9 TRUCURI pentru a curăța BUCĂTĂRIA foare ușor

E greu să găsești pe cineva căruia să îi placă să facă ordine, mai aes în bucătărie. Prima dată ne gândim la tigaie, care pare că nu se curăță complet niciodată, însă nici aragazul sau frigiderul nu sunt chiar cele mai plăcute lucruri de curățat.

Iată însă niște trucuri care te vor ajuta cu treburile în bucătărie:

1. Cum să speli blender-ul ușor

Scufundă-l într-un recipient plin cu apă caldă și adaugă câteva picături de detergent. Apoi, apasă butonul de pornire pentru 20 de secunde. Clătește sub jet de apă și uită de frecarea resturilor de mâncare.

2. Curățarea cuptorului cu microunde

Poți avea un cuptor strălucitor cu ajutorul unor șervețele umede. Încălește 5-7 șervețele la microunde pentru 3-5 minute. Aburul va înmuia murdăria, iar după ce se răcesc le vei putea folosi pentru a șterge petele.

FOLLOW ME

3. Scapă de mirosurile neplăcute din cuptorul cu microunde

Într-un pahar cu apă, adaugă o jumătate de pahar de suc de lămâie și încălzește amestecul la microunde pentru 3-5 minute. Lasă-l acolo pentru încă 10 minute după ce ai stins cuptorul și mirosurile neplăcute or să dispară.

4. Cum să speli o tigaie ruginită

Pentru a scăpa de arsura de pe o tigaie ruginită, nu folosi detergent sau bureți abrazivi. Folosește un prosop de hârtie pentru a freca tigaia cu sare și apoi spal-o bine. Ca să nu se lipească, toarnă apoi un pic de ulei vegetal.

5. Trucul pentru râșnițele de cafea

E recomandat să nu folosești râșnița de cafea pentru mirodenii, fiindcă vor rămâne urme ale uleiurilor esențiale. Dacă asta s-a întâmplat deja, nu-ți face griji. Poți scăpa de mirosul din dispozitiv măcinând câteva boabe de orez crud.

6. Curăță răzătoarea de brânză

Te-ai săturat de brânza care rămâne pe răzătoare? O poți curăța foarte ușor cu o simplă pensulă pentru pictat – perii săi aspri vor scăpa de brânză și de alte alimente lipicioase.

7. Curăță coșul de gunoi

 Vechiul coș de gunoi care te-a servit atâția ani ar putea avea și el nevoie de puțină atenție. Pentru a-l curăța bine, umple-l cu niște cuburi de gheață făcute pe jumătate din apă, pe jumătate din oțet. Când se topește gheața, clătește-l.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.