9 TRUCURI pe care să le folosești pentru a avea mereu o casă FRUMOASĂ

Uneori s-ar părea că un interior stilat, în care să fie ușor să menții ordinea e un vis imposibil. Asta nu e însă adevărat. Iată secretele unui interior mereu ordonat:

1. Suprafețe fine

Suprafețele din interiorul casei tale ar trebui să fie cât mai fine cu putință, deoarece în locurile de îmbinare se adună cea mai multă murdărie, mai ales atunci când e vorba de suprafețe mari, precum pereții și podeaua.

2. Culoarea

Ca să pară că ai o casă curată, culorile ideale pentru podele sunt cele neutre, de gri. Pe acestea nu se vede praful și nu creează un contrast așa evident. De asemenea, nici nu țin „evidența” fiecărui pas, ca cele negre.

 

FOLLOW ME

3. Mortar închis la culoare pentru gresie

Mortarul pentru gresie ar trebui să fie închis la culoare. Nu numai că arată mai frumos, dar împiedică și apariția petelor.

4. Fără obiecte pe care se pune praful

Bibelourile și suvenirurile sunt catastrofale atunci când vine vorba de a păstra ordinea în casă, deoarece praful se pune pe ele și e destul de greu să le cureți. Ar fi o iddee să le ascunzi în dulapuri cu uși de sticlă, lasându-le afară numai pe cele care îți sunt cu adevărat dragi.

5. Minimalism

Dacă nu vrei să petreci prea mult timp făcând foarte des curat, atunci stilul minimalist este cel mai potrivit pentru tine. Acesta combină sprafețele fine, culorile laconice și filozofia respingerii detaliilor și ornamentelor inutile.

6. Tapițerie practică

În încercarea de a-ți menține casa curată, fotoliile și canapelele din piele îți vor fi de mare ajutor, pentru că e suficient să le cureți cu o cârpă umedă. Dacă preferi totuși materialele textile, alege modele cu tapițerie care poate fi îndepărtată și spălată.

7. Locurile libere

Dulapurile nu ar trebui să fie numai aproape de perete, ci și de tavam. Folosește spațiul în mod rațional, astfel încât să nu mai ai dulapuri aglomerate. Dacă dulapurile tale nu ajung la tavan, folosește niște cutii pentru a umple golul și pentru a mai câștiga niște spații de depozitare.

8. Suprafețe lucioase în bucătărie

Acestea sunt cel mai ușor de spălat. Alege nuanțe deschise – pe acestea nu se văd amprentele. Poate că nu degeaba suprafețele albe sunt atât de populare în stilul scandinav.

9. Nu-ți lua covoare

Pe covoare și carpete se va pune mult praf și asta îți va aduce multe bătăi de cap. Există tehnologii care încălzesc podelele, așa că apelarea la covoare poate să fie ceva de domeniul trecutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.