Soarele, dușmanul tău? Cum tratezi o arsură solară

La soare te poți uita, dar la tine… ba? Dacă ai avut ghinionul să te expui la soare în orele de vârf (12.00-16.00) sau să nu folosești o loțiune cu SPF suficient de mare pentru a te proteja eficient, probabil te-ai ales cu o arsură solară urâtă și dureroasă.

E de la sine înțeles că trebuie să stai departe de raze în această perioadă, evitând complet șezlongul sau terasa cu umbreluțe din paie. Odată ce te-ai îndepărtat fizic de sursa durerii tale, poți trece la tratarea zonei care te ustură. Uite ce fac eu când sunt în situația aceasta:

1. Fac dușuri reci. Apa rece calmează iritația și te răcorește complet. Cum ies din baie, tamponez ușor pielea cu prosopul, fără să o usuc complet. La final, aplic o loțiune hidratantă care să rețină picăturile de apă la nivelul pielii.

2. Aloe, aloe, aleluia! Gelul de aloe vera face minuni pentru pielea arsă și dureroasă. La fel de bună este și soia.

3. Apelez la antiinflamatoare. Deseori, observ că zona afectată s-a inflamat. În loc să aștept să treacă de la sine, îmi ajut corpul cu ibuprofen.

4. Am grijă să beau foarte multă apă. Pielea devine extrem de uscată după expunerea la soare – se vede cu ochiul liber, nu?

FOLLOW ME

5. În cazul în care m-am pricopsit cu bășici, tratez pielea cu atenție, știind că este mai delicată ca niciodată. Orice ai face, nu sparge bășicile!

6. Evit hainele fără mâneci, care au umerii sau spatele gol. Este esențial să-ți protejezi pielea de razele soarelui în timp ce se vindecă așa că poartă bluze din materiale lucioase sau opace, prin care nu trece lumina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.