9 SECRETE simple care te vor ajuta să-ți cureți casa mai bine decât o menajeră

Toată lumea are un prieten care, atunci când mergi la el acasă, are ordine perfectă, vase strălucitoare și niciun fir de praf pe rafturi. Credem că pentru asemenea performanțe e nevoie de talent sau cel puțin de gene bune. Totuși, lucrurile nu stau chiar așa. Iată cum poți fi și tu atât de ordonată:

1. Diferența dintre ordine și curățenie

Casa poate să fie perfect curată, dar nu va părea prea ordonată dacă toate suprafețele sunt acoperite de diverse lucruri – jucării de-ale copiilor, haine, teancuri de cărți sau hârtii. E foarte important să nu ai o casă încărcată.

2. Absența lucrurilor inutile

E dificil să îți imaginezi cum poate să fie o casă ordonată dacă există o mulțime de lucruri inutile în ea. Pentru început, evită să ai două obiecte de același tip. Nu cumpăra un alt pieptene și a zecea cană dacă ce ai deja îți ajunge. Nu cumpăra recipiente dacă nu știii exact ce vei păstra în ele.

3. O cutie pentru lucrurile care nu sunt la locul lor

FOLLOW ME

3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻  Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania.  Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul.  Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎  În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră.  Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi:  🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali
🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară
🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător  Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun!  Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?
3 lecții despre sustenabilitate pe care le-am luat cu mine și în 2023 👆🏻 Anul trecut am fost implicată într-un proiect care mi-a plăcut extrem de mult din toate punctele de vedere: #FaptePentruUnViitorMaiBun by @lidlromania. Având 3 copii cu vârste atât de diferite, nu aveam cum să nu observ cât de mult evoluează lucrurile în tot ceea ce ține de creșterea lor de la un copil la altul. Dacă în 2006, când am devenit mamă pentru prima oară, preocuparea pentru mediu era extrem de puțin abordată, în 2018, când s-a născut Nicholas, lucrurile stăteau complet diferit. Între timp, Alesia avea și ea deja 6 ani și era deja mica noastră ecologistă pentru că școala ei pune foarte mult accent pe subiectele ce țin de protejarea Planetei. 🌎 În prezent, avem la îndemână foarte multă informație despre sustenabilitate, dar și foarte multe modalități prin care să reușim ca prin obiceiurile noastre de zi cu zi să lăsăm o amprentă cât mai puțin dăunătoare în urma noastră. Cele mai simple lucruri pe care le putem face începând de azi: 🌿 să consumăm mai multe produse de la producători locali 🌿 să evităm cât mai mult risipa alimentară 🌿 să ne îndreptăm mai mult atenția către alimentele BIO, crescute cu etică și respect pentru mediul înconjurător Lumea din jurul nostru este într-o continuă schimbare și îmi doresc ca eu să fiu de partea bună a baricadei. Le datorez asta copiilor mei, pentru un viitor mai bun! Tu ce #FaptePentruUnViitor mai bun ți-ai propus să faci?

Nimeni nu e perfect. Se mai întâmplă ca oaspeții să sosească pe neașteptate. În loc să te grăbești să pui totul la locul său, ia-ți o cutie specială. Pune toate lucrurile care sunt în plus acolo înainte de sosirea oaspeților și apoi așază-le la locul lor după plecarea musafirilor. Astfel, nu te vei mai întreba după aceea „oare unde am pus fierul de călcat?”

4. Verifică dezordinea ieșind din cameră

Formează-ți obiceiul de a ieși din camera cu câte un lucru care nu ar trebui să stea acolo. Ar putea fi vorba de căni murdare, cărți sau pur și simplu haine care ar trebui să fie spălate. Vei vedea astfel cum dezordinea începe încet încet să se transforme în ordine.

5. Fă curățenie ca o metodă de distracție și relaxare

Ar fi un obicei foarte bun dacă, după ce vii de la muncă, te-ai putea calma făcând puțină ordine. A transforma sarcinile gospodărești într-un ritual relaxant este util atât pentru casa ta, cât și pentru echilibrul tău interior.

6. Atunci când faci curățenie, gândește totul în grile

Vizualizând spațiul în grille nu vei rata nimic și nu te vei mai întoarce în același loc pentru a doua oară.

7. Începe întotdeauna de sus în jos

Dacă vrei să faci curat serios, curăță podeaua la final. Astfel nu vei da praf sau murdărie peste o zonă pe care ai curățat-o deja.

8. Ajută-te de cârlige pentru a menține ordinea

Oamenii au intenții bune atunci când își formează niște sisteme de organizare, dar uneori e prea complicat să așezi lucrurile în coșuri. Poate că îți va fi mai ușor să folosești niște cârlige pentru a le agăța.

9. Curăță câte puțin în fiecare zi

Oamenii se împiedică de detalii, dar e mai bine să vezi imaginea de ansamblu. Alocă 15 minute pe zi unor sarcini rapiide – te vei simți mai bine și îți va fi mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.