10 trucuri BRILIANTE pe care o să vrei să le încerci IMEDIAT pentru baia ta

Designul interior este arta sau știința de a înfrumuseța interiorul clădirilor, uneori și exteriorul, pentru a obține un mediu mai sănătos și mai plăcut din punct de vedere estetic pentru locuitori. Designul interior este o profesie multifațetată, care include dezvoltare conceptuală, planificarea spațiului, inspecțiile locului, programare, cercetare, comunicarea cu partea interesată a proiectului, gestionarea construcției și executarea design-ului.

Stilul Art Deco a început în Europa, în primii ani ai secolului XX, odată cu micșorarea stilului Art Nouveau. Art Deco se bazează, în principiu, pe forme geometrice, optimizare și linii simple. Art Deco a respins materialele tradiționale de decorație, folosind lucruri neobișnuite, precum crom, sticlă, oțel inoxidabil etc.
Acesta poate fi aplicat și în decorarea băilor. Dacă te-ai plictisit să intri într-o baie învechită și visezi la o schimbare, o poți decora folosind niște mijloace simple și ieftine.

De asemenea, poți alege pentru baie stilul Zen. Băile decorate în stil zen nu numai că îți oferă confortul necesar de care ai nevoie după o zi obositoare, dar adaugă și un plus de valoare întregii tale case. În băile Zen se folosesc de obicei material organice și naturale, iar unul dintre principiile de bază ale băilor Zen este design-ul minimalist. Contează foarte mult și ambianța și iluminarea, dar și culorile. Acestea trebuie să fie monocrome (negru, alb), cu nuanțe de gri sau tonuri de maro pământiu. Astfel de culori sunt perfecte pentru a crea efectul de Zen. De asemenea, poți folosi pietre și fântâni sau mici lacuri.

Iată câteva dintre cele mai grozave idei pentru a-ți aranja baia într-un mod sensibil și creativ – după cum vei vedea, nu trebuie să sacrifice confortul practic de dragul imaginației sau al modei:

1. Un nou mod de a atârna prosoapele

1-6-4709318

FOLLOW ME

Dacă te-ai plictisit de vechile modele, poți oricând să apelezi la creativitate pentru a-ți rearanja baia.

2. Rafturi de lemn impresionante pe care ți le poți confecționa acasă

2-7-7615924

Poți să găsești pe Internet informații și instrucțiuni ușoare despre cum să le creezi.

3. Coșuri stilate pe care le poți atârna

3-7-6662436

Astfel de coșuri reprezintă o soluție simplă și foarte frumoasă pentru a-ți depozita accesoriile de baie. Caută mai multe detalii.

4. Panouri magnetice pentru produsele cosmetic

4-8-8081738

O idee cât se poate de ingenioasă.

5. Un tub pentru pasta de dinți mult mai ușor de folosit

5-8-8848520

Această invenție te ajută să economisești puțin timp și destui nervi. Nu e dificil de pus în practică.

6. Idei ingenioase pentru decorarea băii

6-8-5741818

Acesta este un exemplu extraordinar și practice pentru a-ți aranja lucrurile într-un spațiu aglomerat.

7. Rafturi din scânduri

7-8-5880577

Pe aceste piese de mobilier ușor de confecționat acasă poți așeza diverse lucruri.

8. Folosește într-un mod cât mai practic spațiul limitat de depozitare

8-3-4234314

De ce să nu așezi un raft sau două în locuri neobișnuite? De exemplu, deasupra ușii.

9. Rafturi încăpătoare pentru coșuri și prosoape

9-5-5748177

Îți place ideea? Sunt într-adevăr foarte utile și arată foarte bine.

10. Moduri noi de folosire a paharelor de sticlă

16-8295450

Poți păstra obiectele micuțe în borcane de sticlă suspendate – e o soluție foarte simpatică.

Citește și Cum să cureți mașina de spălat și alte trucuri pentru baie

Deși baia nu este locul tău preferat pentru a face curățeie, trebuie să te asiguri că e curățată așa cum trebuie.

Din fericire, curățenia în baie nu e neapărat greu de făcut și am să-ți împărtășesc câteva trucuri care vor face această sarcină mult mai ușoară.

Astăzi am scris despre soluții pe care le poți pregăti singur și nu e nevoie să cumperi din comerț ceva special.

Mașina de spălat

Adaugă o cană de oțet în cuvă și pornește mașina la 90 de grade. Rezultatul te va mulțumi pe deplin.

Cada

Pentru a curăța cada de baie ai nevoie de doar 2 ingrediente: sare de mare și grapefruit. Taie fructul în jumătate, pune sare pe suprafața acestuia și freacă cada. După aceea,  clătește cu apă.

Toaleta

Amestecă oțet de mere, bicarbonat de sodiu și suc de lămâie și cutăță vasul de wc cu acest amestec. Toaleta va fi dezinfectată și  mirosurile neplăcute vor fi eliminate.
Chiuveta
Se amestecă suc de lămâie și de bitartrat de potasiu și se aplică amestecul  pe chiuveta. Folosește o periuță de dinți pentru a o curăța și clătește cu apă. Acest lucru va elimina în mod eficient rugina.
Gresia și faianța
Se amestecă o linguriță de detergent de spălat vase, o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și jumătate de peroxid de hidrogen.

Citește și 7 MOTIVE pentru care e mai bine să faci BAIE decât DUȘ

Aproape tuturor ne place să facem o baie bună – care e calmantă și distractivă. Din nefericire, nu avem parte de așa ceva prea des, deoarece durează mai mult decât dușurile și sunt ceva mai complexe decât acestea.
Mulți susțin că dușurile sunt mai sănătoase decât băile, dar și acestea sunt bune pentru tine, nu sunt numai un mod bun de a te relaxa alături de un pahar de vin după o zi lungă.

1. Băile pot întârzia îmbătrânirea
După spusele dermatologilor, băile reduc îmbătrânirea și acneea adulților, deoarece coboară nivelul de cortizon din corp, un hormon de stres responsabil de aceste lucruri. După baie, asigură-te că te hidratezi.

2. Băile calmează durerile de mușchi
Se știe că atunci când ne dor mușchii un remediu bun este căldura, deoarece aceasta îi ajută să se relaxeze. La baie, poți folosi sare Epsom, pentru mai multă eficiență.

3. Băile sunt la fel de curate ca dușurile
Oamenii cred că băile sunt cumva mai murdare fiindcă apa nu se scurge, dar nu e adevărat. Dușurile sunt bune atnci când ești murdar sau transpirat după efort intens, dar după o zi normală poți face baie fără probleme.

4. Băile pot să scadă nivelurile de zahăr din sânge
Nivelurile de zahăr din sânge se ridică după ce mâncăm, așa că fă o baie pentru a le mai coborî. Nu uita de alimentația sănătoasă și de exercițiile fizice, însă.

5. Băile sunt bune pentru pielea ta
Adevărul e că și băile și dușurile îți pot deshidrata pielea, dar în apa de la baie poți adăuga lucruri care să te hidrateze – uleiuri esențiale, săruri minerale, miere etc.

6. Băile te scapă de stres
Acesta este principalul motiv pentru care fac baie adulții – ca să scape de stres, având câteva momente doar pentru ei. Băile îmbunătățesc circulația, calmează sistemul nervos, detoxifiază corpul și eliberează endorfine.

7. În timpul băii arzi la fel de multe calorii ca atunci când faci exerciții cardio
Într-o oră de baie arzi cam 130 de calorii, echivalentul unei plimbări de jumătate de oră.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.