Când viaṭa îṭi dă lămâi…fă cea mai bună limonadă!
Vara s-a instalat de câteva săptămâni bune, iar căldura devine, uşor-uşor, destul de greu de suportat. Că nu toată lumea se bucură de căldură nu este niciun secret, iar cei care cu greu rezistă acestei perioade ar face orice să se poată răcori puţin. Pentru ei, dar şi pentru cei care iubesc să lenevească pe un fotoliu confortabil sau poate un şezlong sau chiar un leagăn, am ales câteva reţete de limonade delicioase pe care oricine le poate prepara acasă, cu un efort minim.
Aşadar, aveţi nevoie de câteva fructe proaspete, o carafă în care să puneţi sucul şi câteva pahare, pentru voi şi prietenii voştri.
1. Limonadă cu lămâie, ghimbir şi miere. Aveţi nevoie pentru 1 litru de limonadă de 3 lămâi bine coapte, o rădăcină de ghimbir, miere în funcţie de preferinţe şi apă plată. Tăiaţi lămâile în jumătăţi, opriţi o jumătate şi restul stoarceţi-le. Jumătatea rămasă o tăiaţi în felii subţiri. Apoi se rade ghimbirul pe răzătoare – eu prefer pe dinţii cei mai mici, dar nu cei mai ascuţiţi pentru a evita accidentările. Amestecaţi bine sucul de lămâie cu ghimbirul şi mierea, apoi puneţi apa plată. La final, feliile de lămâie. Lăsaţi la frigider sau puneţi cuburi de gheaţă.
2. Limonadă cu lămâie, mentă, zahăr brun şi apă minerală. Stoarceţi lămâile şi amestecaţi zeama cu zahărul până ce acesta se topeşte. Tăiaţi frunzele de mentă nu foarte mărunt, dacă vreţi le puteţi rupe cu mâna, şi puneţi-le în carafă, turnaţi zeama de lămâie îndulcită şi apa minerală. Pentru decor, dar şi pentru aromă, puteţi pune şi câteva felii de lime. Se lasă la frigider şi se bea cu gheaţă.
3. Limonadă cu grepfruit si lămâie. Necesar: o lămâie, 2 grepfruit roz, un plic de zahăr vanilat, 3 linguri de miere de albine şi apă plată sau minerală. Stoarceţi citricele, adăugati zahărul vanilat, mierea şi apa. Amestecaţi bine până se topeşte mierea şi zahărul. Pentru servire, se pot pune câteva felii de lămîie în pahar, ca decor.
FOLLOW ME
4. Limonadă cu pepene roşu, lămâie şi mentă. Aveţi nevoie de un pepene mai mare care a fost ţinut la frigider, 2-3 lime, zahăr sau miere, mentă. Nu se pune apă, dar dacă doriţi puteţi pune şi un pahar de apă minerală. Curăţaţi de sâmburi pepenele şi stoarceţi-l cu un storcător. Peste sucul obţinut se pune zeama de lime, mierea şi menta. Se amestecă bine şi se bea cu gheaţă sau după ce a fost lăsat la frigider.
5. Limonadă cu căpşune. Aveţi nevoie de sucul de la o lămâie zemoasă, 2-3 lime stoarse, 1 kg de căpşuni pe care le spălaţi şi le stoarceţi, zahăr brun şi apă plată sau minerală, în funcţie de preferinţe. Amestecaţi toate ingrendientele şi lăsaţi la rece sau puneţi fulgi de gheaţă. Un secret pentru realizarea acestei băuturi este să curăţaţi căpşunile şi să puneţi zahăr peste ele, apoi să le lăsaţi câteva ore la frigider – astfel, îşi vor lăsa siropul. Apoi le pasaţi şi le amestecaţi cu celelalte ingrediente.
6. Limonadă de lămâie şi piersici. Aveţi nevoie de 2 lămâi, 3 piersici coapte, zahăr şi apă plată. Decojiţi piersicile după ce le-aţi spălat bine, îndepărtaţi sâmburii, tăiaţi-le în bucăţi mici şi lăsaţi-le într-un vas cu zahăr şi cu zeama de la lămâi. Amestecaţi să se omogenizeze şi turnaţi apa plată. Se poate servi şi cu gheaţă sau de la frigider. În loc de apa plată se poate pune apă minerală.
Trebuie să vă spun că aceste băuturi se pot face şi cu mai puţin zahăr sau miere, în funcţie de dependenţa fiecăruia de dulce. Eu prefer să consum foarte puţin zahăr, chiar aleg să beau limonada mai acrişoară, dar aceasta este opţiunea mea. Voi, dacă doriţi, puteţi folosi îndulcitori precum zaharina, sirop de stevia, sirop de arţar, nectar de agave. Iar dacă alegeţi să decoraţi limonada cu frunze de mentă, trebuie să ştiţi că pe lângă aroma pe care o oferă gustului, aceasta eliberează şi uleiuri volatile care inhibă centrii agresivităţii. Rezultatul: vă veţi simţi mai relaxaţi, calmi şi, totodată, mai energici.
sunt mare amatoare!!!
sunt mare amatoare!!!