7 OBIECTE PERSONALE pe care nu ar trebui să le ÎMPRUMUȚI nimănui

Lumea știe foarte bine că nu ar trebui să împrumuți cuiva pieptenele sau periuța de dinți – există însă și lucruri mai puțin evidente pe care nu ar trebui să le împarți cu alții. Iată câteva exemple:

1. Rujul și luciul de buze

Dacă vrei să împrumuți rujul unei prietene care și-a uitat trusa de machiahj acasă, mai gândește-te: virusul herpes se transmite foarte ușor, chiar dacă purtătorul nu are erupții, prin membrane mucoasă a gurii și salivă. Nu poți scăpa de tot de herpes. De asemenea, dacă ai herpes, nu folosi același ruj pe care îl foloseai înainte. Cumpără unul nou, ca să nu îți reapară boala și curăță periodic vârful rujului cu un șervețel, ca să eviți acumularea bacteriilor.

2. Căștile

În urechea umană există bacterii. Atunci când vrei să împărtășești preferințele muzicale cu prietenii tăi,, violezi starea normală a florei și poți să aduci mizerie în ureche, care poate duce la apariția bolilor infecțioase. Poți să îți cureți căștile cu ajutorul unui bețișor sau al unei dischete înmuiată în apă oxigenată. Nu folosi prea mult lichid, ca să nu îți strici căștile. Atunci când folosești căștile frecvent, încearcă să le cureți cel puțin o dată pe săptămână.


3. Agrafele de păr, ondulatoarele

FOLLOW ME

Toată lumea știe că nu ar trebui să împrumuți cuiva pieptenele – aceeași regulă ar trebui să fie aplicată și când vine vorba de accesoriile de păr care vin în contact cu scalpul. Ciupercile și păduchii pot fi transmise prin pieptenele sau elasticul de păr, dar și prin ondulator. Poți să cureți ondulatorul și agrafele de păr cu apă cu săpun, dar asigură-te că le usuci bine după aceea.

4. Deodorantul

Bacteriile pot să rămână chiar și pe deodorantele care au prpprietăți antibacteriene. Acestea cauzează mirosul transpirației pe care încerci s-o neutralizezi. Încearcă să folosești deodorant după duș, pe corpul curat. Dacă vrei să reîmprospătezi mirosul în timoul zilei, șterge-ți mai întâi subrațul cu un șervețel umed.


5. Prosopul

Rolul prosopului e să absoarbă cât mai multă apă de pe suprafața corpului tău. Chiar dacă cineva e sănătos, umiditatea crescută din baie face ca prosoapele să fie un teren propice pentru mucegai, bacterii și ciuperci. Prosoapele ar trebui să fie schimbate o dată la 3-4 zile și lasă-le să se usuce pe balcon sau într-o camera uscată, nu în baie. Usucă-le după fiecare folosire.

6. Accesoriile cosmetice și trusa de manichiură

Pensetele, forfecuțele de unghii, epilatoarele și altele de genul acesta ar trebui să fie folosite de o singură persoană, deoarece pe ele pot rămâne picături de sânge pe care nu le poți vedea cu ochiul liber. Nu te supune riscului de a lua herpes sau infecții fungice. De asemenea, după fiecare folosire, șterge-le cu spirt.

7. Accesoriile pentru îngrijirea pielii

S-ar părea că periile și bureții ar putea fi curățați ușor. Totușim în timp, bacteriile și micile bucățele de piele moartă se acumulează printre peri și pot cauza coșuri. Nu uita să-ți clătești bine accesoriile cu apă și săpun după fiecare folosire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.