Mai delicios decât pepenele galben nu cred că se poate. Ok, poate doar pepenele roșu. Dar competiția este strânsă. Cel puțin în ceea ce mă privește 🙂 E unul dintre motivele pentru care vara merită să fie eternă, nu credeți? Un motiv foarte delicios și parfumat, dar și incredibil de bun pentru tot ceea ce înseamnă funcționarea organismului nostru.
Știu că mulți dintre noi îl mâncăm exclusiv pentru gust, însă bine ar fi să nu îi ignorăm nici proprietățile și avantajele multiple, printre care:
- Are puține calorii și grăsimi
- Este bogat în vitamine și minerale
- Excelentă sursă de Vitamina A, un puternic antioxidant, esențial pentru sănătatea ochilor
- Conține antioxidanți care protejează împotriva cancerului de colon, prostată, sân, plămân sau pancreas
- O bună sursă de potasiu, ajută la buna funcționare a ritmului cardiac și a presiunii sângelui, ferindu-ne, astfel, de riscul atacurilor cerebrale sau a bolilor de inimă
- Conține o cantitate însemnată de vitamin B și C, dar și mangan, dezvoltând, astfel, rezistența organismului la agenți infecțioși
- Îmbunătățește sănătatea pielii
- Este ultra-bogat în fibre
- Reglează nivelul zahărului din sânge
- Ajută la vindecarea rănilor și a mușchilor
În ceea ce privește “întrebuințarea”, partea cea mai bună este că e minunat de consumat ca atare, fără alte completări sau transformări, pentru a-i asimila toate beneficiile și a ne bucura de gustul sau inconfundabil. Este ideal la micul-dejun! 😉