut, spală-te bine pe față cu apă rece. Scorțișoara te poate face să simți furnicături, dar senzația o să dispară după ce te speli pe față. Trucul ar trebui să fie urmat de 2 ori pe lună.
5. Zahăr + miere + ulei de măsline + extract de vanilie
Combină o pătrime de ceașcă de zahăr alb cu o pătrime de ceașcă de zahăr brun într-un bol și amestecă. Adaugă o pătrime de ceașcă de ulei de măsline și amestecă bine. Adaugă apoi 1 lingură de miere și o jumătate de linguriță de extract de vanilie. Amestecă bine ingredientele până obții o pastă fină, apoi folosește rezultatul pe zonele cu probleme. Clătește cu apă caldă. Urmează procedura o dată pe săptămână. Păstrează amestecul într-un borcan etanș, la temperatura camerei.