Pentru mine, luna decembrie este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului. Dintotdeauna! Când eram mică de abia îi așteptam pe cei doi Moși, mai întâi pe Moș Niculae și apoi pe Moș Crăciun.
Ma gândeam cât era ziua de lungă cât de cuminte am fost și ce anume să le cer să îmi aducă, iar nopțile de dinaintea vizitelor lor erau, pur și simplu, cele mai lungi și cele mai grele. Sigur știți cum este să așteptați ceva sau pe cineva din tot sufletul cu o nerăbdare fără limite.
Câte emoții! Iar dimineața până să apuc să fac altceva fugeam cu sufletul la gură fie la ghetuțe, fie la brad. Pentru mine lucrurile stau la fel și refuz să schimb ceva. Trăiesc toate aceste sentimente și prin ochii copiilor mei, și totul este mai deosebit acum. Așadar să începem cu începutul și să ne pregătim cum se cuvine de primul eveniment important: Moș Niculae! Vă invit să citiți povestea acestei sărbători și tradții.
Luna bucuriei a început. Este luna în care fiecare dintre noi redevenim copiii din trecut, care se bucurau de tot ce înseamnă sărbători, colinde, cadouri şi toţi cei dragi acasă. Startul acestor zile minunate este de dat de Sfântul Nicolae, celebrat în data de 6 decembrie. Tradiţia populară ne-a învăţat că acest Sfântul Nicolae este Moş Nicolae, cel care aduce dulciuri şi cadouri celor care au fost cuminţi tot anul. Celor care nu au ascultat de părinţi, nu au învăţat, au fost obraznici şi au făcut rele, le aduce nuieluşe.
Se spune că în noaptea de 5 spre 6 decembrie Moş Nicolae vine la fiecare copilaş şi îi lasă în ghetuţe cadourile pe care le merită. Şi nu e de mirare că toţi prichindeii, mai mici sau mai măricei, îşi pregătesc cu grijă încălţările, le curăţă şi le lasă la uşă pentru atunci când Bătrânul va veni.
Se spune că Moş Nicolae apare pe un cal alb, care semnifica prima zăpadă, dar este şi cel care păzeşte Soarele. Iar zilele frumoase în care ne bucurăm de vreme bună şi raze calde sunt trimise tot de el. Însă, povestea Sfântului Nicolae este cu mult mai impresionantă decât o ştim noi.
FOLLOW ME
Este Sfânt făcător de minuni şi oricine se va ruga cu credinţă şi încredere la el, îi va asculta rugăciunile şi îl va ajuta să rezolve tot ceea ce are nevoie. Nu de puţine ori am auzit oameni aflaţi în situaţii grele care s-au rugat şi au aflat rezolvare la problemele care îi frământă. În Bucureşti sunt multe bisericile care poartă hramul Sfântului Nicolae. Eu am descoperit-o pe cea de la Kilometrul 0, Biserica Sf. Gheorghe Nou. Aici sunt păstrate moaştele Sfântului Nicolae, mai precis mâna sa dreaptă. Racla cu mâna Sfantului atrage nenumăraţi credincioşi care vin să se roage şi să mulţumească pentru binefacerile pe care le primesc în orice moment.
Despre Sfântul Nicolae se spune că provenea dintr-o familie bogată. Când părinţii săi au murit el a moştenit întreaga avere, dar a ales să o împartă celor nevoiaşi, făcând astfel milostenie. Totodată era foarte îneţelept, bun şi blajin.
Cei care au nevoie de sănătatea şi ajutor în deciziile pe care le au de luat e bine să se roage. De asemenea Sfântul Nicolae este păzitorul văduvelor, al orfanilor şi al fetelor sărace, tot el ajutând şi la căsătorie.
Dar cea mai dragă tradiție este cea cu privire la cadourile din ghetuțe. Și pentru a fi un bun partener al Moșului vă invit să parcurgeți lista de mai jos, un whish list care să vă inspire să faceți bucurii celor dragi! Pregătim ghetuțele și nu așteptăm nuielușe, ci:
Hăinuțe: https://mamicool.ro/
Dulciuri
Jucării:
da…asa e……da mai rau e cand nu primesti nimic….si te rogi si astepti si cauti si…degeaba……iti ramane asa…o amintire”urata”………ca sunt si „parinti”care nu acorda nici un pic de importanta……..si sa fii obligat sa minti la colegi ca da ai primit si u ceva……:((((((
da…asa e……da mai rau e cand nu primesti nimic….si te rogi si astepti si cauti si…degeaba……iti ramane asa…o amintire”urata”………ca sunt si „parinti”care nu acorda nici un pic de importanta……..si sa fii obligat sa minti la colegi ca da ai primit si u ceva……:((((((