Produsele cosmetice sunt uneori contrafăcute și nici măcar magazinele decente nu garantează protecție 100% împotriva falsurilor. Iată câteva semne care te ajută să deosebești un produs original de unul contrafăcut.
1. Textura
Textura fardului sau a pudrei ar trebui să fie mereu uniformă, fără viduri. Și o culoare ștearsă ar trebui să te pună pe gânduri.
2. Ergonomia pachetului
Mărcile faimoase se asigură că fiecare detaliu se potrivește perfect în ansamblu. Prin urmare, dacă un recipient de deschide și se închide ușor și se aude un click delicat, probabil totul e în ordine. Dacă se închide mai greu, cu un sunet zgâriat, cel mai probabil e un fals.
3. Codul de bare
FOLLOW ME
Oamenilor le e lene, de obicei, să studieze codurile de bare, așa că au apărut aplicații care pot să le scaneze rapid.
4. Datele de pe website-ul oficial
Uită-te pe website-ul oficial pentru a vedea ce se produce de obicei. Astfel, dacă cineva încearcă să îți vândă o altă culoare, vei ști sigur că e fals.
5. Calitatea lucrurilor imprimate
Ai văzut litere neclare sau zone în care culoarea s-a scurs? Stai departe de asemenea produse?
6. Numărul de serie
Uită-te pe site-ul oficial și caută numărul de serie. La casă, ai tot dreptul să ceri vânzătorului să deschidă pachetul ca să verifici totul.
7. Calitatea ambalajului
Companiile care falsifică produsele s-ar putea să aibă probleme cu lipiciul și cu crearea cusăturilor fine. Cutiile pentru produsele contrafăcute s-ar putea să fie strâmbe sau din carton carre nu își păstrează forma.
8. Limba etichetei de pe pachet
Să presupunem că îți cuumperi un produs cosmetic de la o marcă europeană. Dacă vezi pe ambalaj informații în chineză, acest lucru e foarte suspicios.
9. Stickerele cu informații
Stickerul cu informațiile despre un produs este testul suprem de calitate. Nu ar trebui să se decojească greu sau să fie lipite prost.
10. Reduceri incredibile
Când vine vorba de cumpărarea produselor de frumusețe din Asia, trebuie să ții cont de câteva lucruri dacă vrei să comanzi ceva online. Reducerile foarte mari, de aproximativ 70-80% sunt suspicioase. Nicio companie de calitate nu și-ar vinde produsele pe degeaba. Ai grijă dacă reducerile nu sunt pentru un singur produs, ci pentru mai multe deodată.
11. Fotografii reale
Faptul că un produs are o imagine frumoasă pe site nu garantează că ție îți va sosi exact așa cum e înfățișat acolo. Poate că vânzătorul l-a luat chiar de pe Internet. Înainte de a cumpăra ceva, caută recenzii pentru a vedea cum arată produsul pe care îl vrei cu adevărat. Dacă ești o persoană cu adevărat meticuloasă și suspicioasă, iată o altă metodă: scrie-i vânzătorului și roagă-l să-ți facă o poză la produsele dorite alături de ziarul din ziua respectivă.